Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsarkiv 2004


Det kom ca 10 st till julaftonsträningen 2004-12-24

Vi var ca 10 st på julaftonsträningen som var ute och joggade. Efter den traditionella träningen var det åter glögg och julmust ifrån Oscar och choklad ifrån Roger. Detta har varit en tradition i många år och är mycket trevlig. Välkommen åter till nästa julafton.

Av Roger Karlsson

Löpplabbet Games 2004-12-13

EN SILVER OCH FYRA BRONSMEDALJER! I helgens tävling i Sätrahallen hade vi representanter från Juan Carlos och Elisabets grupper. Jenny Håland tog silver i 800 meter F12: 2.34.72, Johanna Brünteson tog brons i kula: 9.27 meter ( 3 kg), Andreas Jansson tog brons i 60 mh P15: 10.77 s. och Felix Sonebäck gjorde det samma i P14: 10.72 s. Den sista medaljen tog P15 stafett 4 x 200 meter: Felix Sonebäck, Traiko Ofilov, Andreas Jansson och Sebastian Benchimol: 1.53.60.  F 13 stafett 4 x 200 meter: Sana Rehman, Alexandra Carlsson, Jenny Håland och Linnea Rosenberg vann sitt heat: 2.00.86. Sjätte plats bland 13 lag!!! .Övriga Tumba deltagare gjorde fina prestationer, de flesta fick nya inomhus pers. Grattis till allihopa!

Av Juan Carlos

JULAFTONSTRÄNING 2004-12-19

Julaftonsträning vid klubblokalen i Rödstu Hage kl. 10.00. Förhoppningsvis bjuds på choklad och pepparkakor. Alla är välkomna!

De flesta grupperna fortsätter att träna under jullovet. Hör av dig till tränarna!. Juan Carlos grupp har startat långlöpning, en runda på 6 - 7 km, varje söndag kl. 9.30. Samling vid Säbysporthall i Salems Centrum. Vi startade idag 19/12 men det kom inte så många. Hoppas att det kommer flera nästa gång. Vi har planerat springa söndagen den 26/12 och söndagen den 2/1 för att börja med. 

Av Juan Carlos

ÖSTKAMPEN 2004-2005 2004-11-28

Bra resultat i Ösmo! I lördags tävlade många Tumbaiter i Ösmo. Vi har inte fått resultatlistan men vi kan berätta att hela IFK Tumbas lag, från 7 år till tränare gjorde ett utmärkt insats. I bilden har vi den äldsta gruppen som slutade tävlingen vid kl.17.00.

Av Juan Carlos

Långa köer för att bli en ny Klüft (DN-artikel 21 nov 2004) Jens Littorin (DN-skribent) 2004-11-21

"Hej, jag har en liten kille som såg Stefan Holm hoppa höjd i tv i helgen och nu vill han också börja. När har ni träning?"
För några år sedan skulle det ha jublats över varje sådan önskan. Nu innebär frågan inte sällan frustration, både hos klubbledaren, den som ringer och hos den som vill friidrotta.

Friidrottsboomen har skapat långa väntetider till många av klubbarna i Stockholmsområdet.
I Hammarby IF friidrott är kön 600 ungdomar lång. Det är lika många som i dagsläget tränar med klubben.

Nu har föreningen bestämt sig för att införa köavgift, på samma sätt som sker på vissa attraktiva golfklubbar.
Det handlar om en symbolisk avgift för att få bort dem som inte längre är intresserade och tar upp plats för andra.

Friidrott har förvandlats från att ha varit enbart en sommaridrott till något man tränar året om.
Sambandet mellan specialbyggda friidrottshallar, inomhusträning och framgångar är inte svårt att se.

I Göteborg finns hall - här har Christian Olsson växt upp.
I Växjö finns hall - här har Carolina Klüft hållit till under vintrarna.
I Karlstad finns hall - här dyker Stefan Holm upp, ofta två gånger om dagen.

Våxnäshallen öppnade 1987 och har funnits där under hela Holms karriär.
- Den har om inte betytt allt, så i alla fall väldigt mycket. Det är enormt viktigt att man kan träna teknik året om, säger OS-guldmedaljören.

Samtidigt pågår en debatt om vid vilken ålder det är lagom att börja träna friidrott. I dag är det vanligt att föräldrar kommer med sina sjuåringar och vill sätta dem i träning. Stefan Holm var tolv år när han började. Men den klubb som tackar nej till ungdomar riskerar att förlora talangen till andra sporter. Där finns dilemmat.

De klubbar i Stockholmsområdet som vill bereda plats för de yngsta berättar alla om samma problem. Lokal- och ledarproblem tvingar dem att säga nej till många.

I Täby IS består kön av 250 namn.
- Intresset har växt enormt de senaste två-tre åren. Vi har fyllt på maximalt i varje grupp, men problemet är ju att kvaliteten på träningen blir lidande om man är för många. En del ungar slutar för att de tycker att det är för rörigt och för att de inte blir sedda, säger Olle Hansson, klubbens ordförande.

I Hässelby SK väntar cirka 150-tal ungdomar på plats.
Klubbkonsulenten Annika Bergqvist berättar med glädje att hon just fått i gång två nya grupper och kunnat bereda plats för 50 nya rekryter.
- Så här var det inte för fyra år sedan, säger Bergqvist.

Nej, framgångarna i Edmonton, München, Paris och Aten har fått tv-tittande ungar att använda sandlådan till tresteg i stället för sandslott.

De klappar sig på låren eller gnuggar sig i ansiktet innan de ger sig av mot den hemsnickrade höjdhoppsställningen.

Det är förstås inte något negativt.
- Om vi gör något bra av det här är jag övertygad om att vi har en ny boom om tio år, säger Göran Olsson, kanslichef i Hammarby IF friidrott.

Vi besöker hans klubb en novemberkväll. I och utanför Skanskvarnsskolan i Årsta söder om Stockholm tränar en grupp 13- och 14-åringar, både flickor och pojkar. Kvällen börjar med backträning ute i höstmörkret och avslutas med balans- och smidighet inne i den trånga och långt ifrån moderna gymnastiksalen.

Emilia Forsell, 14, och Pauline Antolak, 13, är två tjejer som inspirerats av friidrotten de sett på tv. Tidigare har de hållit på med gymnastik och tennis, men idolerna Carolina Klüft och Kajsa Bergqvist lockade dem att byta sport. Emilia stod i kö ett år innan hon erbjöds en plats i Hammarby.
- Det är som är roligt med friidrott är att det är mycket olika sorts träning, säger Emilia.

Den här kvällen handlar det inte om någon grenspecifik träning, övningarna påminner mer om en gammeldags gympalektion. Mer tillåter inte lokalen och redskapen.
- Man får göra det bästa av situationen, säger Linn Hellstrand, som leder träningen tillsammans med Jens Wallgren.

Linn berättar att hon fick sin gamle barndomskompis Jens att ställa upp som tränare. Det är svårt att hitta ledare till alla ungar som vill friidrotta.
- Själv känner jag att jag vill ge något tillbaka till den sport som gett mig så mycket. Jag började själv träna i den här gymnastiksalen, men då var vi inte så här många, säger Linn, som drömmer om en rymlig hall.

- Det kan vara svårt att bedriva vettig träning när det ser ut så här och när vi är i Sätrahallen, som är en riktig friidrottshall, måste vi samsas med många andra. Man är livrädd för att någon av ungarna ska krocka med en landslagsman som kommer springande, säger Linn.

Men läget är inte hopplöst. I Huddinge AIS kan Kent Johansson, mångårig ungdomsansvarig stolt upplysa om att hans klubbkö just utplånats.

Häromveckan var han inte lika nöjd.
Då stod han där med ett 80-tal ungdomar som han inte visste var han skulle stoppa in, men så dök det upp träningstider i två nybyggda gymnastiksalar och på köpet fick klubben tio stycken nya ledare i form av föräldrar som ville ställa upp.

I Huddinge är man förhållandevis lyckligt lottade. Utomhusarenan Källbrinks IP har åtta nya löparbanor och intill kommunens friidrottsgymnasium planeras en ny multihall, som kommer att göra Huddinge till huvudstadens friidrottscentrum.
- Vi bor i en kommun som satsar på ungdomsidrotten. Det känns skönt att få säga det när så många andra klagar på resurserna, säger Johansson.

Fast fler friidrottare innebär också större krav. Klubbledningen fonderar sedan en tid pengar för att kunna klara de ökade kostnader som friidrottsboomen kommer att innebära i framtiden.

- Jag och några kolleger brukar med skräckblandad förtjusning tänka på hur det kommer att se ut om fyra år när vi kan ha etthundra 15-åringar att ta hand om. Det kommer att ställa helt andra behov och krav, säger Johansson.

Lennart Pettersson är ordförande i Stockholm friidrottsförbund. På tiden det begav sig var han en framgångsrik medeldistansare och det var aldrig några problem med att utöva sin idrott. Som ledare minns han också tiden då klubbarna fick ragga ungdomar till sporten. I dag upplever man en boom man inte kunnat drömma om för tio år sedan.

Lennart Pettersson är väl medveten om klubbarnas problem. Han säger att friidrotten måste få några år på sig att lösa dem.
- Ska man ta emot ungdomar så ska man kunna erbjuda träning med kvalitet, annars är det bättre att säga nej, säger Pettersson.

I Stockholmsområdet finns Sätrahallen och den slitna Solnahallen att tillgå.
Lennart Pettersson håller med om att sambandet mellan hallar och framgång framträder tydligt och det är också därför han har en friidrottshall nordväst om staden högst upp på sin önskelista.

- Vi för en kontinuerlig diskussion med politikerna och jag tycker att vi får gehör. Friidrotten är i jämförelse en relativt billig sport att hålla på med och det är glädjande att vi lockar många ungdomar med invandrarbakgrund, säger Pettersson.

Men i dagsläget tvingas även de ställa sig i den kö som växer allt längre.
Lennart Petterssons budskap till dessa barns föräldrar är krasst. Engagera er som ledare så ska vi se till att barnen får plats.
- Hjälper man till att ta hand om träningen går man i gräddfil.

Han vet att allt fler anser sig ha mindre tid.
- Men utan de ideellt arbetande ledarna stannar idrotten. Just därför är det så tråkigt att de eldsjälar, vars insats den här sporten länge byggt på, är på väg att försvinna, säger Pettersson.

Av Jens Littorin Dagens Nyheter

ÖSTKAMPEN 2004 -2005 2004-11-19

TREDJE DELTÄVLING. Vanstaskolans Idrottshall, Ösmo.  Lördagen den 27 november fortsätter Östkampen, nu gäller det höjdhopp och kula.

Av Juan Carlos

ÖSTKAMPEN 2004 - 2005  2004-11-16

ANDRA DELTÄVLINGEN.  Scaniarinken Södertälje

I lördags var det ca. 56 aktiva i Södertälje som tävlade i Scaniarinken. Våra ungdomar segrade i de flesta klasserna. Vi har inte fått den officiella resultatlistan än.

Av Juan Carlos

Huddinge Terrängen 2004-11-01

Tre guld till Tumba Friidrott! I lördags var 4 löpare från klubben och tävlade i Huddinge Terrängen Stina Hannukainen segrade i F7, Jenny Håland i F11 och Kerstin Haglund segrade i K40. Joel Håland kom på sjätte plats i P13 Grattis allihopa!

Av Juan Carlos

 

 

KM terräng. 9- 11 åringar 2004-10-23

Det kom 24 löpare till start... Det var en fin höstmorgon när KM terräng avgjordes i Rönninge spåret.  I flickor 9 vann Hanna Rossland och P 9 Anton Österlund. I flickor 11 vann Jenny Håland.  Hanna, Anton och Jenny Håland blir ungdoms klubbmästare i terränglöpning 2004. Det kom tyvärr ingen P 11 till start.

Utanför KM vann Stina Hannukainen F7-loppet  och Gustav Molander  P7 loppet. I klassen F13 kom först i mål Linnea Rosenberg och i P13 Joel Håland.  I 3000 meter fick vi bara segrare ... Vill du titta på bilder från tävlingen?

Resultat Klubbmästerskap i Terräng. Lördagen den 23 okt –04

 


Flickor 7.  750 meter.

 

1

Stina Hannukainen. 

2

Felizia Ljungquist 

3

Viktoria Anebygd

 

Pojkar 7.  750 meter

 

1

Gustav Molander

2

Jonathan Östlun

3

Eric Forström

4

Elias  Håland

5

Axel östlund

 

Pojkar  9.. 1500 meter

 

1

Anton Österlund

6.57

 

Flickor 9. 1500 meter

 

1

Hanna Rossland

6.55

 

Flickor 11.

 

1

Jenny Håland

5.38

2

Astrid Molander

6.55

3

Elin

7.42

4

Linda Österberg

8.88

5

Kristina Khouri

9.55

6

Elsa Khouri

10.00

 

                     

Pojkar 13. 2250 meter.

 

1

Joel Håland

9.46

 

Flickor 13. 2250 meter

 

1

Linnea Rosenberg

9.54

2

Sana Rehman

10.58

3

Sabina Möller

11.36

 

 

PF 15- KS.  3000 meter

 

1

Kerstin Håland- KS

11.39

2

Andreas Jansson- P15

13.29

3

Linda Öhman F15

14.15

3

Martina Rossland. F15

14.15

 

Av Juan Carlos


 

Stark insats av våra Tunnellopps funktionärer 2004-10-18

Under helgen genomfördes Tunnelloppet vid Globen. Ifrån IFK Tumba var vi ca 20 st funktionärer både på lördagen och söndagen. Av de tunnelfunktionärer som skulle komma var det bara hälften som kom, dock alla ifrån oss. Med bara 50 funktionärer istället för 100 st så fick våra funktionärer jobba länge utan rast och vila.

Jag vill tacka alla funktionärer som ställde upp och hoppas att ni inte blev alltför avskräckta. Ni har gjort en stor insats för klubben. Vi hade till och med funktionärer som inte var medlemmar men som ställde upp för IFK Tumba Friidrott.

