Hoppa till sidans innehåll

Vinnarna på Årsfesten

14 MAR 2011 11:01
Anton Österlund och Hannah Rossland blev Årets friidrottare på ungdomssidan. Anna Wikström och Michel Tornéus blev Årets friidrottare. Priserna delades ut på Årsfesten i Tunaskolans matsal.
  • Skapad: 14 MAR 2011 11:01

Michel Tornéus var ingen högoddsare direkt. Att han återigen - och för sista gången på ett tag i alla fall - skulle bli Årets friidrottare på herrsidan var självklart. Han hoppade 8.12 i EM-kvalet i Barcelona, stod på pallen i Diamond League, vann SM, Finnkampen och tog sig in i världseliten på allvar. Nu tävlar Michel för Hammarby, så Årsfesten 2011 blev sista gången som vi fick chansen att prisa denna stora idrottsman.

 

Michel har blivit Årets friidrottare på herrsidan varje år sedan 2004. Den kvinnliga vinnaren har vunnit varje år sedan 2005...

 

För Anna Wikström tog hem Årets fridrottare på damsidan - igen. Och i hård konkurrens denna gång. Anna ökade kraftigt i sina båda specialgrenar diskus och kula. I diskus närmar hon sig 50 meter och i kula passeade hon 14-meterslinjen. På SM blev hon fyra i diskus och sexa i kula. Utmanare om titeln var annars namn som Anna Ställberg, Jenny Håland och Astrid Molander som gjorde strålande insatser under 2010.

 

På killsidan (t.o.m 15 år) blev det precis som de senaste åren Anton Österlund som vann. Han gjorde fina tider på kort häck under 2010. Han har slutat med friirdott nu tyvärr och utan honom är det väldigt tomt. Vi var i total avaknad av killar i åldern 17-19 år förra året. Men vi vet ju att det kommer nya killar underifrån. En tröst.

 

Hannah Rossland tog hem priset på tjejsidan, för första gången. Hannah som är vår kanske flitigast tränande aktiva tog ett rejält kliv i utvecklingen 2010 och slog många personliga rekord i flera olika grenar. På USM deltog hon på 100 meter och 80 meter häck, men Hannah blev klubbmästare på seniorsidan i längdhopp och 100 meter häck. På tjejsidan är det hård konkurrens om detta pris och svårare lär det bli. Det finns enormt många duktiga tjejer i de yngre åldrarna, så det lär bli en tuff uppgift för styrelsen att utse en vinnare på tjejsidan nästa år.

 

På Årsfesten delades ungdomsmärken, klubbmästarpris och rekordpokaler ut också. Det sattes ju rekordmånga seniorklubbrekord förra året.

Michel Tornéus längdhopp

Jenny Håland 800 meter

Anna Ställberg 3000, 5000, 10 000 och halvmaraton

Charlotte Karlsson maraton

Anna Wikström kula och diskus

Astrid Molander slägga

Sofie Davoust spjut

Hannah Rossland, Sofie Davoust, Ida Linder och Jenny Håland på svensk stafett

 

Men fler ska det bli 2011!

Skribent: Alexander Lundholm

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info