Hoppa till sidans innehåll

Blåvitt i Polen

19 JUL 2016 13:20
Idag sparkar JVM i Bydgoszcz igång och redan imorgon onsdag får vi se IFK-inslag i det sex dagar långa mästerskapet.
  • Skapad: 19 JUL 2016 13:20

Under helgen fick Johanna Dyremark och Lovisa Östervall packa väskorna och ge sig iväg tillsammans med juniorlandslaget för U20-VM i polska Bydgoszcz, jo det stavas faktiskt så. Staden med ca 400000 invånare, som även kallas Polens Amsterdam, var också värd för samma mästerskap 2008. Då, för åtta år sedan, nådde inte Sverige några framskjutna placeringar, men årets upplaga ser onekligen stark ut och det finns goda förutsättningar för våra framtida stjärnor att surfa vidare på den framgångsvåg som svensk friidrott befinner sig i. Extra kul är det givetvis då IFK Tumba är representerade i den talangfulla svenska truppen.

Johanna Dyremark - 400MH

Johanna kliver in i tävlingen under onsdagens förmiddagspass där 40 löpare ska bli 24. Johanna startar i det sista av fem heat och för att ta sig till semi krävs topp-4 i heatet eller bland de fyra snabbaste därutöver. IAAFs startlistor sladdar något med uppdateringar över de aktivas säsongsbästa men med Johannas lopp på Ullevi häromveckan i färskt minne så ska inte ett avancemang vara omöjligt. Försöksheaten startar kl: 10.50 den 20-juli. En eventuell semifinal avgörs under eftermiddagen på torsdag och finalen sent på fredag kväll.

Lovisa Östervall - Sjukamp

Lovisa påbörjar sin mångkamp på torsdag kl: 09.35 med 100MH och kommer sedan ha ett fullspäckat schema fram till avslutande 800M på fredagskvällen. I sjukampen får Lovisa  sällskap av Täbys Bianca Salming, och förhoppningsvis kan de sporra varandra till fina resultat.

Nu håller vi alla tummar vi har och önskar tjejerna lycka till!! Lovisas och Johannas framfart kan man följa live på TV12.

Skribent: Jan Hanell
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info