Av Roger Karlsson

Lördagen den 23 oktober. Rönningespåret 2004-10-18

KM I TERRÄNGLÖPNING FÖR DE YNGRE KLASSERNA.

Nu på lördag är det dags för Klubbmästerskapet i Terränglöpning för 9 och 11- åringar. Första start kl. 10.15. Kom i tid! Det finns också lopp för de som är yngre och för de som är äldre. Kom och tävla!

Av Juan Carlos

Första deltävlingen i Östkampen 2004-10-17

Tumba leder Östkampen!

Årets Östkamp startade i lördags i Tumba Idrottshus. Det kom 130 aktiva, de flesta barn och ungdomar mellan 6- 18 år. Tumba friidrott hade 80, Södertälje IF 33 och Ösmo GIF 18 deltagare. Som vanligt tävlade man i 40 m och 40 meter häck. Tumba segrade i de flesta klasserna och leder tävlingen stort: 1. Tumba 28616 poäng, 2. Södertälje 19943 poäng och 3. Ösmo 16312 poäng.

Av Juan Carlos

Serieterräng 2004-10-02

Många deltagare i terränglöpningen! I dag lördag den 9/10 var det många duktiga löpare i Rönningeskogen igen och sprang. Här är resultatlistan av dagens serieterräng.  Nästa onsdag är det dags igen, kl. 17.30. Kom med och tävla!       

Av Juan Carlos

Östkampen 2004-2005 2004-09-25

Nu är det dags för den första inomhus tävling!

Årets klubbmatch mellan Ösmo Södertälje och Tumba börjar lördagen den 16 oktober i Tumba Idrottshus. OBS! NYTT  TIDSPROGRAM. Första start kl. 10.00.

Av Juan CARLOS

Terränglöpning Hösten 2004-09-30

Serieterrängen har startat! Igår onsdagen den 29 september sprang och joggade ca 50 personer i Garnuddspåret ( Möllebadet). De flesta aktiva från Niklas, Carinas, Elisabets och Juan Carlos grupper och många föräldrar. På lördag den 2/10, kl.10.00 springer vi vid Rönninge spåret. Vi grillar korv och dricker saft och fikar efter löpningen.  Alla är välkomna!

Av Juan Carlos

Stockholms Cupen 2004-09-29

Team Botkyrka, pojkar och flickor 15 från Tullinge-Tumba FF och IFK Tumba Fri, hade gått till Stockholms Cupen Final som en av favoriterna. Finalen avgjordes lördagen den 25 september på Enskede IP. Tyvärr hade vi många frånvarande, särskilt i tjejlaget. Vi hade inga flickrepresentanter i längd, kula, 800 meter och stafetten 4 X 100 och inga pojkar i 800 meter. Men det var några där som kämpade med bra placeringar och resultat.

Emelina Soto sprang 300 meter och blev trea: 47.96 och sedan blev hon trea i spjut: 32.98. Nytt pers!

Martina Rossland fick ställa upp i 100 meter, sexa med tiden 15.09 och 80 meter häckblev hon fyra : 15.64

Emelie Andersson-Hildeby hoppade höjd, andra plats 1.51 m.

Andreas Jansson sprang för första gången 300 meter och blev sexa: 47.27 och han fick mycket bra tid i 100 mh: 18.18 men tyvärr vinden var +3.03. Synd!

Sebastian Benchimol  hoppade höjd, sjätte plats, 1.45 m och han blev trea i 300 meter 42.63. Han var också med i 4 x 100 meter och laget blev tvåa efter Hanviken SK: 49.71

Rasmus Vamos-Fetcher blev tvåa i spjut  34.67 m och tvåa i kula också: 12.36 m.

Jag vill tacka Tullinge-Tumbas aktiva, tränare och ledare för ett bra samarbete 

av Juan Carlos

Höstmångkampen i Gävle 2004 uppdaterad. 2004-09-26

Johanna Brünteson vann femkampen med nytt klubbrekord! Felix Sonebäck blev tvåa. Nytt klubbrekord också!

I helgen var 4 aktiva från Juan Carlos grupp och tävlade i Gävle: Johanna Brünteson och Sana Rehman i femkamp F13. Felix Sonebäck i femkamp P13 och Linda Öhman som tävlade både lördag och söndag i sexkamp F15.

Höstmångkampen i Gävle 25-26 september.

Som vanligt så åkte en stor trupp till Gävle för att avsluta säsongen med Höstmångkampen. Det var 8:onde eller 9:onde gången som Tumba gjorde denna resa. I år hade vi 4st med från Juan Carlos grupp varav 3 st var debutanter på denna resa, nämligen Johanna Brünteson, Sana Rehman, Linda Öhman samt Felix Sonebäck som var med för andra gången. Andra debutanter var Astrid Molander och Karolina Busznyak. På förhand hade Micke en känsla att klubbrekordet för MS låg i farozonen genom Michel som har haft en bra säsong, en jämn kamp i P17 där vi hade 4st deltagare.

I F13 förbättrade Johanna B sitt klubbrekord till mycket goda 4608p i en serie som inte hade något riktigt misstag. En liten plump var väl höjd där det blev 1.41. För Sana och Astrid gick hyfsat bra, dock så tyckte inte Astrid om sitt höjdresultat, Sana hoppade däremot bra i höjd.

F15 klassen så hade även Linda och Linnea lite problem med höjd, däremot så sprang dom bättre på häcken och var nog ganska nöjda med spjutet.

KS var Anna W och Karolina B som på förhand borde bli ganska jämn även fast Anna hade stora fördelar i kastgrenarna, Karro hade löpgrenarna som sina fördelar. Nu räckte det inte riktigt fram för Karro som fick ge sig med knappt 200p mot Anna. Anna fick stora poängövertag i kula (ca 350p) och i spjut (ca 200p) samt en mindre förlust i 200m än vad som hade behövs för att Karro skulle rå på Anna. Anna hade i kula 12.39 med 4kg kulan.

P13 vann Felix 2 grenar och var 2:a i en, det räckte ändå inte för att vinna i P13 klassen. Felix förlorade alldeles för mycket på avslutande 600m. Serien var annars jämn och utan större misstag. Till nästa år så bör det bli lite mer 600m träning så att Felix inte tappar så mycket som han gjorde. Han tappade drygt 300p vilket är alldeles för mycket.

P15 gjorde Daniel Fagerström sin andra mångkamp någonsin. P15 mångkampen tillhör en av dom svåraste mångkamperna med nästan bara teknikgrenar. Men häck kan Daniel springa, 16.47 i svag motvind, även höjd 1.59 och 800m är grenar till Daniels fördel. 800m på fina 2.16.14 i en mångkamp är godkänt. Daniel var ganska sliten till 800m och det syntes ganska så bra, Daniel har gjort 2.10 på 800m som bäst.

P17 var den på förhand där den jämnaste fighten skulle ske. Amir R, Erik K, Adam B och Alexander L var dom som ställde upp från Tumba. Där alla utom Amir helst vill byta alla kastgrenar mot löpgrenar om dom fick. Amir hade således en stor fördel i kast mot dom andra, samtidigt som han inte tappar så mycket i löpningarna. Redan på häcken så gick det inte så bra som man hade hoppats på. Alex var riktigt besviken på sin tid även fast det var personligt rekord, han vet att han kan springa mycket fortare. Adam och Amir sprang ganska ok, Erik tog det ganska lugnt med tanke på att han har gått skadad sedan i juli och precis kommit igång igen. I diskus var Amir som väntat bäst bland dom våra med ett kast på 27.53, i spjut slog Adam till med hela 28.86 vilket var en överraskning. Dagen avslutades med 300m, en gren som åtminstone Alex såg fram emot. Med sikte på dröm 40 så var det bara att köra från början, han fick innerbanan vilket inte är så enkelt att springa på. Men det vart full fart från första början och med en flygande tid på 12.5 på 100 och 26.0 på 200 så kom han ut som 2:a på upploppet, den placeringen höll han utan problem in i mål. Dom 3 första var ganska klara placeringar medans dom andra 5 i loppet var i stort sett i en "klunga" samlade inom 1.5s. Dag 2 börjar med 100m och ordningen i mål på dom 3 första var samma som på 300m dagen innan. I höjd så gick det till skillnad mot tjejerna i F13 och F15 bättre och minerna var mer uppåt än neråt. Som avslutning på den tiokampen kommer 1000m där Adam var den ända som såg framemot den grenen. När väl starten hade gått så visade han var skåpet skulle stå och sprang solo i hela loppet. 3.05.11 var pers med ca 7s, Alex och Amir gjorde även dom mycket bra lopp, 3.28.87 på Alex och 3.35.95 för Amir. Erik tvingades att bryta mångkampen efter kula då ryggen gjorde för ont för att fortsätta.

MS hade vi i år bara Michel som startande men han försvarade Tumbas färger med den äran. Var med i tätgruppen hela tiden, fick bla möta den danska mästaren som är god för 7300p. Klubbrekordet på 6118 var i fara och definitivt dröm 6000p var så gott som dödsdömt. Michel gjorde en serie som man bara drömmer om, 11!!! Mångkamps pers av 11 möjliga är en mycket bra prestation. Där enda lilla missen var 100m som gick på 11.66, Michel har gjort 11.23 i år. Resten av grenarna gick av bara farten, 7.12 i längd, 9.41 i kula, 1.92 i höjd, 52.74 på 400m, 15.67 på 110mh, 29.50 i diskus, 2.96 i stav, 44.19 i spjut och slutligen 4.52.29 på 1500m. poängsumman slutade på fina 6115p vilket är bara 3 poäng från klubbrekordet. Det kommer med stor sannolikhet inte att stå sig över nästa säsong.

I övrigt från Gävle under helgen så kan man hitta följande: som vanligt bra vitsord från vandrarhemmet där vi bodde. Roger som starter och en flera andra från Tumba som hjälpte till med lite av varje på arenan. Vi hittade även en ny restaurant efter att den som vi brukar äta på var stängd. Bra väder under den andra dagen, den först bjöd på en liten regnskur men annars uppehåll.

Alla resultat hittar ni på den här adressen http://www.gefleif.se/ klicka på resultat höstis så kommer ni rätt.

Av Mikael Magnusson och Juan Carlos

Lilla Lidingöloppet 2004-09-26

Jenny Håland vann tredje året i rad!

I söndags gick Lilla Lidingöloppet av stapeln. I flickor 11 klassen vann Jenny Håland, född 93, andra platsen tog Johanna Busk, Enhörna IF.  Flickorna har kommit 1:a och 2:a tre år i rad nu. Första gången kom de på samma tid, målfotot avgjorde och Jenny vann. Andra gången vann Jenny igen med en sekund och i år likaså! Linnéa Rosenberg kom på 80:e plats i F12 och lilla systern Stina Hannukainen blev fyra i F7.

Av Juan Carlos

Skol SM 2004: Michel och Anna tog sex (6) guld!!!!!! 2004-09-18

Anna Wikström tog två guld; i diskus och kula. I kula blev det nytt årsbästa (i F17) med en stöt på hela 14.95! Tyvärr bara fem centimeter från drömgränsen 15 meter. Anna har sedan tidigare också det svenska årsbästat i diskus (42.20). Michel Tornéus upprepade bedriften från i fjol och tog fyra guld; i tresteg, längd, 110mhä och 300mhä. Det blev nytt svenskt årsbästa (P19) och klubbrekord i tresteg 14.49, trots att det var första tävlingen sedan förra årets Skol-SM. Nytt svenskt årsbästa blev det också i 110mhä (14.64). Michel toppar sedan tidigare statistiken i längdhopp (7.41). Emelina Soto deltog i 1500m hinder (6:a) och 2000m (10:a).

Av Oscar Gidewall

Regionsfinaler PF13/14 med medaljer till Tumba 2004-09-14

Två bussar avgick från Stockholm Central vid 08.30 på lördagsmorgonen med destination Ludvika. Solen sken från klarblå himmel. I bussarna satt drygt 90 st förväntansfulla 13- och 14-åriga tjejer och killar som tillsammans utgjorde Stockholmslaget i regionsmästerskapen för Svealand. 5 av dem kom från IFK Tumba. Sebastian Benchimol, Rasmus Vamos, Louise Anebygd, Johanna Brünteson och Felix Sonebäck. Samtliga hade placerat sig bland de 3 främsta i några olika grenar i distriktsfinalen i Stockholm.

Först ut i tävlingen var Johanna i F13 spjut. En gren som Johanna brukar dominera i Stockholm. Här var de flesta av motståndarna okända så utgången var mer oviss än vad den kanske brukar vara. En jämn serie i en spännande tävling gav till slut resultatet 31.52 och en andraplats av 33 deltagande. En fantastisk prestation!

 

Därnäst var det dags för Sebastian (P14) att tävla i 100m. Sebastian gjorde en stark insats och kom på andra plats i sitt heat på tiden 12.76. Då alla heat, utom Sebastians, hade medvind nådde Sebastians tid inte ända fram för att gå vidare.

 

Johanna hann vila i en knapp timme innan det blev dags för diskus. Johanna kom inte upp i sin normala kapacitet, men fick ändå till ett kast på 22.38 och en 14:e plats av 28 deltagare.

 

Felix som börjat tröttna på att vänta på sina 2 grenar på söndagen efteranmälde sig till P13 höjdhopp med siktet inställt bara på en sak: att sätta pers. 19 killar ställde upp, varav 4 från Stockholm. 9 hoppare klarade 144cm och det var dags för Felix att testa pershöjden 148cm. Ett riktigt bra andra försök resulterade i att ribban rasade ner efter vad som kändes som en evighet.

 

Dagen avslutades med ytterligare en stor framgång för Tumba. Rasmus ställde upp i P14 kula och hans respekt för motståndarna var mycket stor. Efter att ha tagit sig till final för de 8 bästa fick Rasmus till en jättestöt; 13,73. Pers och nytt klubbrekord med över en meter! Resultatet räckte gott och väl till en silvermedalj.

