Hoppa till sidans innehåll

Den kommande säsongen

11 JAN 2009 23:21
Eftersom det var ett hiskligt tjat om en liten titt in iframtiden från Coachen66 så kommer den nu!!!
  • Uppdaterad: 11 JAN 2009 23:58

Jag tänkte skriva lite om vad jag tror om vad som kommer hända under den kommande inomhussäsongen, då först och främst från de aktiva som varit frekventa i sitt träningsflit i Sätra. Till att börja med så tycker jag att ni skall ta ner era förväntningar till en rimlig nivå. Ni kommer aldrig att slå världsrekord i den första tävlingen, inte ens ett svenskt rekord sanna mina ord. Nä försök att tänka lite positivt istället och se framförallt den första tävlingen som ett test på hur ni har skött träningen under vintern.Har den gått så bra som ni hade väntat er eller har det gått sämre? Ni får heller inte glömma bort att det var i september ni tävlade sist och det tar ett tag innan man har kommit in i tävlingstakten. Men vad kan vi då förvänta oss av säsongen? Någonting skall vi väl kunna få fram när det gäller siffror tycker jag.

 

Det här ar vad jag tror efter vad jag har sätt på träningarna den sista tiden, det innebär inte att det kommer att bli så, det kan bli både bättre och sämre resultat. Men som sagt bedöm era resultat efter en 2-3st tävlingar och inet efter första tävlingen för det är sällan den går riktigt bra.

 

Erik håller fortfarande på att bygga upp sig inför utomhussäsongen men jag tror att de kommer att kunna gå bra på 60m och 200m, snabbheten finns där så vi får nog se lite pers av Erik under vintern. 400m som vi brukar se Erik på får vänta tills sommaren. Alex kommer bara att springa 60m inomhus och jag tror på en jämnare

Alex denna vinter då han har sluppit skador som han hade en del förra vintern. Det negativa är väl att skolan och jobbet har tagit lite mycket tid från träningen, men det är inte säkert att det är negativt de kan till och med vara positivt.

Danne kommer att slå pers bara han vågar springa och inte tror att han skall slå världsrekord så kommer det att gå bra för Danne. har sett stark ut på träningarna men precis som för Alex så har skolan och jobbet tagit en del tid.

 

Några ord om de andra som har tränat i Sätra.

Jag tror att Ida kommer sänka sitt pers på 60m och 200m, även på 60mh om hon springer den sträckan. Ida har sett bra ut under hela vinterträningen och enligt väl informerade källor så har hon blivit snabbare under vintern.

Astrid och Sofie har väl inte sina grenar inomhus utan de får köra lite andra grenar men det kommer att fungera nog så bra, Först ut är Astrid på 200m och jag tror att vi får se ett pers på den sträckan av Astrid. När Sofie gör sin tävlingspremiär är i dagsläget lite osäkert då hon håller på med en annan idrott som jag inte tänker skriva här.

Parthena och Helena är det också lite osäkert när domkommer att tävla men som det har sett ut så kommer det även för dessa 2 flickor att gå bra, troligt är att innan säsongen är över så har de 2 systrarna nya pers till utomhussäsongen.

Men finns de inget som är negativt då. Jag brukar ju alltid säga att det finns både + och - i alla lägen, de svåra är bara att hitta det. Men nu måste jag säga att jag har det svårt att hitta något som är -, men är det något så tror jag det är de mentala hos de aktiva om det går dåligt i början av säsongen. Men med den träningen som de aktiva har lagt ner så borde det bli + innan säsongen är över.

nästa gång jag sriver blir i slutet av mars eller i början av april.

Skribent: Mikael Magnusson

Tränare: Mikael Magnusson

Aktiva: Alexander Lundholm, Erik Karlsson, Daniel Fagerström och Martina Rossland.

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info