Hoppa till sidans innehåll
klubblag2012

Klubbmatch i Gävle den 19 maj

19 MAJ 2012 20:29
Dröm 50 av Astrid och ytterligare 2 klubbrekord.
  • Skapad: 19 MAJ 2012 20:29

Årets klubbmatch i Gävle (nästan som vår hemmaarena utanför Stockholm) gick av stapeln den 19 maj och i bra väder. Förhoppningarna var höga, dock inte för höga då vi saknade Anna Ställberg och Hannah Rossland. I 8-9 grenar var vi bland de 3 bästa och vi fick med oss hem 6 grensegrar och en hel del andraplatser. Bra resultat kom i de 4 kasten, tresteg och stafett. Jenny håland gjorde en mycket jobbig dubbel, 1500m hinder samt 800m som endast gick 35min efter hinderloppet som dock lyckades med att vinna 800m loppet samt komma 2 på hinderloppet. överraskningar kom på 3000m i första hand. 3st klubbrekord på seniorsidan kom vi hem med. tresteg, slägga och spjut.

Ålderspannet i laget var hela 35år, Kerstin Håland var äldst efter inhopp på Anna Ställbergs plats, yngst var Mathilda Eriksson och Tove Olsson.

 

Gren för gren rapport.

 

400mh Karolina Busznyak

Fick inleda hela tävlingen med att springa 400mh. Efter en höst och vinter som inte riktigt har gått som Karro hade tänkt sig så var det lite ovisst om hur det skulle gå. Karro själv var inte helt nöjd med loppet som slutade med en 4:e plats med tiden 69.71. Det som saknas för Karro är en hel del häckträning, när den är genomförd så kommer mycket bättre tider.

 

Kula Anna Wikström

Även Anna började kl 11.00 att Anna skulle vinna tävlingen stod hade vi väl på känn från början. En som dock försökte att sätta stopp för det var Täbys mångkampare Sofia Linde som stötte ca 13.40, det räckte nu inte mot Anna som stötte 13.86, en helt ok början av säsongen.

 

Tresteg Johanna Dyremark

11.14 och dagens första klubbrekord för seniorer, juniorer och F15, hade dock lite problem med att hitta plankan. När hon hittar den kommer det längder uppemot 11.70-11.80 kanske ännu längre. Johanna kom 2:a  i grenen.

 

100m Sandra Östby

Gjorde en bra start och en bra början på loppet, hängde med fram till ca 70-80m, därefter rann de andra ifrån. Dom var helt enkelt för bra för Sandra den här gången. Sandra slutade 5:a med tiden 13.47.

 

Höjd Lovisa Östervall

Efter att ha hoppa 2x1.72 i år så var förhoppningarna ganska stora på en bra placering i höjdhoppet. Det blev det också, Lovisa vann höjden på 1.66, därefter var det sluthoppat för Lovisa som sparade krafterna till 400m senare under dagen.

 

1500m hinder Jenny Håland

Jenny hade en av de tuffare dubbleringarna man kan tänka sig, hinder kl 12.05 och 800m kl 12.40. Jenny gjorde sitt eget lopp på hinder och bevaka mest den 2:a platsen efter Lidingös Klara Bodinson, 3:e platsen var aldrig hotad även om Hellas tjej närmade sig ganska mycket på slutet. 5.16.15

 

 

 

 

Diskus Anna Wikström

Om kulan var en vinstgren så var det inget mot vad diskusen vart då den svåraste konkurrenten uteblev. Nu blev segermarginalen nästan 24m och man var tvungen att lägga ihop 2:an och 3:an resultat för att det skulle matcha Anna. Om jag inte har helt fel så har Anna vunnit alla lagmatcher för seniorer som hon har ställt upp i när det gäller diskus.

 

200m Mathilda Eriksson

Mathilda fick springa denna sträcka och gjorde det bra, nytt pers med 26.63, Mathilda var inte helt nöjd ändå med loppet. Det tycker jag att man skall vara när man har persat. Några lopp till och vi får se Mathilda springa på låga 26.

 

800m Jenny Håland

Efter hinderloppet så var det dags för 800m och vi som trodde att Jenny skulle ta det lite lugnt efter hinder men icke sa nicke. Hon tog kommandot direkt och lät ingen annan komma i närheten. Ett sololopp på 2.21.34, inte så mycket att säga om det.