 

På söndagsmorgonen hade Tumba 4 grenstarter kl 09.00. Johanna efteranmälde sig i höjd där Louise redan var uttagen. Felix hade oturen att få starta stavhopp och spjut samtidigt. Efter att ha klarat ingångshöjden 170 cm med mycket god marginal i tredje försöket blev höjningen till 190 cm i tuffaste laget. Felix blev 6:a av 7 deltagare.

 

Lite tagen av inhoppning och 6 stavhopp i kroppen sprang Felix över till spjuttävlingen där han med andan i halsen inledde lite försiktigt med ett par kast runt 31 m i en tävling där det snart skulle visa sig att 10 av de 15 killarna hade kapacitet att nå över 30 meter. När tävlingen var över hade Felix kastat 34.69 och placerat sig på en femteplats. ÖSTkampen kollegan Niklas Johnson från Ösmo knep i sista kastet andraplatsen med ett fint kast på över 41 meter.

 

Louise och Johanna hade inte ens gått in i höjdhoppet 1 timme efter grenstart. Det tar tid med 34 deltagare. Särskilt när man hör till de 10 bästa. Tumba-publiken – väl medvetna om att tjejerna har pers på 153 cm resp. 150 cm - hade förhoppningar om riktiga topplaceringar. Båda tjejerna stannade dock på fina 144 cm och blev bästa Stockholmstjejerna med hedrande 8:e resp. 9:e plats.

 

Delvis stärkt av kulan, delvis än mer full av respekt för sina konkurrenter gick Rasmus in i spjuttävlingen. 37.96 resulterade slutligen i en 7:e plats av 13 deltagare. Återigen en rejäl putsning av sitt pers och klubbrekordet!

 

Johanna klev även in i kulringen och gjorde bra ifrån sig 11.30 och hamnade på en 5:e-plats.

 

Nu blev det bråda tider för Sebastian. Först med 300 meter och direkt därefter höjd. Sebastian nådde inte riktigt upp till sina pers och hamnade precis utanför finalen genom att ha 9:e bästa tiden (43.81) i försöken. I höjd stannade Sebastian på 145 cm vilket gav en 11:e-plats.

 

Slutligen hade Sebastian hedersuppdraget att löpa 1:a-sträckan för Stockholmslaget i P14 4*100 m. Det gjorde han riktigt bra och Stockholm löpte snabbast av alla lag. Tyvärr blev det en underväxling i 3:e växeln och Stockholm diskades.

 

Stockholm vann lagkampen före Värmland. Tumba kan glädja sig över att ha haft med 5 mycket duktiga ungdomar som drog in många poäng till Stockholmslaget och som hävdade sig mer än väl i konkurrens med de allra bästa i hela Svealand.

 

Tävlingarna genomfördes i mycket bra väder med mycket sol och utan en droppe regn. Bussfärden hem blev dock regnig, men i bussarna satt 90 lyckliga vinnare och sjöng.

 

Av Roger Sonebäck

Anna Ställberg tog silver på Nordiska Mästerskapen 2004-09-13

Landslagsdebuterande Anna Ställberg tackade för förtroendet och tog ett silver på Nordiska Mästerskapen för 22-åringar, som avgjordes i Norska Fredrikstad. I hård vind lyckades Anna slå sitt personbästa med 21 sekunder på 5000m. Det nya klubbrekordet lyder på 18.29,42. Vann loppet gjorde Ulla Tuimala från Finland, som också vann Finnkampen för seniorer förra veckan. Klubben har därmed varit representerad på samtliga av höstens landskamper; Anna Wikström blev tvåa i diskus på ungdomsfinnkampen (4:a i kula), Michel Tornéus tog silver i längd på NM för 19-åringar (samt två fjärdeplatser i 110m häck och 400m häck). Anna S, Michel och Anna W tillhör alla samma träningsgrupp och har nu på landslagsnivå tillsammans varit med i samtliga grengrupper i år; sprint/häck, hopp, kast och medel/lång. Inget dåligt facit!

Av Oscar Gidewall

Spårvägens säsongsavlutning och Trekampen DM 2004-09-11

Många fina resultat för Tumba friidrott! Alexandra Carlsson fyra i Trekampen!

I tisdags var några Tumbaiter på Kristineberg och tävlade. Det blev många nya pers och årsbästa. Det är bra att vi börjar synas mer som lag tycker jag. Den här gången hade vi 2 svensk stafettlag: ett P 15 och ett K 22.

Sana Rehman, Linnea Rosenberg och Alexandra Carlsson deltog i trekampen för flickor 12. Alexandra blev fyra: 9.01 (60 m), 3.90 ( längdhopp) och 35.59 ( boll). Linnea blev åtta: 9.10, 3.93 och 26.97  och Sana tog tionde plats: 9.36, 3.75 och 29.79. Alla tre persade i 60 m och Sana persade dessutom i längdhopp. Grattis tjejer!

I svensk stafett hade vi som sagt två lag: K22 och P 15. Tjejernas lag: Anna Wikström, Johanna Brünteson, Emelina Soto och Karolina Busznyak blev tvåa i sitt heat: 2.31.16.  Pojkarnas lag vann tävlingen trots att de kom tvåa i mål (fem meter efter Hässelbys 17 årslag, som blev diskade). Andreas Jansson, Rasmus Vamos-Fecher, Sebastian Benchimol och Daniel Fagerström fick den utmärkta tiden: 2.17.47

I kula F15 hade vi tre tjejer. Johanna Brünteson ( som egentligen är 13 år) tävlade för första gången med 3 kg kula och vann 9.28 meter. Linnea Djurling blev tvåa 7.92 och Stefanie Storrank blev trea 7.27.

Sista grenen var 200 meter och många av svenska stafetternas deltagare var tveksamma att vara med p.g.a. "trötta ben". Nästan alla kom i alla fall till starten. Andreas Jansson blev trea i sitt heat 29.18. Nytt pers! Daniel Fagerström och Sebastian Benchimol sprang mot varandra och fick tiderna: 26.47 och 27.11.  Det var debut i grenen för Sebastian. Jag tror att Daniel persade. I P17 tävlade Alexander Lundholm, trea i sitt heat, tiden: 25.04

Vi hade fem tjejer i 200 meter. I första heatet sprang Emelina Soto, trea på 29.55, Linnéa Djurling fyra 31.15 och Stefanie Storrank femma 32.02. Emelina persade ( första loppet i år) och Stefanie debuterade i grenen. I andra heatet hade vi Johanna Brünteson, tvåa på 28.71 och Caroline Kihlblom som debuterade på distansen, 31.46 s.

Grattis till alla!

Av Juan Carlos

Anna springer 5000m på JNM22 2004-09-10

På söndag den 12 sept springer Anna Ställberg 5000m på Nordiska Mästerskapen för 22-åringar i Fredrikstad, Norge. Anna tar på sig landslagsdräkten för första gången för att representera Sverige och förstås IFK Tumba. Kl. 13.50 på söndag springer Anna.

Av Roger Karlsson

Happy Mil och Olympic Day Run genomfördes på Tumba Gärde 2004. 2004-08-30

Lördagens Happy Mil och Olympic Day Run genomfördes på Tumba Gärde med ca 150 aktiva. Det kom lite regn under banuppbyggnaden som sedan övergick i solsken lagom till start.  

Vi hade många funktionärer som tog hand om löparna. Mycket funktionärer efter banan, i startområdet, målområdet och även för- och efterlöpare.

Ett stort tack till alla våra funktionärer och Stickan som försåg oss med konerna vilket gjorde banläggningen enkelt Även ett stort tack till Lennart som höll ihop och planerade det mesta tillsammans med McDonalds.

Av Roger Karlsson

Andra dagen, UDM för 12-14åringar, Enskede IP 2004-08-24

Andra dagen fick vi 6 medaljer.

Felix Sonebäck tog ett silver i spjut och ett silver i stavhopp. Johanna Brünteson fick guld i spjut och silver i diskus. Louise Anebygd fick silver i höjdhopp och Rasmus Vamos fick brons i spjut.

Av Juan Carlos

Veteran SM i Huddinge 2004-08-21

Klubbrekord av Marika Rydell och svenskt rekord av damerna i stafetten 4x400m Marika slog till med ett nytt klubbrekord i slägga, hon förbättrade sitt eget med ca 1m till 34.79. Även i vikt slog hon klubbrekord. På 4x400m förbättrade Tumba det egna svenska rekordet med ca 4s till ca4.46. Micke M tog en överraskande silver medalj på 110mh. Damerna skördade en hel del medaljer i kast och längd i första hand.

Av Mikael Magnusson

Landskamp i Finland 2004-08-21

Michel är i Finland och tävlar för Sverige.Michel tävlade under lördagen i grenarna 110mh och längd. Där han blev 2 i längd på 7.12. Hade inte det riktiga flytet i hoppningen, missade i landningen, hade även problem med att hitta rätt till plankan. På 110mh blev han 4:a på tiden 14.89 med flera islag i häckarna.

Av Mikael Magnusson

DM för 12-14 år 2004 Enskede IP 2004-08-21

Fyra medaljer efter första dagen! Emelie Andersson-Hildeby tog guld i höjdhopp flickor 14 : 1.57 m, Rasmus Vamos tog silver i kula, pojkar 14: 12.95 meter. Nytt ungdomsklubbrekord! Sebastian Benchimol tog brons i höjdhopp, Pojkar 14  1.55 m. Nytt ungdomsklubbrekord! och Johanna Brünteson tog silver i kula, flickor 13: 11.04m.  

Av Juan Carlos

USM/JSM: Två guld och tre silver! 2004-08-18

När Ungdoms-SM och Junior-SM avgjordes i helgen tog klubben fem medaljer. Anna Wikström tog guld i diskus på Svenska årsbästat och klubbrekordet 42.20. Michel Tornéus vann längdhoppet övertygande på 7.30 och Anna Ställberg tog silver på 5000m (18.50). Anna W, Michel och Anna S blev alla landslagsuttagna efter tävlingarna!

 Anna Wikström började helgen med att ta silvret i kula på 14.58. Anna hade fem av tävlingens sex längsta stötar (14.20-14.58) men fick ge sig mot Västerås Jenny Johansson som stötte 14.82 i femte omgången.

I diskus var det sedan en mycket koncentrerad och revanschsugen Anna som kastade 42.20 redan i andra omgången, ett resultat som ingen annan mäktade med.

Michel Tornéus började även han sitt tävlande med ett silver på 300m häck. Michel tog kommandot från start och var i ledning in på upploppet. Men från sista häcken och in i mål kunde dock Hässelbys Niclas Larsson pressa sig förbi. Michels tid blev 37.52,

29 hundradelar från guldet. Niclas Larsson sprang tidigare i år Europacupen för seniorer på 400m häck och är ett år äldre än Michel.

 

I längdhopp avgjorde Michel tävlingen redan i första omgången med ett hopp på 7.30. Förra året vann Michel USM med 44 centimeter, i år blev segermarginalen 43 centimeter.

 

Anna Ställberg tog ett silver på 5000m med nya klubbrekordet 18.50,13. Anna gjorde sitt eget lopp och hade kilometertiderna: 3.41 – 3.45  – 3.47 – 3.52 – 3.44. I mål var Anna bara 12 sekunder från guld.

 

Emelina Soto deltog i USM och tog en meriterande fjärde plats i 1500m hinder och var sexa på 2000m. Emelina blev därmed historisk som första tjej i klubben att springa ett hinderlopp!

 

Efter tävlingarna blev Anna Wikström uttagen till Finnkampen för ungdomar i kula och diskus (Göteborg 4-5 september).

 

Anna Ställberg blev glädjande nog uttagen till Nordiska Mästerskapen/Nordiska juniorlandskapen för 22-åringar på 5000m (Fredrikstad i Norge, 11-12 september). Det blir Annas första landslagsuppdrag i karriären.

 

Och, Michel Tornéus blev uttagen till Nordiska Mästerskapen/Nordiska juniorlandskapen för 19-åringar i grenarna 110m häck, 400m häck samt längdhopp (Esbo i Finland 22-23 augusti). Även coach Oscar kommer då att ingå i den Svenska truppen.

 

Av Oscar Gidewall

 

Ungdoms SM. Falun 2004-08-17

Anna Wikström guld i diskus och silver i kula. Emelina Soto blev fyra i 1500 hinder!

Första dagen på SM blev det silver i kula F 17 för Anna Wikström: 14.58 m   Emelina Soto sprang 2000 meter, F 15, 14.e plats: 7.30.16. Nytt klubbrekord F 15!

Andra dagen blev det guld i diskus till Anna: 42.20 m  Emelina placerade sig på 16:e plats i spjut : 30.40 m. En halvtimme senare sprang hon 1500 meter hinder, för första gången, som resulterade i en fjärde plats och nytt klubbrekord! Hon är den första IFK Tumbatjej som tävlar i  hinderlopp. Tid: 6.09.10

Tredje dagen tävlade Anna i spjut, kom på elfte plats: 30.93 m.

Grattis tjejer!

Av Juan Carlos

Stockholms Öppna DF för 12 -14 år 2004-08-17

Nu till helgen är det dags för Stockholms Distrikt Finaler för 12 -14 år på Enskede IP. IFK Tumba representeras av 12 aktiva från Juan Carlos grupp. FLICKOR : Martina Rossland, Caroline Kihlblom ( F 14). Johana Brünteson, Louise Anebygd, Elinor Keiriö (F13) och Sana Rehman, Linnea Rosenberg och Alexandra Carlsson ( F12). POJKAR : Felix Sonebäck (P13) och Rasmus Vamos, Sebastian Benchimol och Andreas Jansson ( P14). Det länge sedan Tumba hade så många deltagare på DM. Lycka till!

Av Juan Carlos

Funktionärshjälp till Happy Mil den 28 augusti 2004-08-17

I samarbete med McDonalds genoför vi Happy Mil den 28 augusti utanför Idrottshuset och Tumba Gymnasium. Till detta arrangemang behöver vi funktionärer i några timmar (fr. ca9.00-12.00). Kan ni hjälpa till så meddela en av tränarna eller någon i styrelsen. Ni kan också maila till oss, This is a mailto link.

