Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bo Öhrqvist Kraftmätningen 2011

VI ÄR BÄST I SVERIGE!!!

12 SEP 2011 09:42
Efter en otroligt dramatiskt andradag, stod vårt tjejlag som mästare i 14-15 åringarnas lagfinal Kraftmätningen i Falun på söndagseftermiddagen. Med osannolika 3 poängs marginal... eller 1cm i längd tog vi segern framför en annan IFK klubb, nämligen Växjö.
  • Skapad: 12 SEP 2011 09:42

Vårt pojk och flicklag åkte på fredagen tillsammans med Huddinge AIS upp till Falun för att tävla mot landets 16 bästa Mixed lag och 20 bästa pojk och flicklag. Motståndet bestod bland annat av Sundsvall,Falun,Hässelby, Huddinge, IF Göta, MAI, IFK Växjö och IK Ymer.

 

Våra killar stred i två dagar mot övermäktigt motstånd men massor av pers. Roligast dock Josef Norins segergest efter att ha vunnit sitt heat på 800m och persat med 17 sekunder. Nytt pers i höjd med 22(!!!)cm också. Även David Svenson gjorde ett häftigt 800m och persade med 7 seunder, nya perset lyder på 2.24. Mixedlaget slutade på 13 plats av de 15 lagen och killarna slutade sist,men med tanke på att de egentiligen inte skulle varit där alls, gjorde de en fantastisk insats.

 

Tjejerna då. Efterförsta dagen låg vi 5:a ungefär 500 poäng efter Sundsvall som ledde. Men då vi visste att vi hade en bättre andradag var vi ändå positiva. Första dagen innehöll spjut, som gick dugligt, likaså längd med helt ok resultat, och 800m som gick lite bättre än väntat då Lovisa Östervall persade med 12 sekunder och Johanna Dyremark med 3.

Andra dagen började med kula och efter en omgång såg det riktigt tugnt ut, våra tre ankare hade 9.30, 9,16 och x... här såg vi medaljchansen få vingar och flyga iväg. När sedan Mathilda Eriksson fick på en träff och blev felmätt. 10.30 blev 9.30 blev protesterna högljudda, men med hjälp av ledare från både Västerås och Falun som också sett att det var fel, fick hon iallafall stöta om, eftersom märket var borttaget. Adrenalinpåslaget gjorde att hon fick till 10.69, pers med över en meter med 3kg kulan och i stöten efter hängde Elin Helgesson på och stötte 10.40. 150 poäng back, blev plötsligt 300 poäng plus och vi dansade vidare bort till häcken.

På häcken kunde vi tränare bara sätta oss ner på läktaren och njuta av skådespelet av de 10 häckheaten. Våra fem tjejer tog sig alla in bland de 20 bästa av de 75 startande och våra tre poängtagare var 4,8 och 9:a. Där kan sägas att vi hade de tre bästa 97:orna, och då var en av dem 98:a. Mimmi Nordén persade på 12,78, Mathilda sänkte sitt pers med 31 hundradelar till 12,24 och Johanna persade med 5 hundradelar och tog ensamt över klubbrekordet på 11,92. Grenseger totalt och efter att på lördagen även ha tagit grensegern även i längd hade vi nu 239 poäng upp till  IFK Växjö. Vi hade redan här tagit oss förbi Sundsvall, som hade kula kvar, och eftersom kulan inte ger lika mycket poäng som höjden, stod det nu mellan IFK klubbarna Tumba och Växjö.

Då upplägget var lite dumt, men till vår fördel denna dag så hade redan Växjö hoppat när vi skulle börja hoppa höjd. Vi tränare hade kollat in deras höjd, och visste att våra tjejer behövde 1.50,1.50 och 1.62 för att vinna. Det började illa, då två av våra 1.50 tjejer vägrade ut sig på 1.46. Kvar hade vi tre tjejer. Mimmi tog sig över 1.46, men rev hårfint alla tre försöken på 1.50 vilket gjorde att Lovisa och Johanna som var kvar, var tvingade att ta 1.54 och 1.62.. Båda tog sig enkelt över 54 och när sedan Lovisa klarade 58 i första och Johanna tog sig över i andra, trodde vi att segern var klar. Då släppte spänningarna och när det visade sig att 1,5 års arbete och planerande faktiskt gett resultat, även om det var nästa år de skulle vinna, brast det för skribenten, som var tvungen att gå iväg och grina en skvätt. Nu tog Lovisa även 62 och 1.66 och när det sedan kom fram att vi tränare fått hjärnsläpp och missat två Växjötjejer så räckte Lovisas 1.66 till seger med tre ynka poäng...Som tur är så vann Växjö mixedklassen, så tjejerna var inte ledsna för det.

 

Vi måste också få passa på att tacka en del för att detta kunde bli verklighet.

 

Tack till:

-Svenska friidrottsförbundet, som via idrottslyftet gjort det möjligt att göra den här satsningen.

-TH-Gruppens alla aktiva och föräldrar som stöttar,sporrar, sparrar och alltid har trevligt tillsammans.

- Huddinge AIS tjejer,killar och ledare som alltid är ett trevligt och stöttande ressällskap.

 

TACK ALLA...

Skribent: Thomas Eriksson

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info