Hoppa till sidans innehåll

Julnötter att klura på nu när de flesta är lediga

24 DEC 2012 07:43
Som ni alla vet så firade IFK Tumba 80år 2012, Friidrotten har varit med i alla år även om man har legat nere vid ett antal tillfällen och år. Så här under julen så tillhör det ju att man skall knäcka en och annan nöt, så nu har jag knåpat ihop 10st nötter att knäcka, några svåra och en del lätta. Alla frågor handlar om IFK Tumba utom den sista som bara handlar indirekt om IFK Tumba. En del svar finns att hitta på nätet men inte alla, även i friidrottsnytt kan man hitta en del svar.
  • Skapad: 24 DEC 2012 07:43

1. Klubben tog SM medalj på Stockholm stadium i år genom Anna Wikström i Diskus, men vem var klubbens första SM medaljör? Namn, gren och år söks.

 

2. SM har vi som sagt deltagit under året med en hel del aktiva, men vem var den första som deltog på ett SM för IFK Tumba? Namn, gren och år söks.

 

3. Stora grabbar finns det något som heter inom friidrotten och säkert i en del andra idrotter med, kanske inte med samma namn men med samma tema. För att bli stor grabb krävs det 25 poäng enligt en poängtabell som förbundet har gjort. Har klubben någon/några medlemmar som är stora grabbar, om ja, vilka i så fall?

 

4. I klubbens databas finns nu nästan 55000 resultat och som ni alla vet har klubben resultat från 2 årtusenden. Men vem gjorde det första resultat i klubbens historia och vem gjorde det sista resultatet på 1900 talet?

 

5. Röstan är ju som ni alla vet ingen bra arena för friidrott som det ser ut förtillfället men vi hoppas ju på en upprustning av arenan så att vi kan träna under normala förhållanden när det gäller underlag. När invigdes Röstan?

 

6. Klubbrekord har vi slagit under året i ett flertal grenar, det har vi kunnat läsa om på hemsidan och på Facebook, men vilka är de äldsta klubbrekorden på herr respektive damsidan i klubben? Namn, gren och årtal för rekorden eftersöks.

 

7. Man brukar säga att man får kalla sig höjdhoppare om man som man hoppar 2.00 eller högre, hur många tävlingar har aktiva från Tumba hoppat 2.00 eller högre?

 

8. Söker även efter datumen för klubbrekorden utomhus och inomhus på den manliga sidan i höjd samt desamma på den kvinnliga sidan innan nuvarande rekordinnehavande, alltså den som hade rekorden innan Lovisa Östervall tog dessa rekord.

 

9. En av klubbens bästa veteraner var den första att springa 400mh under 70s med eltid. Vilken var det? Vilken platser och vilket datum?

 

10. En sista fråga som inte direkt har med Tumba att göra men indirekt, Olof Eriksson mer känd som Olle sprang en tävling 24 juni 1947 på 800m. Resultat och klubb som han sprang för eftersöks.

Skribent: Mikael Magnusson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info