Av Roger Karlsson

Tack till alla Midnattsloppsfuktionärer 2004-08-17

I lördags, den 14 aug, genomfördes årets Midnattslopp och vi hade 43 funktionärer som hjälpte till vid målet. Vi gjorde som vanligt ett väldigt bra jobb och jag skulle vilja tacka alla som hjälpte till. Arrangören tackar oss också väldigt mycket. De var väldigt nöjda  med vår insats.

Av Roger  Karlsson

 

 

 

 

Guldmedaljer på USM och JSM 2004-08-17

I helgens SM-tävlingar så blev det 2 st guld och flera andra medaljer. Anna Wikström vann diskus och Michel Tornéus vann längd.

 

Av Roger Karlsson

 

PEABs Ungdomsspel 04 08 07

 

I lördags tävlade Linda, Martina, Emelina, Andreas och Felix i Eskilstuna. 25- 30 grader och varmt sommarväder. De hade tränat på onsdag i Rödstu Hage, på torsdag eftermiddag och fredag förmiddag och eftermiddag i Ekängen IP. Så blev det en guld och 3 brons medaljer. Andreas Jansson tog guld i 300mh, 55.77. Emelina  Soto tog brons i både 1000 m 3.40.33 och spjut 30.28 m. Felix Sonebäck tog brons i 60mh 10.28 s. Linda Öhman och Martina Rossland debuterade i 300mh 66.70 resp. 62.40. 

 

Av Juan Carlos

 

Träningsläger Eskilstuna 2004 2004-08-09

En liten grupp aktiva från Juan Carlos grupp var med i Eskilstuna på träningsläger förra veckan.

 

Av Juan CARLOS

 

Juan Carlos grupp 2004-07-25

Det är dags...

Vår grupp ( 12 -15 år) startar träningen efter sommaruppehållet fredag den 30/7. Plats: Rödstu Hage IP och tid: 17.30 - 19.00. Välkomna!

Av Juan Carlos

ÖLAND 2004 2004-07-25

Johannas och Emelinas resultat på Öland

Johanna och Emelina deltog i Ölandsspelen den 13 juli.  De hade bestämt att vi skulle träffas på Högby IP. Johannas tävlande gav 2 guld och en brons plats. I spjut vann hon på 33.01 som är den näst längsta kast genom tiderna för en tumbatjej och placerar henne på elfte plats, flickor 14, i Sveriges statistik 2004. I längd vann hon på 4.60 meter  I 80 meter kom hon på tredje plats. 11.00s. Tyvärr var Emelina förkyld och så att hon strök sig från

Emelina sprang den 14/7 Victorialoppet, 4 km och blev sexa och den 16/7 sprang hon Hornsjön Runt, 2.9 km och blev tvåa: 12.43

Av Juan Carlos

Bospararspelen 2004-07-07

En lyckad tävling för Tumba! Det var bara några tumbaiter som var med i Uppsala förra helgen. Det blev ändå några fina resultat och medaljer: Sana Rehman tog guld i diskus: 19.86 och silver kula 8.55 Linda Österberg brons i höjd: 1.15 m och brons i kula 6.59 m. Sara Österberg blev sjua i diskus F13: 17.32. Anton Österlund kom sjua i längd 3.30 m Astrid Molander tog silver i 3 grenar: 100 meter 9.39, kula 7.36 m och 600 meter 2.10.8. Tereza Ortiz Venegas silver i 300 meter 46.58, Emelina Soto silver i 300 mh 55.19 och Amir Rehman brons i spjut 30.44.

Av Juan Carlos

 

 

 

 

Sveriges årsbästa 2004-06-24

Sebastian och Rasmus är också med!

Hela årsbästastatistiken är nu tillgänglig i Svenska Friidrottsförbundets hemsida: www.friidrott.se  Sista listan som blev klar är P14 och där hittade jag  Sebastian Benchimol på tionde plats i 100 meter: 12.45 och nionde plats i 300 meter: 41.55Rasmus Vamos-Fecher ligger på tionde plats i kula: 11.56.  Grattis!   

/Av Juan Carlos

Veckans Bild 2004-06-22

Sana Rehman vann diskus F12 i Huddinge

De två sista veckorna har Sana varit på prispallen 3 gånger. Först i Hammarby Ungdomsspel blev hon tvåa i spjut  19.59 m och trea i slungboll 15.63 m. I lördags tog hon guld i diskus F12: 18.40. Grattis!

Av Juan Carlos

Sveriges årsbästa 2004-06-20

Sveriges årsstatistik börjar ta form.

Det har tagit lite tid men nu är de flesta klasser klara. Vi har flera aktiva med just nu: Michel Tornéus ligger etta i längdhopp seniorer: 7.41. Han ligger också etta i 110mh P19: 15.00. Anna Wikström F17 ligger tvåa i diskus 39.37 och etta i kula: 14.48. Emelina Soto, elfte plats i spjut F 15: 32.86. Emelie Andersson-Hildeby sjätte plats i höjdhopp F14: 160.

Av Juan Carlos

 

Huddingespelen 2004-06-19

Medaljregn och många nya ungdomsklubbrekord för Tumba Friidrott! Hannah Rossland kom trea i 60 meter: 9.82, tog en fin brons medalj och samtidigt tangerade F9 klubbrekord. I längdhopp blev hon fyra och tog nytt klubbrekord i samma klass. Grattis!  

Vi fick 9 nya klubbrekord: Adam Busznyak 1500 m P17: 4.57.65. Amir Rehman diskus P17: 27.53. Sebastian Benchimol 100 m P14: 12.45. Rasmus Vamos Kula P14: 11.54. Felix Sonebäck kula P13: 8.18. Tereza Ortiz 100 m F15: 13.47. Johanna Brünteson 80 m F13 10.96. Hannah Rossland 60 m F9 9.82 ( tangerar Astrid Molander rekord) och Hannah Rossland längdhopp F9 : 3.30

Av Juan Carlos

Veckans bild. 2004-06-15

Stafett 1000 meter. F15 Linnéa Rosenberg, Johanna Brünteson, Emelina Soto och Tereza Ortiz sprang tillsammans svensk stafett på Brunna IP den 8 juni. Stafetten springs 100+200+300+400m och tjejerna gjorde ett mycket stark lopp. Tiden 2.36.90 

Av Juan Carlos

Senior-DM: Tre guld, ett silver och ett brons 2004-06-12

När Stockholms senior-DM avgjordes i veckan på Enskede IP tog klubben tre guld genom Alexander Hanning (800m), Anna Wikström (diskus) och Michel Tornéus (längd). Dessutom tog Anna Wikström ett silver (kula) och Martin Gidewall ett brons (5000m).

På tisdagen tog Anna Wikström, 17 år, guld i diskus med ett kast på 38,80. Tvåa i tävlingen blev Huddinges Carolina Hjelt. I kula blev det ombytta roller, Anna tog silver på 12,39 och Carolina Hjelt segrade. Anna har som bäst kastat 39,39 i år i diskus och har varit stabil på längder kring 38-39 meter. Med seniorkulan (4kg) har hon också varit stabil med tre tävlingar mellan 12,39-12,59. I F17-klassen stöter Anna med 3kg-kulan och där har hon stött 14,48 i sin enda tävling för året, ett resultat som ingen annan i F17-klassen lyckats överträffa hittills i år.


På torsdagen vann Alexander Hanning 800m på 1.57,51. Detta efter ett mycket väl taktisk genomfört lopp med en vass avslutning. Efter några motiga säsonger har Alexander fått en riktigt bra träningsvinter i år och det ska bli intressant att se hur mycket han kan gå ner tidsmässigt under säsongen.

Michel Tornéus vann längdhoppet på 6,86. Resultatet är en bra bit från Michels personliga rekord på 7.41 (just nu Svenskt årsbästa för seniorer!). Kyla (ca +11°C) och regntunga banor gjorde det svårt att fokusera till 100 %. Efter en rad urusla plankträffar och misslyckade hopp, skärpte han till sig i sista försöket och hoppade riktigt långt, men tyvärr övertramp med någon tiondels millimeter. Segern var dock aldrig hotad.

Martin Gidewall har sedan 2.29-maran i höstas haft problem med sin 10 år gamla skada i baksidan av låret. I lördags chansade han och startade i Stockholm Marathon, det gick hyfsat i 15-20 kilometer, men sedan satte magen stopp (han tog sig ändå i mål!). Eftersom baksidan var okej för dagen på torsdagen efteranmälde sig Martin till DM på 5000m. Det slutade med ett brons på 15.45 - en bra bit från personbästat - men med tanke på omständigheterna mycket bra. Om baksidan tål lite kvalitetsträning framöver kommer Martin snabbt att vara tillbaka i fjolårsformen.

 

Av Oscar Gidewall

Klubbmatch i Eskilstuna 6juni 2004

Igår genomfördes årets klubbmatch för våra seniorer i Eskilstuna. Standarden i denna match var väldigt varierande beroende på gren. På herrsidan kom vi på en 4:e plats och på damsidan blev det en 6:e plats.

Här är våra resultat ifrån klubbmatchen. Tyvärr så gick tidtagninsdatorn sönder precis innan första start så tiderna är manuella.

Av Roger Karlsson

Minimaran 2004-06-06

Vilka duktiga barn vi har! Stina och Jenny vann Mini Maran! Idag var det inte heller så många barn från Tumba med i Stockholms Mini Marathon. Jag hittade 5 st. i resultatlistan: Stina Hannukainen vann klass F7 1080 meter, tid 5.08  Felicia Ljungqvist kom på 28:e plats 6.12   Jenny Håland vann klass F 11, 2140 meter. Tid: 7.50 Sana Rehman kom på, 53:e plats i klass F12, 2140 meter, Tid. 10.02 och Joel Håland kom på 152:e plats P13, samma distans, tid: 9.27.

GRATTIS!

Av Juan Carlos

Hammarby Ungdomsspel 2004-06-06

Ett guld, 5 silver och ett brons av 11 starter!

Det var inte så många som anmälde sig till Hammarbyspelen. Men alla som var där tog medalj och de flesta nya pers.

Felix Sonebäck vann i spjut: 33.70, Emelina Soto tvåa i spjut, 28.42 och femma i 300 meter häck 53.28: Nytt klubbrekordLouise Anebygd tvåa i höjd: 1.43 och tolva i längd: 4.29 Nytt pers! Sana Rehman blev tolva i tresteg, 8.47 m Nytt pers! Sedan tog Sana silver i spjut och brons i slungboll: 19.49 och 15.63. Två nya pers! Till sist Astrid Molander tog två silvermedaljer en i 400 m 1.14.65 och en till i höjdhopp 1.23 Två nya pers! Astrid sprang 40mh också . en fjärde plats i försök 8.34.

Av Juan Carlos

SAYO 2004 Andra Dagen 2004-06-01

Anna och Michel igen!

Anna blev silvermedaljör i spjut F17 och Michel guldmedaljör i 110 meter häck P19. Anna tävlade dessutom i kula KS och blev fyra: Nytt klubbrekord K22 och KS. Grattis!

Det är kanske viktigt att nämna att det var några till som var på prispallen: Johanna Brünteson som fick silver i diskus och brons i kula första dagen och Felix Sonebäck som i söndags tog bronset i spjut med det nya P13 rekordet 35.04 m. 

1 plats Final

Michel

Tornéus

P19

110 meter häck

15.00

 

4 plats heat 1

Andreas

Jansson

P15

100 meter häck

19.60

Nytt pers

5 plats final

Sebastian

Benchimol

P15

höjdhopp

1.43

Nytt pers

11 plats

Andreas

Jansson

P15

längd

4.28

 

4 plats final

Felix

Sonebäck

P13

60 meter häck

11.04

 

3 plats heat 1

Felix

Sonebäck

P13

60 meter häck

11.24

 

17 plats

Felix

Sonebäck

P13

längdhopp

4.23

 

3 plats. Final

Felix

Sonebäck

P13

spjut

35.04

Nytt P13 klubbrekord

4 plats Final

Anna

Wikström

F17

Kula KS  (4 kg)

12.40

Nytt K22, KS klubbrekord

2 plats Final

Anna

Wikström

F17

spjut

31.91

 

6 plats heat 1

Emelina

Soto

F15

800 meter

2.46.25

 

4 plats Final

Emelina

Soto

F15

spjut

28.54

 

7 plats heat1

Sana

Rehman

F13

60 meter häck

12.90

Nytt pers

13 plats

Sana

Rehman

F13

spjut

14.43

 

Av Juan CARLOS

SAYO 2004. Första Dagen 2004-05-31

Michel och Anna högst på prispallen!

Michel Tornéus segrade i längdhopp MS och Anna Wikström i Kula och Diskus F17. Grattis!

Det hände en hel del i statistiken under maj månad. Man hann inte med! Jag hoppas att jag har rätt när jag skriver att första dagen i Sollentunavallen slogs 7 klubbrekord.

Resultat SAYO. lördag den 29 maj 2004

 

 

3 plats heat 2

Alexander

Hanning

84

MS 800 meter

2.00.65

 

1 plats final

Michel

Tornéus

86

MS Längd.

