Hoppa till sidans innehåll

Stockholm vann, igen

11 SEP 2017 10:03
Svealandsmästerkapen för 13 och 14 åringar avgordes i helgen på Gunder Hägg Stadion i Gävle. Precis som så många gånger förr så stod lag Stockholm som slutlig segrare i lagtävlingen.
  • Skapad: 11 SEP 2017 10:03

Molly grundmark-03, Elvira Magnusson-03 och Agnes Hanell-04 åkte tillsammans med det stora 08-laget från Stockholm City mot Geflehov på tidig lördagmorgon. Efter invigningen på Gunder Hägg Stadion så var Elvira först ut av Tumbas repressentanter. I en par timmar lång tävling så upprepade Elvis bedriften från i vintras då hon åter igen lyckades plocka hem bronset i F14 Höjd. 1.61 blev slutresultatet, fyra cm från Elviras pers hon satte på Tibblevallen i förra veckan. Några timmar senare hade Elvira diskus på schemat. Det ville inte rikigt fungera i ringen denna eftermiddag och Elvira slutade på en 18e plats.

I ett ganska kylslaget och regnigt Gävle invigdes Svealandsmästerskapet

Sist ut av våra Tumbaiter denna lördag var Agnes i F13 600m. I ett jämnt lopp lyckades Agnes tråckla sig igenom en trång spurt och ta hem klubbens andra brons för dagen. Med tiden 1.43,81 (4,5sek från PR) så var det en nöjd Agnes som i och med pallplatsen tog lite revanch från fallet i tävlingens motsvarighet inomhus i vintras.

Söndagen bjöd på varmare väder utan regn, men svåra vindar ställde till det för många spjutkastare när F14 inledde mästerskapets andra dag. Det var fler ogiltiga och röda flaggor än godkända och vita. Flera tjejer fick inte med sig något godkänt resultat alls, däribland Elvira tyvärr som brottades med förädiska kastvindar tävlingen igenom. Molly fick till ett godkänt kast i den 3e omgången och lyckades i och med det ta sig upp på den åttånde finalplatsen. Men i tredje omgångens sista kast så gick en tjej om och petade därmed ner Molly på den bittra nionde platsen.

F13 1500m fick avsluta IFK Tumbas förehavanden denna helg. Mot Dalarnas duktiga Julia Meijer gick inte mycket att göra, men kampen där bakom blev en riktig rysare där alla fyra stockholmstjejer var inblandade. Som i en repris från lördagens 600m så lyckades Agnes återigen hitta fart på upploppet och knipa Tumbas tredje medalj. Ännu ett brons alltså och personligt rekord med fem sekunder för en tröttkörd och förkyld Agnes.

Skribent: jh
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info