Hoppa till sidans innehåll

Mångkampsdags!

18 SEP 2008 17:31
Så var det då i helgen äntligen dags för den traditionsenliga resan till Gävle!
  • Skapad: 18 SEP 2008 17:31

Det är inte en fråga OM vi ska till Gävle varje år, det är en fråga om HUR många vi blir. I år är det Alex, Erik, Danne och Micke från Mickes grupp, Elisabet, Astrid, Sofie, Hannah, Ida, Anton och Jonathan från Elisabets grupp och Anna och Karolina från Oscars grupp. Plus Ordförande Roger. Ett härligt gäng alltså!

 

Kampen i Män Seniorer har Alex som favorit, med tanke på fjolåret med också det faktum att Erik knappt tränat friidrott i år. Spännande blir i alla fall att se de grenar där det faktiskt blir lite poäng, som 100 och 400m, men självklart även att följa de sämre grenarna, som stav och kula. Alex har varit fökyld under den senaste veckan, så där finns ett frågetecken för formen. 

 

Daniel är på jakt efter ett rekord som inte finns. P19 Tiokamp. Han kommer troligen att göra en mycket bra mångkamp, där det blir spännande att se hur mycket han kan ta ut sig i sista grenen. Vi får se vad Daniels sjukdomsbekymmer de senaste veckorna har för inverkan på de mer krävande grenarna, som 400m. Vi hoppas naturligtvis att Danne tar sig över 2m i stav han är nämligen den ända som inte har gjort det i den här tävlingshistoria när det gäller resultat gjorda av Tumbaiter.

 

Micke ska inte tävla, säger han i alla fall. Han inte bara säger det utan det kommer att bli så att han inte tävlar, han spar sig till nästa år då Höstmångkampen firar 20 år som tävling.

 

Vi har förhoppningar om bra resultat i flera grenar som tex F15 80mh, längd samt spjut. I den äldsta klassen på den kvinnliga sidan så hoppas vi nya årsbästan i 100mh av både Karro och Anna, vi hoppas även att Anna skall få till ett bra kulresultat. I P15 ser vi fram emot Antons 100mh samt Jonathan som jagar 5m i längd. Vi ser naturligtvis även fram emot att få ändra en hel del resultat i genomtidernalistan för Höstmångkampen. Självklart kan ni följa tävlingarna på ifktumba.se, med rapporter varje dag. Kanske inte live, men en rapport framemot 5-6 tiden på lördag eftermiddag skall vi kunna skaka fram, samt på söndag kväll.

 

På bilden: Det klassiska loppet över 800m i Gävle 2003, där Alex och Erik hade en tuff batalj som slutade med att Erik spurtade förbi. Det var ett mycket långsamt lopp på 3.05, med en väldigt snabb avslutning. Alex har aldrig sprungit sedan dess och har alltså denna tid som pers.

Skribent: Alexander Lundholm/Mikael Magnusson

Tränare: Mikael Magnusson

Aktiva: Alexander Lundholm, Erik Karlsson, Daniel Fagerström och Martina Rossland.

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info