7.41

Nytt klubbrekord

5 plats heat 4

Amir

Rehman

88

P17 100 meter

13,76

 

9 plats

Amir

Rehman

88

P17 Diskus

24,57

 

3 plats heat 3

Sebastian

Benchimol

90

P15 100 meter

13.02

Nytt pers

3 plats heat 4

Rasmus

Vamos

90

P15 100 meter

12.99

Nytt pers

4 plats final

Rasmus

Vamos

90

P15 kula

11.46

Nytt  P15 klubbrekord

5 plats final

Rasmus

Vamos

90

P15 diskus

25.39

Nytt pers

7 plats heat 3

Pontus

Danielsson

93

P11 60 meter

10.11

 

8 plats heat 3

Eric

Larsson

94

P11 60 meter

10.44

 

14 plats final

Gustav

Lindström

94

P11 höjdhopp

1.03

 

8 plats final

Eric

Larsson

94

P11 Kula

6.03

Nytt pers

9 plats

Pontus

Danielsson

93

P11 kula

5.58

 

10 plats

Gustav

Lindström

94

P11 kula

5.18

Nytt pers

3 plats heat

Anton

Östlund

95

P9 60 meter

10.48

Nytt pers

14 plats

Anton

Östlund

95

P9 kula

4.94

Nytt pers

 

 

 

 

 

 

 

1 plats. final

Anna

Wikström

87

F17 Kula

14.23

Nytt F17 klubbrekord

1 plats final

Anna

Wikström

87

F17 Diskus

39.37

Nytt F17 klubbrekord

5 plats heat 1

Emelina

Soto

89

F15 100 meter

14.23

Nytt pers

5 plats heat 2

Linnea

Djurling

90

F15 100 meter

14.66

 

6 plats A-final

Emelina

Soto

89

F15  300 mh

53.81

Nytt F15 klubbrekord

5 plats B-final

Linnéa

Djurling

90

F15 300 mh

59.20

Nytt Pers

2 plats heat 7

Linnéa

Rosenberg

92

F13 80 meter

11.60

 

1 plats heat 9

Johanna

Brünteson

91

F13 80 meter

11.25

Nytt pers

4 plats final

Louise

Anebygd

91

F13 höjdhopp

1.47

Nytt pers

29 plats

Sofia

Ehrström

92

F13 höjdhopp

1.22

Nytt pers.

3 plats final

Johanna

Brünteson

91

F13 kula

11.37

Nytt F13 klubbrekord

9 plats

Linnea

Rosenberg

92

F13 kula

9.30

Nytt pers

24 plats

Sana

Rehman

92

F13 kula

7.69

Nytt pers

25 plats

Sara

Österberg

91

F13 kula

7.20

 

29 plats

Sofia

Ehrström

92

F13 kula

6.19

Nytt pers

2 plats. Final

Johanna

Brünteson

91

F13 diskus

26.05.

Nytt F13 klubbrekord

10 plats

Sana

Rehman

92

F13 diskus

14.72

Nytt Pers

11 plats

Sara

Österberg

91

F13 diskus

14.29

Nytt Pers

1 plats heat 1

Astrid

Molander

94

F11 60 meter

9.45

Nytt pers

6 plats heat 7

Malin

Livén

94

F11 60 meter

10.13

Nytt pers

7 plats heat 8

Ida

Ehrstöm

94

F11 60 meter

10.12

Nytt pers

14 plats

Astrid

Molander

94

F11 höjdhopp

1.17

 

16 plats

Linda

Österberg

94

F11 höjdhopp

1.17

Nytt pers

9 plats

Linda

Österberg

94

F11 kula

6.51

 

28 plats

Ida

Ehrström

94

F11 kula

4.95

Nytt pers

5 plats. Final

Hannah

Rossland

95

F9 60 meter

9.93

Nytt pers

3 plats heat 4

Josefin

Hjulström

97

F9 60 meter

11.41

Nytt pers

5 plats final

Hannah

Rossland

95

F9 kula

4.55

Nytt pers

 

Av Juan Carlos

 

20 grenar på 2 dagar, kan det vara något??? 2004-05-30

 

Ja, Micke tog reda på det helgen den 22-23 maj i Helsingfors.

Här kommer lite kommentarer om hur det gick och hur det var.

Jag hittade den här tävlingen när jag satt och surfade lite här och var på nätet. Bestämde mig för att ta reda lite på vad det kunde vara för gränser och regler m.m.

 

Jag skickade ett mail till den som stod som ansvarig för tävlingen. Här kommer det roliga i kråksången, det här med språk är inte så lätt som man kan tro. Han som jag skickade mailet till var inte helt hundra på det här med svenska, så han anmälde mig på en gång. Vilket inte alls var meningen med mitt mail men och på den vägen bar det.

När det gäller 20-kamp så är det alla grenar som ingår i friidrottsprogrammet + 3000m och 200mh. Man får heller inte bryta någon gren, om man gör det så innebär det att man har brutit hela mångkampen. Det är den största skillnaden mellan en vanlig mångkamp och en 20-kamp. Här kommer gren för gren rapport.

 

100m kl 09.00 på morgonen och hela 4 grader varmt, vilket inte var vad man hade önskat sig. Hade förhoppning om att springa på samma resultat som i Gävle förra året. Men det gick inte alls som jag hade tänkt mig, det högg till lite lätt efter ca 50m vilket nog gjorde att jag omedvetet sänkte farten lite. Nu blev det ca 0.4 sämre än i Gävle 14.90, inte nöjd med den inledningen.

 

Längd som andra gren och jag hade som mål att bara göra ett hopp för att spara krafterna till senare. Nu fick jag övertramp i första försöket och ett undertramp som var drygt 1m i andra men ändå ett resultat, 2.84. Här gällde det bara att tänka positivt, ett försök kvar. I sista fick jag till det som jag hade velat fått i det första hoppet, 4.62 och grenen är godkänd.

 

200mh var det några år sedan man sprang och jag såg fram emot den här grenen. Häckhöjden är 76.2cm så här skall det inte vara några problem med att ta häckarna med båda bena och det skulle behövas. 35.56 blev det och det får räknas till dom godkända grenarna.

 

Kula 8m var siktet inställt på. Det räckte inte riktigt fram till det men 7.93 får anses som en godkänd gren.

 

5000m är första långloppet av 4st under helgen. Hade en som drog i stort sett hela loppet åt mig så det vart en ganska behaglig resa. Kom i mål på 25.39 vilket inte var helt som jag hade hoppats på.

 

800m startar man efter 1 timme och 50min efter startskottet på 5000m. Innan 800m så hinner man att ta en dusch vilket var helt och ok och jag tror även det var nödvändigt för att kunna hålla humöret uppe under hela tävlingen. Inför 800m var målet att göra 2.50 eller något i den stilen. Det visade sig vara betydligt svårare än vad man kunde tro för det inte alls, 3.20 vilket var mycket långt ifrån vad jag hade tänkt.

 

Höjd var en gren som gick bra 1.37 och 2 bra försök på 1.40 innan jag gav upp för att spara dom krafterna som jag hade kvar.

 

400m är inte den grenen man önskar sig efter 7 grenar, men det var bara att ta tag i den och köra. Här försökte jag verkligen att springa på från början men det hjälpte föga, 76s på 400 inte alls godkänt.

 

Slägga är första dagens sista gren och borde inte vara några problem. Men här kom min riktigt stora miss under hela mångkampen. Jag nollade grenen och fick således 0 poäng, klart underkänt.

 

3000mh för första gången skulle jag alltså ta mig igenom ett 3000mh lopp utan att bryta. Efter att ha prövat grenen i Eksjö förra året med misslyckat resultat så gällde det att inte göra om det misstaget. Nu gjorde jag inte det heller utan sprang på ett ganska bra sätt utan att förhasta mig vilket jag gjorde i Eksjö. Kom i mål på 16.57 och får anses som en godkänd gren.

 

Första dagen till ända med godkänt betyg i sin helhet. Bara hem till hotellet och se till att få lite mat i sig och sen sova ordentligt.

 

Andra dagen

Vaknar upp andra dagen och känner mig lite snorig och inte alls som jag hade tänkt mig. Ser inte bra ut det här, inställningen vart nu att vi tar dom 4 första grenarna först och så får vi se hur man känner sig.

 

110mh inleder den andra dagen, det var dubbelt så varmt denna söndagsmorgon i jämförelse med lördagen vilket var bra. Grenen gick väl ungefär som jag hade tänkt mig, lite sämre kanske. 23.22 får knappt godkänt.

 

Diskus hade hoppats på höga 22m eller låga 23m men det är inte alltid det går som man tänkt sig. Även i denna gren spände jag mig och ville för mycket. 21.78 och samma betyg som häcken får det bli.

 

200m här började det visa sig att man har gjort lite innan man kom 200m, jag ville springa men inte kroppen. Kan inte förstå varför det, vi har ju alltid pratat samma språk. 34.07 är inte alls bra.

 

Stav gick som jag hade räknat med samt 2 bra försök på 2.30 och ett dåligt. Grenen godkänd med lite +.

 

3000m 15.04 och ytterliggare en gren som får godkänt, höll jämt tempo hela tiden och det skulle visa sig vara bra till senare under dagen.

 

400mh såg jag fram emot, nu skulle jag göra ett bra lopp var det tänkt. Inga problem med att hitta första häcken från block när jag värmde. Så nu var det bara att köra. Vilket det var i knappt 200m sen kom den berömda syran och tog över redan efter 200m och jag fick slita som aldrig förr för att ta mig till mål. Ni som har sprungit 400m med eller utan häckar vet vilken syra jag pratar om, men nu var det bara så att den kom ca 130m tidigare än vad den brukar komma. Häckarna kändes bara högre och högre ju längre man kom. 92s på ett 400mh hoppas jag att jag slipper uppleva igen.

 

Spjut nu börjar kroppen att säga ifrån ganska mycket. Men det hindrade inte från att kunna gå ifrån spjut med ett bra resultat. Nämligen 32.12 som jag var nöjd med och jag kastade bara ett kast.

 

1500m var inget man såg fram emot men måste göras. Försökte att springa på 6.30 men det gick inte att hålla det tempot, 7.14 blev det.

 

Tresteg som 19:e gren, kul att den låg så sent. Gjorde ett hopp på 8.78 och avbröt det andra och avstod det sista.

 

10000m här var det tänkt att jag skulle springa på 5min på varje km.

Det tempot höll i ca 2.5km sen kändes det som om man hade 2st stora träd i benen. Jag kom i mål på 59.29 och får vara nöjd med det.

 

Sammantaget så kan man säga att det var ungefär så tungt som jag hade trott när det gäller den fysiska biten men lättare när det gäller den psykiska biten. Det gäller bara att ta en gren i taget och vila så mycket man kan under tävlingens 2 dagar.

Jag kommer troligtvis att pröva på det här igen om tillfälle ges.

 

Av Mikael Magnusson

 

Stockholms DM i Mångkamp 13 -15 år 2004-05-23

Johanna Brünteson, guld och Felix Sonebäck, brons... Grattis!

Johanna vann DM i femkamp: 4334p! Det bästa resultatet i femkamp i IFK Tumba genom tiderna. Hon persade och satte nya klubbrekord i 60mh: 11.11 och längdhopp: 4.64m ( vet ej om vinden var godkänd). .

Felix blev trea. Han persade i inledande 60mh : 10.89. Nytt klubbrekord! men sedan rev han ut sig tidigt i höjd : 1.29 m. Hans pers är 1.46 sedan 2 veckor tillbaka. Det var synd! Han kämpade sig framåt igen och tog bronset. 3198p!

Johanna låg på tredje plats innan den avslutande 600 meterlopp: Tiden blev 2.00.72 ock räckte för att placera henne på andra platsen. Martina Salander född 92, talangen från Fredrikshofs, tog första platsen. Tävlingen är dock åldersbunden, så guldet gick till Johanna istället.

Martina Rossland och Linnea Djurling, tävlade i båda dagarna i sexkamp. Båda fick pers i höjd i lördags, Martina 1.26 m och Linnéa 1.29! Slutresultaten blev:  Linnéa elfte plats 1840 poäng och Martina tolfte plats 1833p. 7p skillnad! Grattis tjejer!

Av Juan Carlos

Danderyds Ungdomsspel 2004-05-17

Linnéa och Stina Rosenberg/Hannukainen vinner medaljer. Linnéa vann 80 meter på 11.33 s och blev tvåa i kula: 9.01. Båda resultat är nya pers! Stina tog brons i 60 meter: 10.88 och silver i längdhopp 2.79 m. Grattis tjejer!

Av Juan Carlos

Tävlingsdräkterna har kommit 2004-05-22

Nu har de nya tävlingsdräkterna kommit. De kommer att finnas på Rödstu Hage på måndag och onsdag kl. 18-19. Då finns det även tillfälle att beställa för de som inte gjort detta ännu.

Av Styrelsen

Veckans Bild 2004-05-12

Nytt klubbrekord 4x80m F13! Linnéa, Johanna, Alexandra och Sana slog 4 x 80 meter klubbrekord för F13 under Linnéaspelen. Grattis tjejer. Den nya tiden är 45.75s

Av Juan Carlos

 

Stockholms Cupen 2004-05-10

Team Botkyrka leder PF 15!

Efter första omgången i den starka södra gruppen leder alliansen IFK Tumba Friidrott/ Tullinge-Tumba FF. Ungdomarna från de båda klubbarna kämpade bra och tog fina placeringar och medaljer. Här hittar ni resultatlistan

Medaljer: Guld för Johanna Brünteson (F13) i spjut, Guld för Felix Sonebäck (P13) i Spjut, Guld för Louise Anebygd (F13) i höjdhopp och Silver för Emelina Soto ( F15) i spjut.

Det blev 4 nya klubbrekord. Johanna i spjut 29.42, Rasmus Vamos i spjut 32.20 m, Felix Sonebäck i höjdhopp: 1.46 m och  Johanna, Linnéa, Sana och Alexandra i Stafett 4 x 80 meter: 45.75 s

Tumbas resultat. Siffran i parentesen visar placeringen i tävlingen. Fet stil betyder nytt pers

Tereza Ortiz tävlade i längd: 4.41 m (7), 300 meter :45.83 (9) 

Emelina Soto tävlade i spjut: 32.86m (2), 300 meter: 46.56 (12)

Martina Rossland: 80 mh: 15.33 s (12)

Linda Öhman: 80 mh: 16.36 s (17), längdhopp 3.61 m (22), spjut 13.64 (18)

Rasmus Vamos-Fecher:  300 meter 42.80 s (9) och spjut 32.20m (4)

Sebastian Benchimol: 300 meter 41.55 s (6) och längd 4.40 m (6)

Traiko Ofilov tävlade i 300 m: 48.83 (10)

Louise Anebygd tävlade i höjdhopp: 1.45 (1)

Felix Sonebäck, spjut 31.22 (1) och höjdhopp 1.46 (4)

Johanna Brünteson, spjut 29.42 m (1) och 200 meter: 28.59 s (5)

Linnéa Rosenberg, 200 meter 29.60 s (11)

Elinor Keiriö, 200 meter 32.69s (32)

Sana Rehman, 200 meter 32.64 s (31), 60 mh 13.24 (13)

Alexandra Carlsson, 200 meter 29.90 (17), 60 mh 12.84 (12)

Alexandra, Sana, Johanna och Linnéa sprang också 4 x 80 m, tid: 45.75 s Nytt klubbrekord (6)

Emelina och Tereza från Tumba och Sandra Andersson och Åsa Frögeli från Tullinge-Tumba sprang 4 x 100 meter . Tid: 55.13 (5)

Rasmus och Sebastian från oss Mikael Rosén och Jimmy Stenström från Tullinge-Tumba sprang också 4 x 100. Tid 50.03 (2)

Andreas Jansson sjukanmälde sig.

