Hoppa till sidans innehåll

Röstan Lever

17 OKT 2015 20:26
Rödstu Hage IP, framröstad som Stockholms näst vackraste idrottsplats av SR i början av 2000-talet, ser ut att få leva vidare i en ny fräschare skepnad. I dagens upplaga av tidningen Södra Sidan så kan man läsa om att ytterliggare 10 miljoner kronor skjuts till de redan låsta 12 för en upprustning av vår hemma-arena.
  • Skapad: 17 OKT 2015 20:26

Sedan flera år tillbaka har turerna kring Röstans vara eller icke vara, varit många och långa.

DSC_0263

Sedan invigningen i början på 1940-talet så har i ärlighetens namn inte mycket hänt. Den 351m långa rundbanan belagd med kolstybb har under flera årtionden stått och förfallit. Ett av de större ingreppen skedde faktiskt i våras då man plockade bort det staket som avgränsar den ena kortsidan och bortre långsidan.

 

Under en flera decenier huserade här förutom friidrotten även IFK Tumba fotboll och Hockey där den gamla månskensrinken sedan flera år tillbaka numera är en övervuxen kastplan för diskus och slägga.

2014_maj_b

 

Under 2009 såg det riktigt mörkt ut då man ville bygga bostäder på platsen men efter namninsamlingar som på kort tid genererade knappt tusen underskrifter så kunde dialoger klubben och kommunen emellan startas upp. Om det rapporterade bl.a SVT i den här artikeln: Nedläggning hotar Rödstu Hage

 

Arbetsgruppen har under de senaste sju åren lagt stor möda på att övertyga kommunen om Röstans förträfflighet och potential. Så kom då vändningen under 2012, Botkyrka kommun avsatte medel för att i ett projekt utreda huruvida en upprustning av idrottsplatsen var möjlig eller ej. I ett av de förslag där en fullskalig friidrottsarena med 400m och sex banor runt skulle innebära en närgången exploatering vid pendeltågens banvall så ställdes frågan mot Trafikverket. Där tog analysen och responsen från verket synnerligen lång tid tills dess att det negativa svaret kom. En förlängning av rundbanan på det sätt förslaget förordat var inte genomförbart.

2015_juni

Sedan dess har diskussionerna om Röstans framtid fortgått men väldigt lite hänt, tills nu.

I veckan har kommunen alltså skjutit till ytterliggare 10 miljoner kronor till de redan låsta 12 miljoner för ändamålet att rusta upp idrottsplatsen, och man vill börja redan nu.

Det här låter ju nästan för bra för att vara sant och man vågar kanske inte riktigt tro på det förrän spaden sätts i backen. Men det känns verkligen som att det nu äntligen är dags och att Rödstu Hage har en ljus framtid. Om det kan man läsa om i dagens Södra Sidan.

Capture

Nu ser vi med spänning fram emot progressen i ärendet och hoppas att vi under vintern får konkreta besked på hur arenan ska utformas och designas.

2013_vimter

Skribent: Jan Hanell

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info