Hoppa till sidans innehåll

Blåsigt Stafett-DM inleddes med kaos, slutade med Succé!

13 SEP 2018 11:14
På ett blåsigt Källbrinks IP inleddes distriktsmästerskapen i stafett med ett debacle i tjejernas korta stafett. Men kvällen fick ett lyckligt slut när IFKs F13-tjejer tog revansch i 3x600m.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2018 13:01

Det var stor upplsutning på Källbrink när Huddinge AIS arrangerade stafett-DM under onsdagdskvällen. De största startfälten återfanns som vanligt i F13-klasserna. Tumbas tjejer, som övat växlingar sista veckan, gjorde en bra start genom Ellen som från sin sjunde bana växlade till Stina. Där och då märktes inte misstaget som undertecknad gjort sig skyldig till. Även den andra och tredje växeln fungerade även om de inte var av renaste snitt. Men i den sista växeln blev misstaget alltför uppenbart  när Liv skulle lämna över till Tilde. Inför 2018 har man ändrat reglerna i ungdomars korta stafett, 5x60m i detta fallet. Den tidigare accelarationssträckan på 10 meter har tagits bort och ersatts av en längre växlingszon. Detta gjorde att tjejernas inövade markeringar helt plötsligt inte stämde vilket fick negativa effekter och gick inte att reparera på den sista sträckan. Ett besviket lag, såklart, tog dock nederlaget på bästa sätt och revanschlustan var stor inför kommande 3x600m. Lagleadarna tar givetvis på sig ansvaret och lovar att det inte kommer att upprepas. Ellen Forsell, Stina Bygdén, Vera Haglund, Liv Hanell och Tilde Hammarwall ska ha stor eloge för sitt genomförande och inställning!

Strax efter klockan åtta på kvällen gick starten i det 19 lag stora fältet i F13 3x600m. Vera Haglund, som under säsongen gått från klarhet till klarhet, gick på offensiven direkt och tog rygg på de duktiga löparna från Hässelby och Lidingö. Vera växlade som tredje lag till Liv tätt följt av Hammarby. Liv behöll ställningarna under sin sträcka och drygade dessutom ut en aning till bakomvarande. Stina gjorde en fantastisk insats på sista sträckan men blev upphunnen och omsprungen med ca 300m kvar. En utpumpad Stina tog pinnen över mållinjen som fjärde lag i en mycket spännande tävling. Ganska direkt efter målgång stod det ändå klart att Hammarbys lag blivit diskvalificerat för underväxel och därmed gick bronset till IFK. En grym insats av våra tjejer som ju två år sedan missade samma valör med en knapp sekund. Stort Grattis tjejer!

I laget: Vera Haglund -05, Liv Hanell -06, Stina Bygdén -05

Skribent: jh
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info