Av Juan Carlos

 

Danderydsloppet 2004-05-06

Stina vann Danderydsloppet klass F8. Stina Hannukainen som är 7 år sprang i klassen F8 och kom i mål på 4.30 min. Andra tjejen i mål, Daniella Eichler, fick tiden 5.30. Grattis Stina!

Av Juan Carlos

Terräng SM 2004-05-01

Emelinas första SM tävling. 

I lördags inleddes Terräng-SM i Ånnaboda. Emelina Soto var den enda Tumbalöpare på plats. Hon sprang 4 km F 15. fick en bra start och hängde med i täten den första halvkilometern. Kilometern passerade hon på ca 4 minuter och trots det var hon bland de sista. På andra varvet passerade hon 2 andra löpare. Hon kom på 15:e plats i mål av 19 tävlande. Här hittar ni första dagens resultat

Av Juan Carlos

Medlemsavgift 2004-05-05

Glöm inte betala medlemsavgiften! Den 30 april var sista dagen för att betala årets medlemsavgift.  Det är framför allt viktigt för alla som börjar att tävla nu på söndag.

Av Juan Carlos

Stockholms Cupen 2004-05-03

Team Botkyrka Vi har ett lag PF 15 tillsammans med Tullinge-Tumba FF i årets Stockholms Cupen. Laget heter "Team Botkyrka", vi tävlar i södra gruppen och första matchen blir nu på söndag den 9/5 Linnéaspelen. Vi hade inte tillräcklig med pojkar för att bilda ett lag i 13 årsklassen. Synd! Men alla tjejer och Felix kommer att tävla individuellt i stället

Följande aktiva är anmälda till Linnéaspelen:

Tereza Ortiz, Emelina Soto, Linda Öhman, Martina Rossland, Emelie Andersson-Hildeby, Sana Rehman, Louise Anebygd, Johanna Brünteson, Elinor Keiriö, Alexandra Carlsson, Linnéa Rosenberg, Rasmus Vamos, Traiko Ofilov, Andreas Jansson, Sebastian Benchimol, Andrés Velasquez och Felix Sonebäck

Det är roligt att nästan alla 12 -15 åringar är med!

Av Juan Carlos

Utomhusträning. 2004-04-30

Några träningsgrupper startar utomhus träningen på Rödstu Hage, nu på måndag den 3 maj. Elisabet och Juan Carlos grupper börjar kl. 17.30. Mer info kommer nästa vecka...

Av Juan Carlos

DM i Mångkamp 2004-04-26

Inbjudan DM i Mångkamp 22-23 Maj Källbrinks IP

För intresserade mångkampare så finns det nu en nu inlagd tävling DM i Mångkamp. Inbjudan finns i Hammarby IF hemsida. 13 åringar tävlar bara på lördag.

Klass

Grenar

F13

60m H, höjd, boll, längd, 600m

P13

60m H, höjd, boll, längd, 600m

F15

80m H, höjd, kula/längd, spjut, 600m

P15

100m H, diskus, stav, spjut/längd, kula, höjd, 800m

F17

100m H, höjd, kula, 200m/längd, spjut, 800m

P17

110m H, diskus, stav, spjut, 300m/100m, längd, kula. höjd, 1000m

Av Juan Carlos

Terräng DM. Långholmen 2004-04-18

Jenny Håland vann Stockholms DM F12

Traiko Ofilov, Andreas Jansson, Linnéa Rosenberg. Jenny Håland, Emelina Soto, Adam Busznyak, Christer Gidewall och Martin Gidewall sprang Terräng DM i dag söndagen den 18 april. Alla fick fina resultat... Klicka här för att se resultatlistan. Linnéa och Jenny sprang 2 km i samma lopp tillsammans med F13. Det var den största gruppen idag. Jenny vann över alla, 50 meter före tvåan. Tid: 7.48!  Linnéa kom på 18:e plats 9.42.

Traiko och Andreas sprang 4 km båda i P14. Traiko kom femma.17.22, 29 sekunder bättre tid än på Påsksmällen. Andreas kom på sjunde platsen 19,26

Emelina, F15 sprang också 4 km, fjärde plats. Tid 17.46.

Adam P17 sprang 4 km. Hans tid 15,56 och 15:e plats.

Christer M55 tog silver i 8 km. Tid: 33.43

Till sist Martin kom på 20:e plats i 12 km. Tid: 45.37

Av Juan Carlos

Lördagen den 24 april (2004-04-18)

Klubbdag på Rödstu Hage KL. 12-15

Styrelsen och tränarna inbjuder alla aktiva med föräldrar till en klubbdag på "Röstan" lördagen den 24 april. Vi tänkte att vi ska ha lite trevligt tillsammans med korvgrillning, fika och lite olika aktiviteter. Var och en är med på det man själv har lust och ork till... Vill man bara "mingla" går det utmärkt!

Välkomna!

Av Juan Carlos

Påsksmällen 2004-04-13

Stina Hannukainen tvåa i F9. Sex löpare från Tumba kom till Enhörna på Annandagspåsk och sprang Påsksmällen. Johan Ställberg M. Elite, Linnéa Rosenberg F13, Emelina Soto F15. Traiko Ofilov P15, Andreas Jansson P15 och Stina. Som sagt Stina som är bara 7 år sprang kl. 10.00 Hon kom på andra plats i F9, 1 km, tid: 5.39.

Sedan var det stora systern Linnéa som sprang 2 km. Linnéa blev tolva, tiden 10.10. Bra gjort, Linnéa!

Emelina, Traiko och Andreas startade samtidigt  4 kilometer. Emelina fick håll i början av loppet och det släppte aldrig. Hon kom sjua i mål. Tid 20.04. en och en halv minuter sämre en förra årets tid. Hon var mycket besviken! Traiko gjorde ett bra lopp och fick en bra tid: 17.51. Det var hans debut i terräng. Andreas hade oturen att trampa snett i början och hade lite besvär hela loppet, 13:de plats, tid: 20.15.

Vi har inte hunnit att springa mycket ute så att jag tycker att resultaten är ganska bra ändå! Den här helgen som kommer de att representera Tumba Friidrott i Terräng DM i Långholmen. Jag tror att tiderna blir bättre!

Sist sprang Johan Ställberg, klass män elit 7,6 km. Han kom på 16:de plats. Tid. 26.31. Bra gjort Johan!

Av Juan Carlos

Marsspelen i april 2004-04-05

I säsongens sista inomhustävling blev det pers och en lovande debut. Deltagare från Mickes grupp Alexander Lundholm, Erik Karlsson, Adam Busznyak och Linnea Djurling samt Elisabet Molander med dottern Astrid åkte till Örebro för att se om vinterns träning har gett resultat. Med dom mycket snäva kurvorna så kan man inte ha allt för stora förhoppningar om bra tider på 200m som var den röda tråden genom för dom flesta som var i Örebro. Men först ut var 60mh som gällde, där var även Micke med och sprang. övriga som sprang var Erik, Alex och Linnea. det var väl ingen som lyckades till 100%. Micke var väl den som var minst missnöjd med sitt lopp även fast det inte gick ritigt så fort som han trodde 12.45var ca 0.2s sämre än dm i Sätra. Kom alldeles för högt över dom 2-3 första häckarna, sista 2 gick ok samt att starten var bra vilket inte tillhör vanligheterna för Micke. Linnea öppnade mycket bra och såg ut att gå fram mot ett nytt pers med bred marginal när det strulade till sig på 3:e häcken 11.95 blev det för Linnea vilket är hennes näst snabbaste eller tredje snabbaste som hon har gjort. Erik gjorde ett häcklopp som mer var varierande än man kan tänka sig, blandade 3,4 och 5 steg under hela loppet 11.57 för Erik. Alex vill nog helst glömma det här loppet så fort som möjligt, kom alldeles för nära första häcken och sen v ar det loppet slut för den här gången men det kommer fler lopp där det kommer att gå mycket bättre.

Efter häckloppet så efteranmälde sig Alex och Erik i längd för att försöka ta lite revansch för dom mindre lyckade häckloppen. Nu ville det sig inte bättre än att som dom sa, plankan var inte på samma ställe hela tiden, den flyttade sig. Alex var väl mest nöjd av dom två med 4.74 endast 2cm från pers.

Astrid gjorde en mycket bra tävling med en andra plats och en första plats. I höjd hoppade hon 1.20 vilket var pers med 9cm!!! Bra gjort Astrid. På 200m fortsatte hon att imponera med mycket fina 32.01 och 15.5 på första 100m från innerbanan!!!. Astrid tävlade i F10 klassen. Elisabet gjorde en höjdtävling som var mycket bra med tanke på att hon hade gått i hallen hela dagen samt ett 200m lopp i benen 20min innan höjden började. 1.22, 1.27, 1.32 och 1.37 i första fick räcka för den här gången. Hon gjorde även ett försök på 1.42 men kände att krafterna var slut och tyckte att det fick räcka med ett hopp på den höjden. På 200m blev det ett nytt pers efter en mycket bra löpning, med ca 14.5 på första 100m så blev det 29.69, pers med nästan 3/10delar.

200m för grabbarna som var huvudämnet för att åka till Örebro, så här såg Micke fram emot snabba tider även fast det var snäva kurvor. Snabbt gick för både Erik och Alex, efter öppningar på 10.0 och 12.8 nåddes mållinjen efter 26.69 för Erik och 26.08 för Alex.

Den som hade fått väntat längst av alla var Adam som mest hade suttit och sovit hela dagen fick även han starta till slut. han debuterade på 3000m, han har bara sprungit 800m som längst förut på bana. Med dom förutsättningarna så var taktiken att bara hänga på och se till att springa ett jämt lopp och sen köra på slutet. Efter en inledning på 40.9 och 43.4 så landade alla tider på 46.3 till 47.8 fram till dom 2 sista varven som avslutades på 45.7 och mycket snabba 32.3!!! Det finns mer i kroppen och den kommer vid nästa tillfälle. Adam gjorde ett mycket bra och jämt lopp.

Av Micke

ÖSTKAMPEN 2004-03-28

Tumba vann säsongens Östkampen.

I lördags höll Östkampen sin sjätte och sista deltävling i Tumba Idrottshus. Resultaten blev följande:

1. IFK Tumba 23929 poäng   2.Södertälje IF 16971 poäng 3. Ösmo GIF   15935 poäng. Det betyder att Tumba vinner hela Östkampen den här säsongen:

Slutställning.                                                                                                              

1. IFK Tumba 88790 poäng 2. Ösmo GIF 77374 poäng 3. Södertälje IF 64994 poäng.

Pojkarna till vänster, Erik Karlsson, Pontus Danielsson och Markus Millberg tog de tre första platserna i mångkamp P 11. Tumba gjorde en mycket bra tävling och dominerade stort i nästan alla klasser.

Medaljfördelning

I 40 meter blev:

Tumba 

8 guld

8 silver

5 brons

21 medaljer

 

Ösmo

2 guld

 

3 brons

5 medaljer

Södertälje

1 guld

3 silver

3 brons

7 medaljer

 

I 40 meter häck:

Tumba

7 guld

7 silver

4 brons

18 medaljer

 

Ösmo

2 guld

2 silver

5 brons

 9 medaljer

 

Södertälje

2 guld

2 silver

2 brons

 6 medaljer

 

De aktiva som tog mest segrar i hela Östkampen:

Stina Hannukainen 6 guld, Emelina Soto 5 guld, Johanna Brünteson 4 guld, 1 silver och en brons Jenny Håland 3 guld och 1 silver och Amir Rehman som segrade i höjd, häck och kula

Jag vill nämna alla mångkampsmästare. Stina Hannukainen F7. 1985 poäng. Gustav Molander P7: 1621 poäng. Anton Österlund. P9: 2011 poäng. Jenny Håland, F11. 2887 poäng. Pontus Danielsson, P 11: 2221 poäng. Linnéa Rosenberg, F12 3064 poäng. Johanna Brünteson F13, 3913 poäng. Felix Sonebäck P13, 3479 poäng. Emelina Soto F15, 3359 poäng och till sist Amir Rehman P17+, 3822 poäng. Jag vill tillägga att alla som har deltagit i Östkampen har med sina insatser hjälp till att Tumba segrade.

Jag vill tacka funktionärerna och föräldrarna som var med och gjorde så att tävlingen fungerade perfekt.

Av Juan Carlos

Östkampen på lördag! 2004-03-25

SISTA DELTÄVLING OCH PRISUTDELNING AV MÅNGKAMPSMEDALJER!

Nu på lördag den 27 mars i Tumba idrottshus tävlar vi mot Södertälje IF och Ösmo GiF. Grenar: 2 x 40 meter och 2 x 40 meter häck. Första starten kl.9.30. Välkomna!

Av Juan Carlos

Eskilstuna Indoor Games 2004-03-20

Rasmus Vamos-Fecher P14, 11.66 m i kula!!!

Fem ungdomar från Juan Carlos grupp var med i Eskilstuna Indoor Games. Johanna Brünteson, Emelina Soto, Traiko Ofilov, Andreas Janson och Rasmus Vamos-Fecher tävlade där, lördagen den 20 mars. Det blev 3 silver medaljer och många nya pers!

