Hoppa till sidans innehåll

Rödstu Hage uppdatering

28 SEP 2019 16:09
Den röda tartanen är lagd, de vita linjerna målade och nu pågår finliret. Hundratals markeringar i olika färger ska sättas och det är ett arbete med matematik i den högre skolan.
  • Skapad: 28 SEP 2019 16:09

Rödstu Hage kommer inte att ha standardmått som vanligen mäter 400m.

354,186m för att vara exakt är längden på ett varv på Nya Rödstu Hage. Det gör att gamla invanda mönster för start, växlingszoner och häckplaceringar inte längre gäller. T.ex så kommer starten för 800m att ske strax framför 100m-starten, starten för 200m sker en bit ner på bortre lång, osv. Det är en utmaning att få alla markeringar rätt och det kommer också ta ett tag för både aktiva och funktionärer i framtida tävlingar att  hitta rätt.

Rundbanan bsestår av fyra banor och upploppet har sex stycken. Man har valt att lägga hindergraven på insidan och i samma kurva kommer det också finnas två hoppbäddar för höjdhopp. Stavhopp återfinns på ytan mellan målgång och kulstötningsfältet. De tre hoppgroparna får alla planka för längdhopp. För tresteg har vi valt målade plankor för de yngsta barnen i den bortre gropen. I de två groparna närmast upploppet får den ena plankor på 9m, 11m och 13m medan den andra får 7m, 11m och 13m.

Den 15e oktober är det tänkt att allt som rör själva IP ska vara klar. Den större byggnaden, utegym och kringmiljöer planeras dock vara färdigställt i maj nästa år. Om vädergudarna är med oss och strålkastarna funkar så kan vi kanske hinna genomföra ett par pass på Röstan redan detta år.

Skribent: Jan Hanell
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info