Hoppa till sidans innehåll

USM & JSM Blandade känslor i Linköping

24 AUG 2021 00:03
IFK hade två deltagare i det sammanslagna SM-arrangemanget i Linköping. När Sveriges bästa juniorer i 19års-klassen samt ungdoms-SM för 15åringar genofördes så fick Tumbas representanter känna på både bakslag och nya lärdomar.
  • Skapad: 24 AUG 2021 00:03

Under helgen den 20-22 augusti arrangerades USM15 tillsammans med JSM på Campusvallen i Linköping. Liv Hanell (F15) och Sofia Hammarwall (F19) möttes tillsammans med tillresta konkurrenter av perfekta väderförhållanden och äntligen en tävling med publik.

Under sommaren har Sofia slagit två fina pers. Så sent som den 24-juli fick Sofia till ett kast en bra bit över 40 meter med den tyngsta släggan, 41.88. Tidigare under sommaren även ett personligt rekord i kula med 10.38. Sofia inledde sitt mästerskap tidigt på söndag morgon och med ett säkerhetskast i första omgången som mätte drygt 35 meter så såg allt frid och fröjd ut. I det andra kastet fanns det både fart och kraft, men redskapet hamnade med väldigt liten marginal i burgaveln. Även det tredje kastet blev underkänt och en besviken Sofia fick försöka ladda om till eftermiddagens kulstötning.

Samtidigt hade Liv börja värma upp inför F15 2000m, en distans som Liv sällan och ogärna springer, men det skulle visa sig positivt att anta även obekväma utmaningar.

Sofia lade ut sina uppvärmningsstötar på 10-meterslinjen men när det väl drog ihop sig till skarpt läge så ville det sig inte. Med tre stötar drygt en meter från pers så var SM-äventyret över för denna gång. Nedslagen förstås, men Sofia har en enastående inställning och smartness som inte låter henne att deppa för länge. Fysiken, ambitionen och glädjen finns där, det kommer att ge resultat i framtiden.

Liv hade inga större förväntningar inför 2000-metersloppet, distansen hade hon bara sprungit en gång tidigare och precis som då som nu, ytterst motvilligt. Loppet blev ändå en liten revanch från fredagens 800m-försök. Liv sprang in på en nionde plats och ett nytt pers på 7.20.62.

Två dagar tidigare hade Liv prickat av sig inför försöken på 800m som Sveriges 7e bästa F15-löpare på distansen. Målsättningen var tuff men solklar, final. Efter väldigt fina lopp på både 800m och 400m under juni och juli månad så inleddes augusti med en förkylning. Nio dagars ofrivillig vila och den efterföljande "quickfix-träningen" visade sig ha ödesdigra effekter. Liv tog kommandot i det tredje försöksheatet och drog fältet i 500 meter. De två föregående heaten hade gått långsamt så taktiken var helt rätt. Men med 250 meter kvar stumnade Liv på slitna ben. Liv sluggade sig i mål som trea i heatet nästan 10 sekunder från pers. Med minsta möjliga marginal en missad finalplats som undertecknad tränare tar på sig.

Sofia och Liv visar glöd, även när det går emot, det är en ovärdelig talang. 

-janne


E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info