Hoppa till sidans innehåll

Intensiv mästerskapshelg väntar

21 AUG 2015 09:51
Mästerskapen för ungdomar och juniorer duggar tätt nu. 15-åringarna gör upp om titlarna på USM i Karlskrona samtidigt som 17 och 19-åringarna gör detsamma på JSM i Kalmar. Samtidigt, på hemmaplan, avgörs DM för 12-14 år samt spelen i Väsby och Nynäs.
  • Skapad: 21 AUG 2015 09:51

Flera IFK'are kommer att gå in i hetluften denna helg då det kommer att kämpas om placeringar både på riks och distrikstnivå. Längst får 15-åringarna resa då KA2 arrangerar USM i Karlskrona. På plats i Blekinge för att försvara Tumbas färger är Izabella Ripsweden, Emelie Svensson och Malin Eriksson.

Izabella ställer upp i längd, tresteg och kort häck medan Emelie satsar på 300mh samt tresteg. Malin, som så sent som i våras fick en fraktur i foten, kör kula och diskus.

I Kalmar är sex Tumbaiter redo att utmana den övriga svenska junioreliten. I P17 kör David Svensson 100m samt favoritgrenen, (Sverige2a i år med 6.94), längdhopp. Elenor Derrah -F19 tar sig an de båda sprintsträckorna 100m och 200m. F19-mångkamparna Johanna Dyremark och Lovisa Östervall satsar på kort häck, höjd och längd. Johanna gör dessutom en intressant start på 400mh där hon har näst bästa årsbästa av de anmälda. I F17 springer Tove Olsson 400m samt både kort och lång häck där Tove har goda möjligheter på medalj i de båda häckloppen. Mathilda Eriksson tar sig an tre kastgrenar, kula diskus och slägga, och även längd. I diskus är Mathilda en klar medaljaspirant om formen är på plats.

Hemma i Stockholm avgörs distriktsmästerskapen för 12-14år. Linnea Molander-F14, är anmäld i slägga. I F13 kommer Elwira Ripsweden springa kort häck, 200m samt hoppa tresteg medan Evelina Sjöström kör diskus och slägga. Samtidigt med UDM på Vilundavallen arrageras även Väsbyspelen för barn upp till 11 år. Liv Hanell -F9 kommer att tävla 60m, 400, längd och kula medan storasyster Agnes i F11 nöjer sig med tre grenar, längd 60m och favoritdistansen 800m.

På den södra sidan stan, närmare bestämt i Nynäshamn, väljer Jessica Nylander-Leslie att kasta spjut i Nynässpelen. I samma tävling kommer dessutom Line Strand -F9 att ställa upp längd, boll och 60m. Helgens yngste Tumbait är Alexander Sand -P8 som dubblerar längd och 60m i Nynäs.

 

I skuggan av dessa tävlingar så ska tydligen ytterliggare ett mästerskap avgöras. De blågulas förehavanden under Friidrotts-VM finns skrivna i detta tidsprogram:

Svenskarna i Friidrotts-VM

 

Stort lycka till alla Tumbafriidrottare i helgen, var ni än befinner er!

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info