Johanna startade kl.10.00, kula F13. Hon fick 10.81 m i sin sista stöt och fick silvermedalj. Sedan sprang hon 60 meter och blev trea i sitt heat: 8.50 nytt pers! I finalen sprang hon på 8.48 och blev femma 4 hundradelar från bronsplatsen.

Emelina Sprang 60 meter. Hon hade inte sprungit den distansen sedan ett år tillbaka. Hon kom fyra i heatet och fick den nya tiden 8.80 s. Ett förbättring på över 7 tiondelar!! Hon var också med på 800 meter F15 och kom på silverplats, tid: 2.42.3  Nytt pers!

Andreas sprang 60 meter på 8.56 s Nytt Pers! Sedan hoppade han längd: 4.26 m. Han hade anmält sig till 800 meter också men han mådde inte bra så att han strök sig och åkte hem.

Traiko tävlade för första gång i en stor tävling. Han hoppade 3.63 m i längd och sprang 800 meter på 2.45  Resultaten i 800 är mer än 2 sekunder bättre än hans Östkampsresultat i februari.  Bra gjort!

Jag har lämnat Rasmus till sist för att han började att träna i mitten av januari i min grupp. Han har spelat fotboll tidigare och den här tävlingen var hans första någonsin. Han började med kula ( 4 kg) och han blev tvåa efter en 15-åring. Resultatet 11.66 meter, placerar honom på åttonde plats i Sverige den här inomhussäsongen !!! Han fortsatte med 60 meter och han kom fyra i sitt heat på fina 8.34 s Det var en bra debut, tycker jag!

Av Juan Carlos

Festdags! 2004-03-18

VÄLKOMNA TILL ÅRSFESTEN! Nu söndag den 21 mars är det fest i Tunaskolan för alla IFK Tumba Friidrotts medlemmar och familjer. Vi startar kl. 14.00!

Av Juan Carlos

IVVM i Tyskland rapport 4 2004-03-16

En bronsmedalj till Tumba i veteran vm som avgjordes i Tyskland.

Kristina Carlsson tog en bronsmedalj på 400m med tiden 76.54. Hon hade bred marginal till både 3:an och 4:an.

400 m W60   final       14.03.2004
                                     
  1. 60579 Jonkers, Riet                                 NED      1:13,40
  2. 60539 Seibert, Gerda                               GER      1:15,07
  3. 60573 Carlsson, Kristina                           SWE     1:16,54
  4. 60518 Goldschatz, Ingrid                          GER      1:18,65

Av Mikael Magnusson

Färgfemmanspelen. Stina Hannukainen F 7. Ett guld och ett silver! 2004-03-14

Stina Hannukainen och systern Linnea Rosenberg tävlade i Falun den här helgen. Stina vann i längdhopp 2.67 meter och blev tvåa i 60 meter. 11.05 s. Linnea sprang 60 meter under 9 sekunder för första gången: 8.94! Hon kvalade in i semifinalheaten med 4:e bästa tid av alla 64 deltagarna. Sedan hoppade hon ett längdhopp på 4.04 emellan försöket och semifinalen på 60 m och fick ont i den vänstra foten som hon stukade förra veckan i Sätra, så det blev inget mer länghopp eller löpning under tävlingen. I finalen på 60 meter hade hennes tid på 8.94 räckt till en fjärde plats. Det var tråkigt!

Av Juan Carlos

IVVM i Tyskland rapport 3 2004-03-13

Även på 400m tog sig Kristina Carlsson till final.

Hon tog sig till finalen på tid med 9/100 delar till godo. Men det räcker och behöver ju inte vara större marginal. Finalen gå i morgon söndag. så här såg resultaten ut i dom båda försöksloppen. Med tiderna som facit från försöken så finns chansen till en bronsmedalj för Kristina.

400 m W60                                          13.03.2004
    1. heat

  1. 60518 Goldschatz, Ingrid                      GER      1:17,80 Q
  2. 60571 Tomilova, Nelli                       RUS      1:31,18
     60544 Stedtler, Christa                        GER           DQ

400 m W60                                          13.03.2004
    2. heat

  1. 60579 Jonkers, Riet                        NED      1:15,30 Q
  2. 60539 Seibert, Gerda                                            GER      1:15,87 q
  3. 60573 Carlsson, Kristina                      SWE      1:17,03 q
  4. 60556 Hocknell, Marjorie                      GBR      1:17,12

Av Mikael Magnusson

IVVM i Tyskland rapport 2 2004-03-12

Kristina tog en fjärde plats i finalen i veteran vm på 800m

En fin fjärde plats blev det för Kristina i finalen över 800m när den avgjordes under fredagen. Knappt 2.5s upp till bronsmedaljen, men nästan 4s ner till  femte platsen. Om jag inte har helt fel så är 2.57.50 ett av dom snabbaste lopp som Kristina har sprungit dom senaste åren.

800 m W60                                          12.03.2004
   final

  1.
60579 Jonkers, Riet                                                      NED                            2:52,38
  2. 60507 Jolimet-Ruzic, Christiane                                      FRA                            2:53,11
  3. 60551 Wolf, Barbara                                                     GER                            2:55,02
  4. 60573 Carlsson, Kristina                                                SWE                            2:57,50
  5. 60518 Goldschatz, Ingrid                                               GER                            3:01,14
  6. 60538 Schneider, Emmi                                                 GER                            3:03,31
  7. 60542 Staubermann, Hermine                                        GER                            3:05,27
  8. 60567 Carlsen, Eva                                                       NOR                           3:07,27

Av Mikael Magnusson

IVVM i Tyskland 2004-03-11

Kristina Carlsson tog sig till final på 800m i veteran vm i Tyskland i klassen K60.

Efter 2st försöksheat så visade sig att Kristina tog sig till final med bred marginal, 3.08.04 räckte för final och Kristina hade 2.59.71.

800 m W60                                          11.03.2004
    1. heat

  1. 60507 Jolimet-Ruzic, Christiane                             FRA                            2:56,38 Q
  2. 60579 Jonkers, Riet                                              NED                            3:01,07 Q
  3. 60538 Schneider, Emmi                                                     GER                            3:03,26 q
  4. 60542 Staubermann, Hermine                                            GER                            3:05,71 q
  5. 60536 Schieferdecker, Christiane                                        GER                            3:16,34


  800 m W60                                          11.03.2004
    2. heat

  1. 60551 Wolf, Barbara                                                      GER                            2:57,39 Q
  2.
60518 Goldschatz, Ingrid                                                GER                            2:58,82 Q
  3. 60573 Carlsson, Kristina                                                 SWE                            2:59,71 q
  4. 60567 Carlsen, Eva                                                        NOR                            3:08,04 q
  5. 60569 Kouzenkova, Ekaterina                                         RUS                            3:52,22

Av Mikael Magnusson

USM guld till Anna Wikström 2004-03-06

Anna vann USM guld i kula idag (6mars) med nya personbästat 14.53. Tvåa var statistikettan Jenny Johansson från Västerås på 14.29,  trea var Maria Bengtsson från Växjö på 13.12.

Av Mikael Magnusson

Snart är det dags för sista deltävlingen av Östkampen! OBS ÄNDRING! Vi startar kl. 9.30 2004-03-03

Lördagen den 27 mars har vi den sista deltävlingen av säsongens Östkampen. Plats: Tumbas Idrottshus. Tid: Kl. 9.30

Av Juan Carlos

TVÅ SEGRAR I FORMENKOLLEN! 2004-02-23

Anna Wikström  F17 och Johanna Brünteson F13 vann i kula i Sätrahallen förra helgen.  Anna med fina 13.75 m och Johanna med 10.97. Dessutom tog Linnéa Rosenberg F13 en tredje plats med 8.67 i kula, Johana Brünteson tredje plats i höjd och Felix Sonebäck P13 tredje plats i höjdhopp: 1.46 m.

Av Juan Carlos

Michel 5:a i sitt första senior SM 2004-02-22

Tog en 5:e plats i Göteborg där senior SM avgjordes. Efter serien 6,88, 7,10, x, 7,05, 7,18 samt 7,00 så räkte det till en 7:e plats totalt i tävlingen och en 5:e i sm:et. 7.18 var dessutom pers för Michel. Upp till bronsmedaljer var det 9cm och 4:e platsen på sm var det bara 2cm.

Av Mikael Magnusson

ÖSTKAMPENS RESULTAT EFTER DEN FEMTE OMGÅNGEN 2004-02-22

Det tog lite tid men nu har vi fått Östkampens resultatlistan. Poängställningen efter den femte omgången är:

1. IFK Tumba Friidrott 64861    2. Ösmo GIF  61439  3. Södertälje IF 48023

Medaljer i Sorunda. Tumba 28 St. 12 guld, 7 silver och 9 brons Ösmo 27 st. 9 guld, 11 silver och 7 brons. Södertälje: 12 st. 2 guld, 5 silver och 5 brons

Av Juan Carlos

ÖSTKAMPEN 2004! MÅNGA MEDALJER IGEN TILL TUMBA FRIIDROTT 2004-02-14

Lördagen den 14 februari blev det en lång men en framgångsrik dag för Tumbas friidrottare. Vi har inte fått den preliminära Östkampens resultatlista än men det blev många medaljer för barnen och ungdomar från Tumba som var med i Sorunda.  Flickorna i bilden: Stina, Amanda och Rosana segrade i kula F7  

Av Juan Carlos

 

IJSM i Malmö (uppdaterad 19.00) 2004-02-14

Michel tog brons i 60m häck och guld i längd på junior-sm inomhus i Malmö idag.

Michel gick till final på 60mh med tiden 8.55, han blev trean i sitt heat. Finalen går kl 14.45 och hur det går kan ni läsa under eftermiddagen. Michel tävlar även i tresteg, den grenen går i morron.

(nedan saxat ifrån www.friidrott.se)

"Finalen innehöll de fem bästa i årsstatistiken och de övriga tre var bland de tio bästa. Johan segrade på 8.19 före Jesper 8.27. Om bronset blev det knallhårt och Michel Tornéus visade sig till slut vara 0.006 (sex tusendelar) före Christofer Kaalen, båda fick 8.34. Femma blev Tobias Otterbring på 8.42. Alla de fyra första satte personliga rekord. Femma Tobias Otterbring 8.42, sexa Samuel Lindén 8.56, sjua Odd Wiking 8.83 och åtta Kalle Gustavsson 8.84."

Efter häckloppet så tog sig Michel till längdhoppsgropen och där gick det ännu bättre än i häckloppet. nu blev det guld på nya perset 7.17. I morron väntar tresteget.

Av Mikael Magnusson

ÖSTKAMPEN I SORUNDA NU PÅ LÖRDAG 2004 02 14

Nu på lördag tävlar vi igen. Den femte och näst sista deltävlingen av Östkampens 2003-2004. Höjdhopp och kula. Vi har haft många deltagare i alla tidigare deltävlingar. Jag hoppas att trenden fortsätter. Der är extra viktigt för de som inte var med i Ösmo i höstas! Vi ses i Sunnerbyhallen på lördag!

Av Juan Carlos

Friidrottsnytt, nytt manusstop. 2004-02-11

Nytt manusstop för Friidrottsnytt nummer 2, nya manusstoppet kommer att bli den fredagen den 5mars istället för den 31 mars.

Av Mikael Magnusson

Veteran SM 7-8 februari 2004-02-11

Tumba vann lagtävlingen när veteran sm genomfördes i Västerås den 7-8 februari. Det blev totalseger för Tumba i lagtävlingen, den segern var klar redan när det återstod 4-5st 3000m lopp. hur poängställningen blev vet jag inte för tillfället pga att det inte finns några resultat på Västerås hemsida ännu, men dom kommer att läggas till så fort som jag får reda på dom. Det blev inte bara seger i klubbmatchen, det blev dessutom svenska rekord av Marika Rydell i vikt och av damernas stafettlag över 4x200m. Konkurrensen har blivit mycket hårdare i dom flesta grenarna. Fler deltagare vilket betyder att resultaten har blivit mycket bättre. Rör några år sedan så räckte det med en tid på ca 57s på 400m i klassen M40 för att ta medalj, nu krävdes det 55.19 för brons. Det ser ungefär likadant ut i dom flesta av dom yngre klasserna. Tumba tog 13 guld, 11 silver och 8 bronsmedaljer, totalt alltså 32st medaljer.

Av Mikael Magnusson

IDM 12 -17 ÅR ANDRA DAGEN: Louise Anebygd vann höjd F13! 2004-02-09

Ett guld till! Louise gjorde det igen! Hon vann DM utomhus i höstas på 1.39 m. Nu klarade hon 1.47 m.  Linnéa Djurling F14 sprang 60 m på 8.91 s vilket var första gången under 9s enligt mina anteckningar (Mikael Magnusson). Felix Sonebäck P13 kom 5:a i tresteg: 9.54 m. Det blev andra fina resultat...

Johanna Brünteson F13 gick till final i 60 meter. Hon blev sjua 8.69 s. Hon hoppade tresteg också: 9.04 m Nytt Pers! Alexandra Carlsson F12  var med i längdhopp: 3.86 m 26:e plats. Sana Rehman F12 sprang 60 mh försök på 13.22 s Felix Sonebäck hoppade höjd: 1.40 m och en sjunde plats! Amir Rehman P17 sprang 60 m på 8.30 s och stötte kula 8.50 m, elfte plats! Nytt Pers! 

Av Juan Carlos

INBJUDAN TILL FEMTE DELTÄVLINGEN AV ÖSTKAMPEN 2004-02-04

Lördagen den 14 februari i Sorunda, har vi den femte deltävlingen av säsongens Östkampen. Tävlingen börjar kl. 10.00 för pojkar och flickor 7 och 9 år. Det är viktigt att vara på plats i tid!

Av Juan Carlos

IDM 12- 17 ÅR FÖRSTA DAGEN: 2 GULD! 2004-02-07

Första dagen av IDM 12 -17 år började bra trots att Linnéa Rosenberg och Emelina Soto var sjuka. IFK Tumbas Felix Sonebäck P13 och Anna Wikström F17 tog guld. Felix i stavhopp och Anna i Kula.

