Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Östervall

Galen säsong avslutad för TH-Gruppen

23 SEP 2011 18:48
Efter massor av medaljer på Världsungdomsspelen och DN-Galan Youth, och seger för tjejerna i Kraftmätningen har säsongen avslutats med Svealandsmästerskapen i Köping och Lilla-OS i Järvsö.
  • Skapad: 23 SEP 2011 18:48

I köping hade vi fått med en kille samt sju tjejer. Tyvärr så kunde bara fem av tjejerna vara med, men det var kanske tur det...för de andra distrikten.

I P13 hade vi helgens utropstecken. David Svensson persade i alla fem grenar han var med i, samt tog ett silver med Stockholms andralag i stafetten. Guld i tresteg och längd, äntligen över fem och med råge. 5,18 blev seger resultatet. Brons på 200mh och femma på 60mh och äntligen under 10sek. Även under 11, sek för fösta gången på 80m och endast1 hundradel från final.

 

I F13 hade vi två deltagare.

Tove Olsson, som började lite trevande på 200mh men slutade ändå sjua. Efter att ha sovit på saken persade hon direkt på korta häcken och tog sig till final där hon sänkte sig ytterligare en hundradel och slutade på en jättefin femteplats med 10.09. Ett bra lopp även på 200m 3 hundradelar från pers. Ett silver i Stafett blev det också i andralaget.

Mathilda Eriksson Plockade hem Längden efter en farsartad tävling där hon hoppade ett hopp, gick och åt lunch och sedan kom tillbaka till de tre sista hoppen. 5,25 blev seger resultatet. Gult även på 60mh, där hon var helt överlägsen. Silver på 200mh och på 80m, samt brons på 200m, innan dagen avslutades med startsträckan i det vinnande förstalaget i stafetten.

 

I F14 hade vi tre tjejer.

Sandra Östby, som lyckats med konststycket att kvala in i alla grenar som finns...som hon inte är bra i, tog efter en usel diskustävling revansch och plockade rejält med poäng i stav. Hon gjorde även ett bra lopp på 100m i hopplös motvind. 80mh gick ok, och en medalj plockades  i stafett med andralaget. Silver

Johanna Dyremark Tog en medalj av varje valör på lördagen, Guld i tresteg och när bronset var säkrat i höjden sprang hon pbort och persade på 300mh och blev 2:a. På söndagen knep hon återigen guldet framför näsan på Lovisa Östervall precis som i tresteget och tangerade även sitt eget klubbrekord på 80mh och blev 2:a. Silver med Sandra i stafetten med andralaget blev det också.

Lovisa Östervall plockade två silver i höjd och längd och hoppade lätt hem guldet i höjd, vilket tyvärr gjorde att hon tvingades stryka sig från en säker medalj på 300mh. Hon han med att plocka hem bronset på 80mh, även hon på nytt pers.Strykningen gjorde att hon istället kastade spjut, och blev nia. Ett guld till blev det i stafett, med förstalaget.

 

Vi plockade sammanlagt hem 7 gult plus två i stafett. 5  silver plus 4:a i stafett, samt tre brons. Vi blev dessutom den Stockholmsklubb som drog in mest poäng. Fantastiskt.

 

Vi satte oss på bussen hem. Packade upp, packade ner tog med oss resten av gruppen och satte oss på nästa buss upp till Järvsö. Som titelförsvarare och med Johanna Dyremark på hemmaplan hade Sundsvall, Falun, Gefle och de andra klubbarna vittring på oss hela lördagen, men med näbbar och klor, stukade fötter och mycket stumma ben, lyckades vi återigen ta hem puklan som bästa klubb. En otrolig kämparinsats av alla som var med, både aktiva och föräldrar gör att trots att det är jobbigt är jätteroligt att vara med om detta som avslutning på säsongen. Trötta men nöjda landade vi i Rönninge vid 23-tiden på söndagskvällen.

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info