Hoppa till sidans innehåll

Stora SM Uppdaterad den 28/8

25 AUG 2012 11:41
Helgen den 24-26 augusti så genomförs stora SM på Stockholms Stadion, vi har naturligtvis aktiva på plats och en första rapport säger dålig start men bättre slut på den första dagen av tre, de övriga 2 dagarna var inte så bra rent resultatmässigt men dock så bör Sofies Davoust 8:e plats vara en placering som Sofie bör vara nöjd med.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2012 22:28

Den här helgen (24-26 augusti) genomförs stora SM på Stockholms Stadion och Tumba har aktiva på plats. Under den första dagen så började det inte bra alls, först kom inte Ritchie Moba till start pga skada, baksidan låret. I 10000m loppet för kvinnor tvingades Anna Ställberg bryta. Hoppet stod då till Anna Wikström i diskus, men inte heller där började det specielt bra, med ett kast på bara dryga 4...
0m och ett kryss i protokollet i den andra omgången så såg det inte alls bra ut. I den 3:e omgången började Anna att hitta lite rätt iaf, med ett kast på dryga 48m förde upp Anna på en 3:e plats i tävlingen. Kryss i 4:e innan kvällens längsta kast kom med 51.03 som till slut räckte till en bronsmedalj och sedemera en plats i Finnkampen nästa helg i diskus.
Vem vann diskusen då kan man fråga sig? Ja, de var inte så svårt att räkna ut att en annan Anna skulle vinna, nämligen Anna Söderberg vann för 20:e gången i rad vilket måste ses som mycket mycket unikt.
I Sverige genom tiderna så finns de bara 2st som är i närheten av den segersviten, nämligen Birger Asplund i slägga med 15st raka titlar på 1950 och 1960 talet och Majken Åberg i slungboll, dåtodens motsvarighet till dagens slägga, med 16st raka titlar på 1930, 1940 och 1950 talet.
 
Under den andra dagen så kastade Sofie Davoust spjut, 41.34 och kom på en 8:e plats. Sofie hade nog väntat sig mer i kastlängd men bör vara nöjd med placeringen då det var det första stora SM som Sofie deltog på.
Under söndagen så stötte Anna W kula, 13.72 som räckte till en 6:e plats bara 2dm fram till bronset. Anna var inte speciellt nöjd med detta resultat, kulan har inte gått bra alls i år.
Skribent: Mikael Magnusson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info