Hoppa till sidans innehåll

TH-Gruppens Sommarturné avslutad

01 AUG 2011 20:58
En hel hög tävlingar har avverkats under sommaren, med Världsungdomsspelen och DN-Galan Youth som de stora målen.
  • Skapad: 01 AUG 2011 20:58

Andra helgen i Juli var en del av Truppen nere för tre dagars tävlande i Göteborg, och avslutades nu i helgen med DN-Galan Youth på stadion. De flesta som var med i Göteborg hade två eller tre grenar några av de tre dagarna, så långa dagar och sega ben i slutet av helgen.

F15:

Elin Helgesson hade en tuff helg med lite träning bakom sig, men sista dagen kom ett ordentligt pers i höjd med 1.52. I övriga grenar var resultaten ok.

 

F14:

Sandra Östby hade fullt upp de flesta dagarna och pers på 80m häck och längd som de bästa resultaten.

Johanna Dyremark började fredagen med att som vanligt slå sig. Denna gång försvann en stor medaljchans på 80m häck, då hon slog i rejält i försöken och missade finalen. Hon repade sig dock snabbt och snodde ett silver framför näsan på Lovisa i längd, genom att persa med 40cm under dagen. pers och fyra i höjd på samma resultat som 3:an, pers och bra placeringar bland de 6 bästa även i tresteg, 300mh.

 

Lovisa östervall tog ett silver på 80mh och brons i längden och ett mycket överraskadnde brons i F15 300m häck på nytt klubbrekord. Lördagens 80m var ok och en fjädreplats och nytt K.R även i tresteg för F15. Söndagen avslutades på tunga ben med ett silver i höjd, på samma resultat som 1:an.

 

F13:

Tove Olsson persade i längd och gjorde ett ok 60m häck lopp. 600m gick också ok. Nytt pers blev detäven på söndagens 200m med en halv sekund.

 

Mathilda Eriksson, hade ett tufft program med åtta grenar ock kunde inte riktigt upprepa förra årets medaljskörd. Mycket beroende på att konkurensen i år var mycket tuffare. Fredagens 60 häck slutade med ett silver, då en norska var allt för tuff. Tangerat klubbrekord i försöken sänktes en tiondel till i finalen. Pers även i spjut med en finalplats. Pers och näst bästa svenska på 80m och en försmädlig 4:e plats i tresteg på samma resultat som trean avslutade lördagen. Bästa svenska och pers på 200m och en ok höjd tävling blev det också.

 

F12:

My Aggefors persade på 600 och gjorde ett ok lopp. En riktigt bra höjd tävling med pers och samma resultat som 3:an slutade med en 5:e plats. Ok lopp på 80m och 60m häck och pers i både längd och på 200m blev det också.

 

P13:

David Svensson hade problem med en ömmande fot och kunde inte göra sig själv rättvisa i många av grenarna. Längden var ok och häcken likaså. Dock tog han en  mycket överraskande bronspeng i Tresteg med nytt pers och klubbrekord som följd. Med hjälp av Anna Wikström tog Tumba en 16:e plats i klubbtävlingen. Häftigt...

 

Efter Liseberg lite träning och småtävlingar för att hålla igång var det dax att inta stadion för samma skara, som nu fyllts på med Mimmi Nordén.

 

Uppenbarligen går det bättre när Huvudtränarna inte är med, då båda var funktionärer under första dagen på DN-Galan Youth. Dagen slutade med Ett nytt mästerskapsrekord och 6 diamanter. Lovisa sprang in som 3:a på 300m strax före Johanna. På 80m häck tog Johanna revansch för Göteborg och tog silver före Lovisa som fick ett brons, här persade Sandra med en halv sekund och tog sig in på tioitopp i Sverige statistiken. Lovisa tog även ett brons i längd där Mimmi persade med 4.80. Mathilda hade repat nytt mod och tangerade mästerskapsrekordet på 60m häck i försöken, och krossade det i finalen med 2 tiondelar. 9.23 lyder det nya rekordet på, en halv sekund före tvåan. Hon avslutade kvällen med ett nytt klubbrekord i spjut  och hade där emellan snott guldet med två cm i längd i sista hoppet på 5.33.

 

Söndagen blev inte mycket sämre, men då var tränarna tillbaka. Lovisa plockade hem höjden på 1,62 och endubbelseger på 300mh. Lovisa på nytt mästerskapsrekord, och Johanna en halv sekund efter. Även Sandra persade här. Mathilda tog en bronspeng på 80m. Tove persade i alla sina tre grenar på lördagen och David, My och Elin gjorde också ok tävlingar. My persade i längd och tog en sjätte plats på 600m.

 

 

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info