Hoppa till sidans innehåll

Kraftmätningskval och Bodaborg

26 MAJ 2011 19:56
Helgens aktiviteter startade i Nyköping med tävling för halva TH-Gruppen, medans den andra halvan fortsatte ner till Oxelösund för träning.
  • Skapad: 26 MAJ 2011 19:56

Något överraskande tog sig våra killar och tjejer direkt till finalen i Falun i September, genom att vinna kvalet i Nyköping. Killarna överraskade stort, medans tjejerna gjorde vad de skulle. Fast att de skulle slå Västerås tjejlag var en liten överraskning. Bra resultat av killarna gjorde Simon Wilbore i längd, 5.15w, höjd, 1.52. Pers med 6cm och 100mh 17.17. David Svensson gjorde habila insatser i alla 6 grenar. Med i killarnas lag även Eric och Gustav Amnelius, Josef Norin, samt Thomas Rönnmark.

Tjejerna plockade åt sig 13200 poäng, vilket hade räckt till en fjärdeplats i finalen förra året. På häcken gjorde alla en bra  insats och Lovisa Östervall, Johanna Dyremark, Mathilda Eriksson och Sandra Östby gjorde alla tider som kommer att sätta upp dem på Sverige 20 i topp. Även Elin Helgesson sprang bra och slog pers. I höjd fick vi tre tjejer över 1.50. Lovisa 1.68, Mathilda 1.56 och Johanna 1.52. Kulan var sådär. Bäst Elin, samt Linda Mårtensson på en bra bit över 9m. Längd var en roligt tävlinng med hiskeliga vindar. Lovisa, 5,35 och Mathilda 5.18 med för mycket vind i ryggen. Spjut var innan tävlingen ett orosmoment, men i efterhand en av våra bästa grenar. Mathilda och Lovisa över 29m. Elin och Linda över 26 (Linda stillastående!!!). Avsluntande 800m gick också bra och Lovisa,Johanna och Moa Pettersson gjorde alla bra insatser.

 

Laget åkte sedan vidare till Öxelösund, och tillsammans med resten av gruppen blev det avslutning på söndagen med Bodaborg.

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info