Hoppa till sidans innehåll

Finnkampens andra dag gav 11 brons!!!

03 SEP 2012 07:42
Starten på Kraftmätningen, 15-åringarnas motsvarighet på Lag-SM startade i Uddevalla på fredagen och avslutades med stafett på Ullevi på söndagen...
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:52

Efter vårens kvaltävling där vi hade den 4:e bästa poängen sammanlagt och bästa tjejpoängen, så åkte vi på torsdagen ner till Västkusten med goda förhoppningar om bra resultat. Tävlingarna skulle starta på fredag eftermiddag, så efter övernattning i Trollhättan mellan torsdag och fredag var truppen på 7 tjejer och 4 killar redo.

 

Tjejerna hade på fredags kvällen längd och spjut på programmet. Efter säkert och stabilt hoppande i längd och med personliga rekord för tre av tjejerna så vann våra tjejer grenen sammanlagt med 5.37,5.36 och 5.33 som de tre resultaten som räknades. Våra tjejer slutade 2,3,4 bland de 105 startande. Våra enda riktiga motståndare på tjejsidan, IFK Växjö, som vi förra året delade Första platsen med hoppade också bra och eftersom de är ruskiga i spjut räknade vi med att ligga lite efter dem efter avsutande spjutet.

Efter en helt galen spjuttävling där det såg riktigt illa ut efter första omgången, fick Lovisa på ett monster kast i andra omgången. Pers med 8(!!!) meter och upp på 5:e plats i Sverigestatistiken med 39,81m och tvåa i grenen.Nu såg det genast bättre ut. När sedan i 3:e kastet även Mathilda fick en träff och persade med 1,5 meter till 37,25m och ett kliv från 15:e till 8:e plats i Sverigestatistiken och en 5:e plats bland de 99 startande tjejerna, hade vi helt oväntat ett försprång med 90 mångkampspoäng efter första dagen, där alla 7 tjejer persade i spjut.

 

Grabbarna hade under tiden avverkat höjd och kula. Habila insatser i höjd och pers av alla fyra i kula gjorde att vi helt överraskande låg 4, bara 350 poäng från bronset i mixedklassen, där många av de bästa lagen inte ställt upp med bästa lag under vårens kvaltävlingar.

 

Lördagen för tjejerna startade med kula, och efter bra stötar av Johanna och Mathilda på strax under 11m var Lovisas 10.23, pers med en halv meter det som stack ut. Växjös tjejer gjorde vad de skulle och kröp förbi i sammandraget.

Andra grenen för dagen var vår paradgren, 80mh. Lite läskigt eftersom alla är tidsindelade och när Växjös tjejer sprang bra, och fyra av de sex startande i sista och 14:e!!! heatet var från Tumba, var det bara att hoppas att de inte var för taggade och att något fall skulle få med sig andra...men, de levererade...precis som vanligt. Mathilda vann grenen på 11.61 och sänkte sitt eget Sverigebästa med ytterligare 7 hundradelar. Lovisa persade och hoppade upp på 5:e plats i Sverigestatistiken och Johanna vars hysteriska form under sommaren dalat något gjorde att vi slutade 1,3,6 i grenen och nytt rekord för en enskild gren i Kraftmätningens historia bland tjejerna. 3213 poäng i en gren!

Höjden gick som den skulle och när Växjös tjejer misslyckades något så hade de inför 800m, som avslutade tjej och kill lagens enskilda tävlingar 35 sekunder att ta in på oss.

 

Under tiden hade killarna med näbbar och klor gjord vad de kunde. Pers i spjut av Tommy,Josef och David. Bra hopp i längd, där oturligt nog, den sista gruppen fick en massa motvind, och pers av alla fyra på 100mh gjorde att vi höll vår 4:e plats i mixen.

 

Tjejernas 800m avslutades med 9 heat där vi på grund av förkylningar strukit 2 st och bara hade 3 till start, så alla våra tjejer var tvunga att ta sig i mål. De startade dessutom i de tre sista heaten, så väntan blev inte mindre nervös, när Växjös tjejer som inte hade något att förlora stack iväg som raketer i varje heat och radade upp tider på under 2.28. När för första tjej, Tove vann sitt heat och persade och gjorde 2.33, kändes det lugnare. Johanna och Lovisa, gjorde sitt jobb, och persade båda i sina första 800m lopp för året, de gick samtidigt in på Sverigebästa listan, båda två, och i slutändan hade Växjö bara tagit in 12 av de 35 sekunderna och seger med drygt 400p var ett faktum. Både Växjö och Tumba var så överlägsna att båda klubbarna hade slutat två, även om vi inte sprungit 800m alls. Båda klubbarna slog även det gamla tävlingsrekordet i poäng, Växjö med 500p och vi med 900!!!

Våra tre killar som sprang 800, ville inte vara sämre, och gjorde alla bra tider, David persade med 6 sekunder och 2.09/2.18 /2.24 gjorde att vi helt plötsligt inför söndagens avslutande 6x200m stafett hade 9 sekunders förspång på bronsplatsen till Linköpings Gif, som i kvalet slog oss.

 

Söndagen avslutades med resa från Uddevalla till Göteborg och Ullevi där vi sprang mellan Ungdoms Finnkampen och Stora Finnkampen. Eftersom Linköping slog oss i kvalen med 4 sekunder, visste vi att bara ett fall, eller tapp av pinnen skulle kunna förstöra dagen, men alla sex levererade, tjejerna vann sina tre sträckor och grabbarna sprang fantastiskt, när sedan Linköping istället, fastade i ett fall och vi persade med 6 sekunder och slutade fyra var saken klar. Även mixedlaget tog medalj!!!

 

Under året har vi räknat och klurat och när vi åkte ner, hade vi en glädjekalkyl, med alla aktivas personliga rekord inlagda. Då skulle tjejerna få ihop 15886 poäng och killarna 10498. Vilket gör 26384 poäng, om alla tangerar sina personliga rekord i ALLA grenar. Tjejerna fick ihop  15783, killarna 10613, vilket gör 26396 poäng...HELT GALET!!!!!

 

Sveriges bästa Tjejlag i 15-års klassen!!!

-Johanna Dyremark

-Sandra Östby

-Lovisa Östervall

-Mathilda Eriksson

-Tove Olsson

-Elin Sjöström

-Alicia Svensson

 

Tillsammans med tjejerna, Sveriges 3:de bästa 15-års lag!!!

-Tobias Jonsson

-Josef Norin

-David Svensson

-Tommy Nylander-Leslie

 

 

Grattis alla som varit med!!!

 

Kraft2012

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info