Om vi börjar med de yngsta:

Sanna Rehman F12,  var med i kula och stötte 7.32 m och kom på trettonde plats. Nytt Pers! Hon kom sexa i tredje heatet 60 meter: 9.84 s. Bara 5 hundradelar från pers!

Alexandra Carlsson F12  Blev femma i 60 meter B-finalen: 9.26 s. I försöken fick hon nytt pers 9.20 s. Grattis Alexandra!

Felix Sonebäck P 13, tävlade i 3 grenar i dag. Han vann i stavhopp: 1.80 m Nytt pers! Han blev femma i längdhopp: 4.52! För 2 veckor sedan klarade han 5.72 m. (IDM i mångkamp). Det hade räckt till guld idag! Felix var dessutom med  i 60 mh final och kom på 8:e plats: 11.60. Nytt pers också!

Linnea Djurling F14, sprang 200 meter: 30.13 s. 18:e plats och nytt pers!

Andreas Jansson P14 tog en sjätte plats i 60 meter häck med tiden 10.90 s . Han tangerar sitt pers från i höstas! Det blev ingen start i längd och 200 meter för Andreas. Han fick ont i knäet.

Daniel Fagerström P15 tog också en sjätte plats i 60 meter häck: 9.95s! Och han blev nia i 200 meter med den fina tiden: 26.49 s!

Amir Rehman P17 blev femma i första heatet 60 mh: 11.50 s. Nytt pers!

Anna Wikström F17 vann som sagt kula : 13.65 m! Nästan en och en halv meter före tvåan! Grattis Anna!

Och grattis allihopa!

Av Juan Carlos

ÖSTKAMPEN I SÖDERTÄLJE. MEDALJREGN FÖR TUMBA. 2004-02-02

I söndagens tävling i Scaniarinken gjorde IFK Tumba Friidrott en strålande insats. 66 medaljer delades ut och 35 av dem var Tumbas! Det märks att Tumba har många duktiga och intresserade barn och ungdomar som ställer upp. I Flickor7 600 m hade vi de sex första placeringarna och i Pojkar 11 hade vi de fyra första placeringarna i 800m. I längdhoppet F13 tog Johanna Brüntesson, Linnea Rosenberg och Louise Anebygd guld, silver och brons.

Medaljfördelning i löpning: Tumba 6 guld, 3 silver och 7 brons  Ösmo: 3 guld, 2 silver och 3 brons och Södertälje : 2 guld, 6 silver och en brons Vill du se resultatlistan i löpning ? Klicka här

Medalfördelning i längdhopp: Tumba 5 guld, 8 silver och 6 brons. Södertälje: 4 guld. 1 silver och 2 brons. Ösmo: 2 guld, 2 silver och 3 brons. Vill du titta på resultatlistan i längdhopp?

Den preliminära poängtabellen efter Södertäljes båda deltävlingar blir:

Klubb

Löpning

Längd

Total

Första plats Tumba

5817

 10444 

16261  

Andra plats  Ösmo

4861  

  8569 

13430        

Tredje plats Södertälje       

3504

  8622

12126

 

Av Juan Carlos

ÖSTKAMPEN I SÖDERTÄLJE. Heja Tumba! 2004-01-029

Nu söndagen den 1 februari tävlar vi i Scaniarinken i Södertälje. Det blir den fjärde deltävlingen av säsongens Östkampen. Vi tränare och ledare förväntar oss många deltagare och publik från Tumba. Tävlingen startar kl. 10.00 med de yngre klasserna P 7 och F 7 och avslutar med stafetter.

Av Juan Carlos

HANINGE OPEN 2004-01-26

Sara Österberg-91, Linda Österberg –94 och Astrid Molander -94 tävlade i Torvalla Idrottsplats den 24 januari.

Tidsprogrammet hade en del övrigt att önska. Sara fick gå upp tidigt, för hon började tävla kl. 9. Hon var med i kula och kom på sjunde plats med en stöt på 7.07, som var OK för henne. Hon vann t.o.m. över två tjejer från Ösmo, bra för självförtroendet inför ÖSTkampen. Sedan var det Astrids tur, hon hoppade 3.37 i längd och det räckte till en åttonde plats. Hon sprang bra men sedan glömde hon att hoppa, men resultatet är ändå godkänt.

 

Linda fick vänta ända till kl.12.50 innan hennes första gren startade. Det var 39 tjejer i klass F10 + 11 som hoppade tillsammans. Så Linda fick vänta en timma innan hon fick göra sitt första hopp, eftersom hon valde att börja på 1.01. Tävlingen började på 0.86m.och man höjde 5 cm åt gången. Hon tog till slut 1.11 som räckte till andra platsen i F10. Det var personligt rekord!

 

Kl. 15 började sista grenen kula för Astrid och Linda och 37 andra ungar från klass F10 +11 som stötte tillsammans. Dat började ganska pinsamt för båda som bara stötte strax över 5 meter. Men sedan mutade Elisabet, Astrid med en godispåse och då klämde hon i med 6.28, en meter längre. Linda var inte lika lätt mutad, det blev lika dåligt igen, efter ”lite” övertalning fick hon till 595 som räckte till andra plats. Astrid fick tre stötar till därför att hon var bland de sex bästa i båda klasserna. Efter att vi tränare försökt övertala henne att hon borde göra lite annorlunda, gjorde hon faktiskt som vi sa och det resulterade i nytt rekord 642. Det blev vinst resultatet, så våra flickor tog de två första platserna. Men Linda var jätte besviken, men inte för att hon blev två utan för att hon inte blev fyra eller femma, för de fick små djur porslins figurer och det ville hon hellre ha än medaljen. Vilka flickor vi har!

 

Av Lennart Österberg

 

Extra årsmöte 27 januari kl.19.30 2004-01-24

Glöm inte det extra årsmötet på tisdag då medlemsavgiften behandlas. Datum: Tisdagen den 27 januari  Tid: 19.30 Plats: Rödstu Hage

Av Roger Karlsson

Johanna Brünteson tog guld i IDM i mångkamp! 2004-01-18

 

Linda Öhman, Martina Rossland, Emelina Soto, Sana Rehman, Johanna Brünteson och Felix Sonebäck från Juan Carlos grupp var med i Stockholms IDM i Mångkamp i Sätrahallen. Alla fick fina resultat och var nöjda och glada efter tävlingen.

Johanna, Sana och Felix tävlade i torsdags fyrkamp. Johanna som blev Stockholms mästarinna i trekamp i höstas, klev upp högst på prispallen igen, den här gången var det fyrkamp inomhus. Hennes serie: 60mh 11.41, höjd 1.38 m, längd 4,34 m och kula 9.95 m. Resultaten i häck och kula är nya pers! Grattis Johanna!

Sana kom på fjortonde plats F12 2203 poäng. 60mh 12.78, höjd 1.15, 3.56 i längd och 7.31 i kula. Tre nya pers!

Felix som har tränat i Mickes grupp har nyss bytt till vår grupp. Hans serie blev: 11.66 i 60mh, 4.72 i längd, 7.43 i kula och 137 i höjd. Jag tror att han persade i längd och häck.

Emelina, Linda och Martina tävlade i fredags femkamp. Emelina blev sjua i femkampen för F15 på 2236 poäng. Tre nya pers! Häck: 11.97, höjd 1.34 och 600. 1.56.39.  Hon var inte nöjd med längd,  bara 3.82m och kula . 6.33 m!

Lindas serie i femkamp F 14 blev 60mh 12.47, längd 3.49 m, kula. 4.98 m, höjd 1.25 m och 600 m 2.16.11. 1409 poäng Två nya pers i 60mh och höjd!

Martinas femkamp F14: 1786 poäng. Nytt pers i 60mh 11.65 och kula 6.21 I längd fick hon 3.52, höjd 116 och 2.14.56 i 600 meter.

Jag tycker att alla kämpade bra!  Det är inte lätt att tävla i fyra - fem grenar en torsdag- fredag kväll efter en hel dag i skolan. Jag hoppas att de tyckte om tävlingen. Det är synd att det är väldigt få inomhus och utomhus mångkampstävlingar i Stockholms regionen.. Det blir en mångkampstävling på vinter och en på sommaren. Förra året den enda sommar mångkamp var i juli månad i Enköping... när vi tog semester. 

Av Juan Carlos

ÖSTKAMPEN I SÖDERTÄLJE. Inbjudan2004-01-18

Söndagen den 1 februari fortsätter Östkampen, nu är det dags för den fjärde deltävlingen i Södertälje.

 

Av Juan Carlos

 

Mångkamps DM 2004-01-17

 

Den 15-16 januari genomfördes mångkamps DM i Sätra. 2 st från Mickes grupp gjorde säsongspremiär. Dom som var med var Linnea Djurling och Daniel Fagerström. Daniel gjorde dessutom sin första tävling någonsin i friidrott. Debuten gör han i mångkamp vilket inte tillhör vanligheterna. Om vi börjar med damen här ovan så gjorde Linnea en mycket bra mångkamp.

60mh var den första grenen att ta tag i. när Linnea tävlade i Gävle i höstas så sprang hon på 13.02. Nu gjorde hon ett mycket bra lopp och slog den tiden med råge, 1.3s bättre än i Gävle. en mycket bra inledning av mångkampen. Nästa gren var längd där det var planka som gällde, Linnea har hoppat med planka en gång tidigare och det var i Gävle 2002 där det inte gick så värst bra, 3st övertramp den gången. Men att det nu skulle gå bättre var det inget tvivel om, det har sätt bra ut på träningarna så det var "bara" att träffa den där plankan. Med 3 bra plankträffar så vart det 4.02 som längst. Kula var den tredje grenen och den gren som inte tillhör Linneas favorit grenar men det gick nog mycket bättre än vad hon kunde ana när hon vaknade i morse (fredag morgon). Kula hade dessutom blit ett kilo tyngre än vad den var förra säsongen vilket inte gjorde självförtroendet bättre. En bra första stöt på ca 6.10 och en mycket bra andra stöt på 6.95 gjorde att mungiporna åkte uppåt en bit. med 2 kilos kulan har Linnea stött 7.35, hon var alltså endast 40cm sämre med den tyngre kulan. Nästa gren var höjd som är lite av problem gren för Linnea, höjden finns där men hon får inte riktigt allt att stämma på en och samma gång. nu vart det 1.19 och med bra försök på 1.22. Som vanligt avslutar man mångkampen med "långloppet" som mäter 600m för Linnea. Ca 2.13 vilket är en förbättring med ca 8s jämfört med dom test vi har haft.

Daniel gjorde som sagt var debut som friidrottare och gjorde det med ömsom vin ömsom vatten. fina 8.42 på inledande 60m var en mycket bra början och det mesta flöt på i loppet. Efter 60m var det stav som stod på programmet. Stav har Daniel inte hoppat mer än en gång innan så målet var att bara ta sig över en höjd. vilket inte var några som helst problem med det, efter att ha klarat ingångshöjden på 1.52 så tog han även 1.62 och hade ett mycket bra försök på 1.72, men där tog det stop. Sista grenen dag ett är längd, där ett hopp på 4.84 var det bästa, men hade även ett hopp som nog var en bit över 5m men ett grovt undertramp gjorde att det vart ca 4.70. Dag 2 passar Daniel bättre än dag 1. 60mh var första grenen, har sett bar ut på träningarna. Det visade sig att det inte var några som helst problem med att springa även när det stod häckar i vägen. 10.31 i debut loppet lovar gått. Nästa gtren var höjd där det inte alls gick som det var tänkt, här vart det nog någon slags rekord i att starta nästa gren efter det att man har slutfört den föregående. När grabbarna kom till höjden så vill dom innan inhoppningen veta vad man skulle ha för ingångshöjd. Vilket verkar helkonstigt, man borde väl åtminstone kunna komma till höjden innan man börjar att hoppa. Det här ställde till stora problem för Daniel som tyvärr inte fick något giltigt resultat med sig. Förbannad över missen, deppade ett tag sen tog nya tag till kulan. Kulan gick det bättre i, 8.43 som längst, även dom andra 2 stötarna gick över 8m. Ilskan efter missen i höjd gjorde att en hel laddad Daniel slog till och gjorde ett mycket bra lopp på 600m, slog sin test tid med ca 3.5s och gjorde fina 1.39.92 efter ett mycket bra genomfört lopp där han fick slita ont dom sista 150m.

Av Mikael Magnusson

SÄSONGEN FORTSÄTTER... 2004-01-12

Träningen för IFK Tumbas friidrott olika träningsgrupper har börjar på nytt efter jul och nyårsuppehållet. I januari och februari och kommer vi att vara med i många tävlingar.

Den här helgen har vi några deltagare i IDM i mångkamp och den 1 februari tävlar nästan alla grupper i Östkampen. Den här gången gäller säsongens fjärde omgång, längdhopp och 600-800 meter.

För oss, IFK Tumba gäller det att behålla ledningen i tävlingen. Det är viktigt att alla barn och ungdomar kommer till Scaniarinken i Södertälje och tävlar. Det är dags för prisutdelning för de främsta i varje klass och gren. Efter tredje omgången poängtabellen ser ut så här:

 1. IFK Tumba       41176   2. Ösmo GIF 40 333    3. Södertälje IF 31580

Av Juan Carlos

Michel Tornéus årets IFK:are 2003 2004-01-09

Efter det traditionella mötet på trettondagen mellan IFK Tumbas ordföranden utsågs Michel Tornéus till årets IFK:are 2003. Michel var nominerad av både Friidrotten och Kamratklubben.

De meriter Michel har under 2003 är bl.a. silver på 4x100m vid Ungdoms-OS i Paris, guld i längd och silver i tresteg under ungdoms-Finnkampen och 4 guld under Skol-SM. Michel har under 2003 fört IFK Tumba ut i världen med sina internationella prestationer och inom Sveriges gränser befäst sin position som obesegrad i längd under året.

Av Roger Karlsson

Uppdaterad: 26 AUG 2008 16:17 Skribent: Alexander Lundholm

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info