Hoppa till sidans innehåll

Många medaljer på IUDM

31 JAN 2011 17:33
Helgen som var, jagade våra tjejer och killar medaljer och biljetter till Regionsfinalerna, med gott resultat.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2011 17:58

Sammanlagt skrapade vi ihop 24 medaljer, varav 11guld, 10 silver och 3 brons. Fantastiskt av vår lilla klubb.

 

I Yngsta klassen hade vi med My Aggefors. Ett väntat silver på 800m och ett överraskade silver i längd, med pers på 25cm var höjdpunkterna, pers även på 60m och en ok höjd tävling gjorde att det även blev en 5:e och en 6:e plats.

 

I 13 års klassen plockade David Svensson hem 5 medaljer, samt två 4:e platser och en 5:e plats. Guld i längd, med två cm...och i tresteg med 1 cm...men ett pers med 70cm är ju inte helt fel. Pers även i Höjd.

Tove Olsson persade på 60m och tog sig till A final, där hon slutade 7:a. 7:a även på 200m med nytt pers, och 4:a på 800m efter ett heroiskt lopp i all ensamhet, då hon blivit bortfintad i seedningen.

Mathilda Eriksson ställde upp i 8 grenar, och tog 8 medaljer. 6guld, ett silver och ett brons. 9,58 på häcken och 5,31 i längd sticker ut allra mest.

 

I Fjortisarnas grenar samlades det också en hel del medaljer. på 60m gick Sandra Östby till B-Final och Lovisa Östervall och  Johanna Dyremark slutade 4:a resp 5:a i A-finalen.

På häcken hade vi halva startfältet i final. Då sprang även Mathilda försök utom tävlan, så egentligen hade vi fem. Johanna vann före Lovisa. Sandra 4:a och Mimmi Norden 5:a. Johanna tog även silver i stav. I Längd och Höjd var det oerhört raflande och många trötta ben och huvuden på slutet. Längden vann Lovisa, med Johanna på 4:e plats. Båda med pers. Alla tre på pallen hade 5,10m. Lovisa vann på bättre 3:dje hopp! I höjd likadant. Delat silver till Lovisa, där de fyra första slutade på 1.53. Tresteget vanns ochså av Lovisa, före Johanna och Sandra med ett snyggt pers tog en fjärde plats.

 

I F15 Tog Elin Helgesson silver på nytt pers i Kula. Hon persade även i höjd. Linda Mårtensson, gjorde sitt första DM någonsin och var ynkliga 12cm ifrån pallen i kula.

 

9 st klubbrekord fixade vi också till under helgen. Bra jobbat alla! 

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info