 

Stav Sana Rehman

Gick in på 2m och tog den höjden samt 2.20 direkt innan det vart stora problem på 2.40 där Sana behövde 3st försök. Hon tog sig över i tredje med en god marginal, det gav hopp om högre höjder. På 2.50 tog det stopp, det ville sig inte bara en dag som denna.

 

Slägga Astrid Molander

Här var det en stor favorit, nämligen Freja Liljedahl från Gävle, Astrid var den som skulle komma 2:a så var det tänkt iaf. I första omgången slår Freja till direkt med dryga 54m och ett prydligt pers med ca 2m. Efter Freja i kastordningen var det Astrids tur, hur skulle hon reagera efter en sådan inledning? Det blev en stabil öppning på ca 44m och en trolig andra plats var säkrad. I andra omgången slog Astrid till med dröm 50 och blev överlycklig. Det var också den andra person i klubben som har kastat över 50m med nuvarande regler. Om man tittar på de gamla reglerna, då i första hand i spjut så kan man se att det bara är 5st män som har kastat över 50m i de långa kasten. Med andra ord var Astrid den 7:e person genom alla tider som har kastat över 50m. Jag räknar inte med kast med liten boll.

 

100mh Johanna Dyremark

Johanna gjorde ett närmast perfekt lopp över de höga häckarna, som jag såg det så fanns det ingen miss alls i loppet. Slutade 2:a i loppet med 14.83 i godkänd vind. Det är tangerat 5:e bästa resultat någonsin över de höga häckarna och tvåa genom alla tider efter Ann-Charlotte Lusiak som sprang på 14.55 1993.

 

3000m Kerstin Håland

Kerstin fick hoppa in istället för Anna Ställberg som inte kunde vara med i denna klubbmatch. Kerstin var väl inte helt inställd på att springa så Anna fick övertala henne lite och locka med att du möter säkert en kulstöterska. Sen tackade Kerstin jag till att springa med motiveringen att hon får ett pers på 3000m bana. När startskottet gick så ville ingen ta täten så Kerstin fick göra jobbet, hon gjorde det så bra att ingen kunde hänga med under hela loppet. Kerstin vann loppet vilket får betraktas som helgens överraskning enligt min mening. Ivrigt påhejad av dottern Jenny och en del andra i 200m kurvan. Jenny få nu passa sig lite kanske.

 

 

 

 

Längd Mathilda Eriksson

Såg inte speciellt mycket av längden, Mathilda hoppade 5.19 vilket är nytt pers om vinden var ok. En bra början på säsongen.

 

Spjut Sofie Davoust

Inte heller denna gren såg jag speciellt mycket av. Sofie slog till med 44.83 och vann grenen ganska komfortabelt. Det var klubben 6:e grenseger.

 

400m Lovisa Östervall

Debut på 400m och en bra sådan får man lov att säga. 60.88 på varvet lovar tider ner under 60s när fotskadan är läkt och lite träning på 400m.

 

1500m Tove Olsson

Toves uppgift var att ta sig imål vilket hon gjorde utan några som helst problem, tiden 5.47.26 är några sekunder från pers. Detta var dock ett sololopp och jag tror att Tove kan springa fortare i ett lopp som är lite mer anpassat för Tove.

 

4x100m Mathilda, Sandra, Johanna och Karolina

Inför stafetten så var det så jämt mellan Lidingö och Tumba att skulle Lidingö vinna stafetten och Tumba komma 2:a i den så skulle lagen sluta på samma poäng, samma antal segrar och samma antal 2:a plaster, med andra ord så skulle man få gå ner till 3:e platsen för att kunna skilja lagen åt. Nu vart det inte så, det visade sig att Lidingö var det bättre laget och kom 2:a imål och vi kom 4:a imål. Så vi kom 2:a totalt med endast 2 poäng från segern om jag minns helt rätt. Tiden blev höga 50 vilket är den näst snabbaste tiden genom tiderna

 

Sammanfattning av klubbmatchen.

Vi åker upp till Gävle med ganska höga målsättningar och åker därifrån med VG i betyg. Dagens höjdare om man skall plocka ut några så måste man nämna Astrids släggresultat, Johannas häcklopp, Kerstins 3000m lopp, Sofies spjutresultat, Lovisas 400m resultat, vädret som höll sig på de positiva sidan. Vi var ca 30st som åkte till Gävle och gjorde denna dag till en kanondag inga sura mina så långt man kunde se, trevligt med så många på plats för att se denna otroligt roliga tävlingsform.

Skribent: Roger Karlsson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info