Hoppa till sidans innehåll

DM-Medaljer i massor...

20 MAJ 2011 07:11
Under den gånga veckan har vi plockat hem DM plaketter både i mångkamp och stafetter...
  • Skapad: 20 MAJ 2011 07:11

Den gånga helgen startade med att F12 gjorde sin mångkamp i Täby och F14 startade sin. My Aggefors persade i höjd och boll, och med två bra insattser i längd och på häcken så behöve hon bara bevaka ledningen under 600m loppet och det blev en klar seger.

F14 startade sin mångkamp med att alla gjorde sina livs första 80m häck lopp. Bra insattser som gjorde att alla tre kommer att ligga i topp på Sverigelistan när den förtsa kommer om någon vecka. Även  pers i höjd för alla, där Lovisas 1.73, som är klubbrekord i 3 klasser, samt skulle varit distriktsrekord...om hon inte varit för ung(!!!) stack ut mest.

Söndagen avslutades med ytterligare tre grenar och avslutande 600m gjorde att våra tjejer slutade 1:a(Lovisa), 3:a (Johanna Dyremark) och 6:a( Sandra Östby).

 

Samtidigt så Gjorde pojkar och flickor 13 upp om sina femkamps medaljer. I killarnas tävling var det stenhårt och till slut kunde David Svennson ta hem DM efter ett bra 600m lopp. I Tjejernas tävling gjorde Tove Olsson en jättebra tävling, och med ett bra 600m lopp tog hon sig upp på 5:e plats. Mathilda Eriksson, startade med att vinna häcken på morgonen med en halv sekund på nytt ute pers 9,78, sedan var hon aldrig hotad.

 

Sammantaget tog våra aktiva storslam i Tjejernas UDM i mångkamp. Och även guld i pojkarnas P13, gjorde att vi plockade hem 4 av 6 klasser. Fantastiskt.

 

Under tisdagen och onsdagen fortsatte vi med Stafett DM på Sätra IP. F11 Tog silver på 3x600m (ej DM) och slog nytt klubbrekord. F13 Tog sig till final på 4x80m och gjorde bra insattser över lag. Onsdagen blev ännu bättre där våra P11 killar gjorde som tjejerna, tog silver på 3x600m på nytt klubbrekord. F13 tjejerna sprang också bra och slutade på en 4:e plats på sin långa stafett. F11 tjejerna sprang jättebra på 5x60m och slutade 2:a i loppet, men en underväxel förstörde dagen. Det stora utropstecknet var Våra F15 tjejer (eller snarare 3 fjortisar och en nybliven tonåring) som chockade alla och med fantastiska växlingar tog en silvermedalj på 4x100m bakom Huddinge. 51.00 i finalen blev dessutom nytt Klubbrekord för juniorer. 

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info