Hoppa till sidans innehåll

JSM: Astrid silver och Ritchie fyra

20 FEB 2011 12:03
Astrid Molander förbättrade sitt personliga rekord i vikt och tog historiens första silver i viktkastning för F17. Ritchie Moba hoppade över sju meter för första gången inomhus och slutade fyra i M22.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:32

Astrid inledde med ett rejält personligt rekord när hon kastade iväg vikten 13.14. Det resultatet kunde bara en kastare överträffa under tävlingens gång.

 

Det var första gången vikt fanns på JSM-programmet och därmed skriver Astrid in sig i historieböckerna. Det är hennes andra SM-medalj, hemma i samlingen finns ett JSM-brons i slägga från i somras - men också ett Skol-SM-guld i samma gren.

 

Matilda Brandtberg från Nyköping vann på 14.42 och bronset gick till Bores Anna-Clara Rydberg, 21 centimeter bakom Astrid.

 

Ritchie Moba har börjat tränas av Oscar Gidewall och hans medhjälpare den här vintern - och framörallt syns det på att han numera kan landa som en längdhoppare.

 

I somras hoppade han över sjumetersgränsen för första gången - det var i kvalet på JSM i Karlstad. Senare förbättrade han sitt personliga rekord i finalen där han blev sexa.

 

Så Ritchie är en mästerskapshoppare. Det visade han i Sätrahallen också. Redan i första hoppet slog han till med årets bästa hopp. 7.00 är personligt inomhusrekord. Det räckte till en fjärdeplats med 14 centimeter upp till bronset.

 

Men. Ritchie hade ett riktigt långt femtehopp som var knappt övertramp. OM det hade varit godkänt hade det nog blivit minst brons.

 

Jenny Håland var anmäld på 1500 meter, men hennes sjukdomsbesvär den här vintern fortsätter och hon kom inte till start.

 

Så vårt snittresultat på IJSM i Sätra blev 3. Riktigt fint.

Skribent: Alexander Lundholm

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info