Rödstu Hage IP

Rödstu Hage är centrum för friidrotten i Botkyrka och klubbens hemmaarena sedan 1941. Trots att arenan är mycket sliten har den behållit sin attraktionskraft genom åren. För bara något år sedan blev idrottsplatsen utsedd till Stockholms näst vackraste idrottsplats (efter Stockholms Olympiastadion). Underlaget är tyvärr fortfarande kolstybb på Rödstu Hage...

Bilden ovan är från tillställningen när Rödstu Hage fyllde 65 år och samtidigt blev utnämnd till kulturhistorisk plats. Till vänster är Nils Kjell som var med på invigningstävlingen 1941 och är innehavare av klubben äldsta klubbrekord från samma år på 4x1500m. Till höger klubben trefaldiga mästare i längdhopp utomhus, Michel Tornéus. Michel tränar ofta på Rödstu Hage sommartid, men kan förstås inte träna teknik eller hoppa längdhopp på arenan. Michel har aldrig kunnat tävla på Rödstu Hage eftersom underlaget är kolstybb.

Klubblokalen ligger också här. Adressen är Segersjövägen 24. Länk till Eniro

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:32