Hoppa till sidans innehåll

GDPR

26 MAJ 2018 11:32
Den 25 maj 2018 ersätts den svenska personuppgiftslagen PUL med GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR är en ny EU-förordning som i många delar liknar PUL men där kraven på hur personuppgifter får behandlas skärps.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2018 11:32

Den 25 maj 2018 ersätts den svenska personuppgiftslagen PUL med GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR är en ny EU-förordning som i många delar liknar PUL men där kraven på hur personuppgifter får behandlas skärps. Detta ger positiva effekter på den personliga integriteten och förändrar hur vi som förening samlar in och behandlar våra medlemmars personuppgifter.

Det är viktigt för oss i IFK Tumba Friidrott att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av data som vi sparar hos oss.

I samband med införandet av GDPR har Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram en uppförandekod för idrotten. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till. En viktig grundregel är att vi inom idrottsrörelsen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem.

Exempel på tillfällen när personuppgifterna används är:

  • Hantering av medlemskap i föreningen
  • Deltagande i föreningens träningsverksamhet
  • Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet
  • Ansökan om bidrag hos bland annat Riksidrottsförbundet och kommun
  • Sammanställning av statistik och uppföljning
  • Utbildningar arrangerade av föreningen
  • Kontakt med medlem
  • Administration

 

Du har rätt att begära tillgång till dina personuppgifter och få information om vilka uppgifter som finns lagrade hos föreningen.

Läs mer om GDPR och idrottsrörelsen på RF:s hemsida.

https://www.rf.se/Personuppgifter/

Har du ytterligare frågor, ta gärna kontakt med oss på This is a mailto link

Ordförande

//Christian Östervall

Skribent: Christian Östervall
E-post: This is a mailto link

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info