Hoppa till sidans innehåll

USM 15/16 - Tre aktiva, 6 medaljer!!!

14 AUG 2012 21:20
Väsby IK stod somvärd för årets USM för 15-16 åringar och våra tre aktiva Johanna Dyremark, Tobias Jonsson och Lovisa Östervall, kom alla hem med medaljer.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2012 21:38

Tyvärr så hade en lite övertränad och i veckan sjuk Johanna en riktig usel helg, men efter att på Världsungdomsspelen i Göteborg i början på Juli, där hon krossade allt och alla och slog Helana Fernströms 28 år gamla distriktsrekord på 300mh, var det kanske inte helt oväntat. Hon tog sig iallafall med marginal till final, både på 80mh, i tresteg och i längd, och trots ett rejält islag i kurvan kunde hon vinna ett brons på långa häcken.

 F15:s drottning blev istället Lovisa, som plockade hem två guld och två silver. Guld i höjd, som vanligt i hård kamp med Johanna Gustavsson från Motala och på långa häcken. Silver i längd och tresteg efter att i båda grenarna hoppat upp på silverplats i sista hoppet. En finalplats på korta häcken också, men eftersom det var den femte och sista grenen denna tredagarshelg, fanns inga krafter kvar.

 

Mest överraskande var ändå Tobias Jonsson, som vi hade förhoppningar om skulle få en framskjuten plats på 800m. Men en timme före försöken, gjorde han sitt andra hinderlopp i karriären (det första gjodes under tvång på Världsungdomsspelen) och plockade mycket oväntat hem ett brons.

 

 

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info