Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Östevall IUSM mångkamp 2013

Mångkampsmedaljer i Växjö

11 FEB 2013 16:29
Under IUSM Mångkamp i Växjö så blev Lovisa Östervall guldmedaljör i F16. På silverplats kom Johanna Dyremark. En fin dubblesegar av IFK Tumba.
  • Skapad: 11 FEB 2013 16:29

Som säsongen sett ut hittills var det bara en fråga om hur mycket Lovisa skulle vinna med, och om Johanna kunde vara med och tampas om medaljer. Lovisa startade med pers och vinst på 60mh, vinst i höjden på 1.73 och pers med en halvmeter i kula, och en överraskande tredjeplats, vinst även i längd på 5.53 gav en betryggande ledning inför 600m. Johanna startade med årsbästa både på häck,höjd och kula, och ett habilt längdhopp gjorde att även hon hade ett betryggande gap ner till trean inför 600m. Detta gjorde att Johanna fick order om att hänga på 3:an och Lovisa att hänga på Johanna, vilket de klarade galant och en härlig dubbelseger var i hamn.

I F15 hade vi med 2 tävlande där vi också hade medaljförhoppningar för Mathilda Eriksson. Årsbästa på häcken förjade fredagkvällen, men när järnspöken slog till i höjd, hjälpte det inte att hon persade i kula med en 70cm och ett bra längdhopp. Ledningen inför sista grenen var för liten, men hon gick för guld och försökte hänga på, vilket så här i efterhand var en miss då hon missade bronset med två poäng. Tove Olsson slutade på en 12:e plats efter  en bra lopp på häcken och en ok höjd tävling, missade hon i kula. Ett bra längdhopp och en avslutning på 600m där hon vann grenen genom att springa solo i sitt heat var en perfekt avslutning.

 

IFK Tumba slutade även på en delad andraplats med Täby i den inofficiella lagtävlingen, efter IFK Växjö.

Skribent: Roger Karlsson/Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info