Hoppa till sidans innehåll

ISM: Anna fyra och Ritchie pers

06 MAR 2011 15:44
IFK Tumba gjorde ett riktigt fint Inomhus-SM i Göteborg. Anna Wikström stötte iväg kulan till ett nytt pers och en fjärdeplats. Och Ritchie Moba slutade sjua i sin första SM-final, efter ett längdhopp som mätte 7.09.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2011 15:59

Anna Wikström ökade rejält i kula i slutet av utomhussäsongen och under ISM i Göteborg fick hon visa upp sin nya nivå över 14 meter.

 

14.16 i tredje omgången var nytt inomhuspers och räckte till en fjärdeplats, bakom den suveräna rekordhållaren Helena Engman, den lika klara Sverige-tvåan Catarina Andersson och mångkampsstjärnan Jessica Samuelsson. Det saknades 32 centimeter för brons.

 

Ritchie Moba tog sig till längdfinalen med minsta möjliga marginal. Under JSM veckan innan hade han för första gången nått sju meter och slutat på en fjärdeplats. Nu gjorde han sitt första seniormästerskap - och slog till med hela 7.09. Det räckte till en sjundeplats.

 

Med Michel Tornéus gamla välkända och långa Tumba-strumpor fick Ritchie ett rejält lyft i pershoppet. Så högt kom han i uthoppet att han inte kunde göra en normal landning. Så Ritchie bara ställde sig i gropen på raka ben. Och ändå blev det pers. Med en vanlig landning hade medaljen varit inom räckhåll...

 

Vann gjorde självklart vår ständiga medlem Michel Tornéus, numera tävlande för Hammarby. Michel slutade sedan på sjunde plats i inomhus-EM i Paris.

Skribent: Alexander Lundholm

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info