Hoppa till sidans innehåll

Lilla OS - Järvsö

29 SEP 2016 12:08
För en gångs skull var det uppehållsväder och fina förutsättningar för friidrott på Strandvallen i Järvsö när IFK Tumba stängde utesäsongen 2016. Spana in Mattias fina bilder från de båda dagarna här.
  • Skapad: 29 SEP 2016 12:08

Fredagen den 16e september rullade 12 bilar med 35 aktiva och ett tjugotal föräldrar och ledare från Salem och Tumba med destination Hälsingland och Järvsö. Den 35 mil långa resan har sedan 2008 blivit en uppskattad tradition och ett bra avslut på en lång utomhussäsong. När alla ekipage kommit fram välbehållna och blivit inackorderade i de stora fina stugorna på Järvsöbackens topp så höll OS-generalen Thomas Eriksson i det sedvanliga informationsmötet.

infomöte

Det är mycket att hålla reda på när drygt 50 personer ska sättas i jobb eller tävling.

Logistiken kring ett sådant här arrangemang är utmanande, Thomas hade som vanligt bokat stugor, gjort alla anmälningar och pusslat ihop transporter, sovplatser och inbetalningar på ett föredömligt sätt. En insats som många gånger glöms bort inför och under en intensiv tävlingshelg.

Under de kommande två dagarna så kokades några hundra korvar, bryggdes litervis med kaffe, serverades massor med godis, druvsocker, sportdryck och frukt i de två partytälten klubben satt upp tidigt på lördagsmorgonen. När tidsprogrammen studerats och alla ledare och föräldrar tilldelats arbetsuppgifter så var det fria aktiviteter fram till läggdags.

Runt klockan nio på morgonen därpå så var de flesta aktiva igång med uppvärmning och klockan halv tio var det dags för OS-invigning. Den sker tradionsenligt med gemensam inmarsch, invigningstal och naturligtvis transport av OS-facklan, allt till tonerna av den Olympiska hymnen.

Mellan 2009-2012 så har IFK Tumba ohotat vunnit lagtävlingen men de senaste åren så har större klubbar insett det fantastsika i att samla hela föreningen i en gemensam aktivitet. En tävling som sätter laget före individuella resultat och en möjlighet för en klubbs medlemmar att umgås och lära känna varandra över åldersgrupperna. I år slutade vi på en fjärdeplats med 319 poäng, 356 pinnar efter överlägsna Bromma IF som gjorde inte mindre än 562! starter. Det är roligt att så många föreningar återkommer till Järvsö och att tävlingen växer, men frågan är om inte Strandvallen och konceptet Lilla OS börjar växa ur sin kostym?

Två fantastiska dagar med massor av grymma prestationer fick sätta punkt för arenasäsongen 2016.

Mattias Magnusson har förevigat många av dom genom dessa sköna bilder, håll till godo.

Lilla OS 2016 Dag 1:

https://friidrottsfoto.wordpress.com/2016/09/17/jarvso-lilla-olympiaden-2016-dag-1/

Lilla OS 2016 Dag 2:

https://friidrottsfoto.wordpress.com/2016/09/19/lilla-olympiaden-2016-dag-2/

Skribent: jh
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info