Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jan Hanell

Blåvita framgångar både dag och natt

21 AUG 2017 00:13
Det var späckat schema när Stockholms ungdoms-DM samt Midnattsloppet avgjordes samma helg. Både för IFKs friidrottare och klubbens funktionärer.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2017 14:05

Tidig lördagsmorgon inleddes  på Vilundavallen i Väsby med att Elvira Magnusson och Molly Grundmark tog silver respektive brons i F14 Spjut. Elvis persade iom sitt silverkast med dryga halvmetern medan Molly tag hem tredjeplatsen med ett kast 2,5m från rekordnoteringen i maj.

Ett par timmar senare kunde Elvira titulera sig som distriktsmästare då hon i en mycket stabil hoppserie tog guldet på det nya personliga rekordet 1.60m. Med endast en rivning på vägen mot det nya perset hade Elvis även ett par mycket fina försök på 1.63m.

På Södermalm, några timmare senare, förberedde sig en stor skara Tumbafunktionärer för det 35e Midnattsloppet. Som så många gånger förr har IFK Tumba sett till att Lilla Midnattsloppet fortlöper utan incidenter och varit en självklar del vid produktudelningen i målet.

Bananerna hade blivit till äpplen. Det uppskattades både av löpare och funktionärer.

Löparfesten på Södemalm inleddes med Glada Midnattsloppet, knappt 200 löpare med kognitiv funktionsnedättning satte färg på kvällen direkt. IFKs uppgift var att säkra banan med vakter så att loppet kunde genomföras obehindrat. En fantastisk publik och ännu mer enastående deltagare i Glada Midnattsloppet satte nivån för resten av kvällen.

En timme senare sprang flera Tumbalöpare den drygt 2km långa banan i Lilla Midnattsloppet, ivrigt påhejade av publik och blåvita funktionärer. Systrarna Sofia-F14 och Tilde Hammarwall-F11 hittade extra energi i publikhavet på Swedenborgsgatan och avslutade snyggt. Vera Haglund-F12 sprang in på en 12e plats. Micke Alm-P14 stod för en stark slutspurt och en sjätteplats. Liv Hanell-F11 för en lika stark avslutning en 8e plats och storasyster Agnes vann F13.

I kvällens huvudnummer, 10km, så gjorde Martin Gidewall en mycket stark insats då han med tiden 34.34 segrade i klassen M40 och en 13e plats totalt!!

När avspärrningar och staket var nedtagna och undanstädade så fortsatte Tumbas funktionärstrupp mot målområdet via middag i Mariaskolans matsal. I målfållorna efter Midnattsloppet har IFK Tumba i många år servat löparna med vaten, bananer och kexchoklad.  Så även iår. Men, bananerna blev till äpplen. Ett vansingigt bra lyft ur ett logistiskt perspektiv. Att kratta 30000 bananskal på Hornsgatan är inte kul.

Hur som helst, Tumba gjorde, (som vanligt), en gedigen insats i landets största löpararrangemang. !!

På söndagen var IFK Tumba tillbaka på Vilundavallen för distriktsmästerkapens andra dag. 

I diskus gjorde Elvira-F14 återigen en bra insats då hon med 25.10 tog bronset i en tät tävling.

Senare hade Sofia Hammarwall--F14 en mycket stabil serie i slägga runt dryga 27m, stillastående, inte långt från medalj. Där finns det kapacitet!!

Tjejernas 1500m fick avsluta helgens aktiviteter. En knepig distans, som ganska få ungdomar har rutin på. I F13 så tog Agnes rygg på Hässelbylöparen i ett lopp som skulle visa sig vara ett 'tjyv-å-rackar-spel'. Efter ett långsamt första 1000m så tröttnade Agnes på farthållningen och tog täten strax före varvning, en långspurt bäddade för IFKs andra DM-guld.

Utanför DMstatus så gjorde sedan Liv Hanell en grym insats på samma distans då hon var mycket nära ett brons, persade stort i en för henne ovan distans, sluggade sig imål på en en 4e plats!

Skribent: jh
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info