Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Östervall Mångkampsguld

SM GULD

06 SEP 2015 23:23
Lovisa Östervall kom 1:a i två klasser F19 och K (då man tävlar på samma villkor som Kvinnor) och blev med detta IFK Tumbas första svenska mästare på damsidan.
  • Skapad: 06 SEP 2015 23:23

Vi hade tur med vädret, så kan man beskriva hur det var i Gävle, med översvämningar i Sundsvall, Örebro och Stockholm. Alltså på endast 20 mils avstånd från Gävle, i alla riktningar.

I Klassen F15 kom Izabella Ripsweden på en fin 4:e plats och ett nytt pers.
Johanna Dyremark kom på en 3:e plats i klassen F19, Lovisa Östervall vann klassen F19 och den kvinnliga Sjukampen då man tävlar i samma klass där.

Andra dagen av mångkamps-SM i Gävle genomfördes också den i helt okej väder med 15-16 grader och periodvis sol och regnet uteblev trots en del moln. En riktigt spännande guldkamp blev kvinnliga sjukampen där Hässelbys Malin Skogström ledde efter första dagen, men bara var 54 p före Lovisa Östervall.

Lovisa fick en riktigt bra start på söndagen med karriärens första sexmetershopp – 6.12w – trots att hon inte hade foten på plankan. Det underbyggdes av 5.98 i godkänd vind vilket var pers med 5 cm. Därmed övertog hon ledningen med 38 p före Malin som hoppade 5.82w. I spjut förbättrade Malin sitt pers med 11 cm till 40.29 och återtog den totala ledningen men Lovisas 38.18 i sista var bara 15 cm från pers och innebar att det bara skilde tre poäng inför avslutande 800 m!

 
Båda visste att den som kom först i mål skulle ta guldet och avgörandet kom nästan direkt eftersom Lovisa satt upp ett tufft tempo.
     – Jag vet att Malin är helt okej på 800 m och har gjort 2:23 men jag har gjort 2:19 och kände mig stark. Jag hade ingen riktig taktik utan det blev så att jag satte fart när ingen annan gjorde det, men det gick nog lite väl fort med ca 32-33 sekunder på första 200 m! Upploppet blev tungt men jag höll undan och vann! säger Lovisa som nådde målet på 2:21. Malin kom i mål på 2:33 och därmed blev avståndet till Lovisa 147 p. Med 5.548 förbättrade Lovisa perset från JEM i Eskilstuna med 66 p och blev IFK Tumbas första svenska mästare på damsidan. 
Hon avancerade också till fjärde plats på den svenska genom-tiderna-listan i F19. 

     – Jättekul att vinna! Jag hade inga stora förhoppningar om ett bra resultat när jag kom hit men så persade jag med en hundradel i första grenen 100 m häck och så rullade det på, säger Lovisa. 
     – Vi har inte kört så mycket intervaller de senaste veckorna så man kan säga att jag vilat mig i form. Jag är väldigt nöjd med mångkampen som helhet och när det gäller delgrenarna så sticker så klart 6.12 i längd ut, men spjut är jag också nöjd med. Seniorbronset gick till Växjös Beatrice Lantz. 

Skribent: Christian Östervall
E-post: This is a mailto link

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info