Hoppa till sidans innehåll

Danne, Micke och Martina sprang Lidingöloppet

27 SEP 2008 14:06
Micke gjorde sin 511:e start i Lidinglöloppet, Martina sprang tjejloppet över 10 kim och inledde i alla fall starkt. Och Daniel har sprungit Lidingöloppets P19-tävling över 10 km. Han blev 46:a. Här kan ni läsa hans egen personliga betraktelse av loppet...
  • Uppdaterad: 30 SEP 2008 11:58

"Denna morgon var det dags! Premiär för 1 mil för min del. Är det verkligen jobbigt? Att jobba runt lite...? Och om jag hade fel. Fel - fel - fel. Efter fem kilometer hade jag löptförbi en massa snabba personer och tänkte: vad håller jag på med... men det kändes mycket bra, måste jag medge. Jag hade ingen taktik, men jag valde att först accelerara till en bekävmlig fart, därefter låg jag i rygg på någon som verkade jämn i löpningen, när den personen dog - gick på nästa. Haha vilka psykningar!!! Vid fem kilometer, ropar några funkisar:

"Heja heja! Bara in i skogen sedan mål!", det tolkade jag som att jag snart var framme... det kan ju int vara fem kilometer kvar? Eller??? Jo, visst fan var det. Och h*lvetesbackar upp och ner, den ena mjölksyredosen efter den ena. Vid ca 3-4 kilometer kvar hemnade jag i rygg på någon uthållig orienterar människa. Låg där ett tag... sedan kom det folk som jag hade sprungit förbi i början. Vad gjorde de här? De skulle ju vara trötta! Bort. Jag spurtade allt vad jag orkade i en hemsk uppförsbacke... de var borta. Skönt. Men mina ben var inte SKÖNA. De var som att de inte tillhörde min kropp. de bara trampade där nere. Och sakta gick det.

"1 Km", står det på skylten och de börja faktist att luta neråt. Halleluja. Men då kommer nån lirare från ingestans. Jobbig var han också. Låg i rygg, på honom, upploppet närmade sig. Jag hör några skrika "Spurta nu Tumba friidrott!" Vilak var de? Jag vget inte. Men jag lade in de sista kraftern jga hade kvar, var säkert nere på 14-15 sekunder på sista hundringen... Han var borta! Men nej, nej, flämtandes bakom kom han. Förlorade med ca 10 meter. Jag dööör i målfollan. Haltandes gick jag därifrån med en gratis Aftonbladet och en halv banan - mot bussarna...."
 
Daniel blev 46:a av 50 startande på tiden 46.42, ungefär en kvart efter segraren. Men två poäng i persligan är inkasserade...
 
Micke blev 2532:a (räknat på både kvinnor och män) på 15 kilometer med tiden 1.41,47.
 
Martina sprang i väg med en vansinnig fart och låg riktigt bra till efter de två första kilometrarna som passerats på 8 minuter... Sen blev det jobbigt ovh Martina tog sig utpumpad i mål på 57,24. Hon blev 766:a på det.
Skribent: Alexander Lundholm

Tränare: Mikael Magnusson

Aktiva: Alexander Lundholm, Erik Karlsson, Daniel Fagerström och Martina Rossland.

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info