Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jan Hanell

ÄNTLIGEN !!

28 APR 2018 17:03
Så är stunden äntligen kommen. Efter nästan tio års väntan påbörjas nu renoveringen av Röstan. Detta idrottsmecca som varit hem och den naturliga mötesplatsen för flera av IFKs sektioner, inte minst för hockeyn, fotbollen och självfallet friidrotten.
  • Skapad: 28 APR 2018 17:03

På fredag den 4 maj sätts spaden i backen som bekräftar att Rödstu Hage nu får det ansiktslyft den så väl förtjänar. Turerna kring idrottsplatsens vara eller icke vara har varit många och ibland frusterande och uppgivna. Man har inte riktigt våga hoppas. Därför känner föreningen och alla inblandade nu en stor lättnad när vi med tillförsikt kan se fram emot Nya Rödstu Hage som enligt planerna ska stå klar hösten 2019.

Skylten vid Segersjövägen som förkunnar att nu sätts arbetet igång. På denna plats är det tänkt att den nya huvudentrén ska ligga.

 

I slänten nedanför "bortre lång" och en bit in på den plats där månskensrinken och numer kastplanen ligger, så avser man att uppföra samlingslokaler i sutterräng med plats för maskiner, omklädning m.m. Ytorna bakom är avsedda för spontanaktiviteter.

Den gamla vaktmästarkåken till vänster i bild renoveras till kanslilokal medan den röda längan kommer att rivas. Beläggningen på banor blir av allvädersmaterial, 6 banor på upploppet, 4 runt om. Tyvärr gör topologi och vinkeln på arenan att ett varv på 400m inte kommer att få plats, det blir ett kortare varv men i övrigt alla tekniska komponenter som krävs för en fullgod träningsanläggning.

Vi kommer givetvis följa utvecklingen noggrant och på denna sida kommer ni kunna ta del av progressen de närmaste 18 månaderna.

Nu kör vi!

Skribent: Jan Hanell
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info