Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lotta Östervall F17 Laget med Ledare

Mer från Island och Kopavogur...

12 JUN 2014 23:02
Efter tre timmar i luften, men bara en timme senare...landade vi på Keflavik, på den lilla ön mittemellan Nordamerika och norra Europa. Resten av fredagen gick åt till Klädutdelning, middag, inkvartering och Lagledarmöte.
  • Skapad: 12 JUN 2014 23:02

Efter att coachen redan i tullen blivit av med de viktigaste förnödenhterna, och tidigt på morgonen upptäckt att kaffe på Island...inte är kaffe. Kom våra tre tjejer, Lovisa, Johanna och Bianca Salming taggade till frukost efter att som vanligt inför en viktig tävling tagit en tidig morgonpromenad. Lite motvind på häcken, och en ok höjdtävling där Bianca persade rejält, gjorde att hon låg bäst till efter två grenar. När hon sedan misslyckades lite i kulan, och alla tre gjorde riktigt bra 200m lopp, Såg vi redan vid första dagens slut, att detta skulle bli en ren Finnkamp. Två finskor mot tre svenskor.

Efter kvällens middag och genomgång av dagen var det vila som gällde för de aktiva.

Efter dag 2's första gren längd, där Lovisa och Bianca gjort bra resultat var det ändå Johannas och klubbens två första godkända 6-meters hopp någonsin  som helt plötsligt satte Johanna i guldläge. Men när hennes akilleshäl...eller arm, spjutet var avgjord och krutröken lagt sig, visste vi att vi inte skulle kunna ta en trippel. Bianca låg trea, men bara 3 sek före Johanna inför avslutande 800m, och Lovisa visste vi skulle ta silver eller guld. Hon behövde ta in tio sekunder på ledande finskan och för att Johanna skulle snuva Bianca och den andra finskan på bronset, behövde hon gasa på rejält.

Och här utspelade sig sedan helgens häftigaste laginsats. Med minst 8 ledare runt banan som gastade mellantider och baktider drog Johanna iväg i ett rasande tempo, och fick endast med sig Lovisa och finskan som låg fyra och också jagade bronset. Runt banan på sista varvet skrek och hejade både ledare, aktiva så mycket de kunde, och efter att Lovisa fått ett perfekt lopp bakom Johanna, knep hon grensegern strax före Johanna och den andra finskan. Men bakom utspelade sig det riktiga dramat. Den ledande finskan hade hängt med bra, och låg inte mer än 6 sekunder bakom mitt i sista sväng, då gjorde Bianca ett ryck, gick om och finskan stumnade rejält. I mål visste vi inte om vi fått med oss mer än ett silver. Efter en halvtimme visste vi coacher att enligt resultatet på nätet, hade det blivit guld...och brons, men det tog ytterligare över en timme innan alla fick det verifierat på arenan.

1:a,3:a,5:a, en fantastisk laginsats av F17-Tjejerna...

 

Grattis!!!

Skribent: Thomas Eriksson
E-post: This is a mailto link

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info