Hoppa till sidans innehåll

Bilder från härliga Gävle

20 SEP 2008 17:07
Denna underbara säsongsavslutning som Gävle-resan är, har visat upp att det bästa sättet att nå framgång är: gott humör och laganda. Det är Mickes grupp bra på. Kanske vår bästa gren. Läs mer om hur det gick för Erik, Alex och Danne!
  • Uppdaterad: 15 OKT 2008 14:12

Se bilderna här!

 

P19

Daniel Fagerström var ensam i klassen och gjorde det mycket bra. 12.07 i stark motvind på 100m är bättre än man kan tro. I längdhoppet hade sedan Danne ett ogiltigt och ett hopp på fem meter med ett försök kvar. Då backar Danne nio fot och flyger iväg 5.61 - pers. Kulan slutade på fina 9.28. Höjden blev godkända 1.59. Men sedan kom dagens skräll, Danne vann sitt heat på 400m på 53.51, även det pers. Mycket starkt efter en lång dag. Andra dagens första gren var en av Dannes specialiteter, 110mh. Med fint flyt blev det 17.49. Diskus är inte en lika stark gren, men väl över 23 meter i alla fall, klubbrekord i grenen. Sedan kom andra dagens största överraskning. Danne, som aldrig varit över två meter, flög plötsligt över höjd efter höjd och noterade tillslut 2.30. Han är med det med all säkerhet årets klubbmästare i grenen. Spjut är en annan gren som Daniel utvecklats i under sommaren, men i mångkampen ville det sig inte riktigt. 29 meter är i alla fall långt bättre än den tidigare kapaciteten han hade. Sista 1500m var ett svårt lopp för Danne, som aldrig sprungit distansen och därmed inte visste hur han skulle disponera loppet. Med en del kvar att hämta blev det en tid strax över fem minuter. Hela mångkampen slutade på dryga 4.500 poäng, ett klubbrekord som kan hålla länge. Det ger honom också en elfteplats i Sverige i år.

  

MS

Här tävlade Erik Karlsson och Alexander Lundholm, alltså jag, om klubbmästartiteln. Första grenen 100m vanns väntat nog av mig, men motvinden gjorde att tiden inte blev speciellt bra. 11.72 för mig, som blev tvåa totalt i grenen, 12.34 för Erik. I längden persade jag i varje hopp och fick som längst 5.84. Erik hade sitt vanliga problem att träffa plankan, men nådde ändå 5.29. I kula underpresterade vi båda, men jag slog i alla fall pers med 6.59. I höjd däremot blev det en klang och jubelföreställning. Jag persade efter ett högt hopp över 1.50. Men Erik, Jesus, den mannen hade en otrolig höjddag, lyckades ta sig över 1.65. Sedan blev det ett ganska mediokert lopp över 400m. Jag kom i mål på 54.03 medan Erik inte är i 400m-form och fick 57.45. Inför andra dagen var jag fyra på 2569 medan Erik var sexa, av elva, på 2354. I första grenen den andra dagen tog Erik tre steg över häckarna. Nu hjälpte inte det så mycket, eftersom en frekvent femstegsrytm oftast är bättre än en hoppig trestegshistoria. Erik persade i alla fall med en 21-tid. Själv tog jag fyra steg och slog pers med 19.36. Andra grenen, den hett efterlängtade diskusen, inleddes med vissa förväntningar efter bra kastning på träning. Men tävling och träning är helt olika saker, speciellt i mångkamp där det bara är tre försök. Erik vann på 19.00 medan jag i alla fall persade med 17.89. Så kom vi då fram till stavhoppet, min mardrömsgren som alltid avslutas i ett mindre psykbryt. Nu kom det på 1.80, så där var det sluthoppat. Erik hade inte heller en bra stavdag och stannade på 1.90. Spjutet gick bättre för oss båda. Erik kastade över 26 meter medan jag nådde tangerat pers med 22.56. Inför sista grenen var mitt sikte inställt på 4000 poäng och att slå Ordförande Rogers gamla pers på 4 022 poäng. För detta hade det krävts 5.03. Men efter att ha tappat på andra varvet blev det "bara" pers med elva sekunder. 5.06 räckte i alla fall till att nå 4 006 poäng, första gången över den "magiska" gränsen. Erik sprang på 5.27 och var nära sitt pers i mångkamp från förra året, men stannde på dryga 3.600 poäng. Jag slutade femma och Erik sexa i mångkampen.

 

Men det viktigaste; det var roligt. Om jag själv får uttrycka min upplevelse så var det helt underbart! Lagkänsla, rekord, alla hejar på varandra, mycket skratt och oväntade händelser. Självklart är vi tillbaka nästa år!

Skribent: Alexander Lundholm

Tränare: Mikael Magnusson

Aktiva: Alexander Lundholm, Erik Karlsson, Daniel Fagerström och Martina Rossland.

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info