Hoppa till sidans innehåll

Första SM-tecknet på fyra år

01 SEP 2020 18:35
IFK Tumba har inte varit på pallen i ett svenskt mästerskap sen 2016. Men när förhållandena var som sämst så var Elvira som bäst. Om detta och många andra mästerskapsprestationer kan ni läsa om här.
  • Skapad: 01 SEP 2020 18:35

I spåren av Coronaträsket så har tävlingssäsongen 2020 varit minst sagt annorlunda. De flesta tävlingarna har blivit inställda och när det väl fanns möjlighet att dra på sig tävlingslinnet så var det under väldigt speciella förhållanden.

Under våren gav myndigheterna tillåtelse för arrangemang för max 50 personer. Friidrottsförbundet uppmuntrade till att arrangera små tävlingar i form av Veckans Gren för att råda bot på tävlingsabstinensen. IFK arrangerade en handfull tävlingar i detta koncept, men det var också i princip det enda vi kunde erbjuda våra tävlingstörstande ungdomar.

Veckans Gren är ett bra koncept, men för att skapa konkurrens krävs någonting mer, i synnerhet för små klubbar som IFK Tumba. Så med minimal förberedelse för tävling gjorde ändå fyra fyra IFKare väldigt bra ifrån sig under de mästerskap som avrundade augusti månad. Vi börjar i Norrköping.

JSM - Kast - Norrköping

Vanligtvis arrangeras ett SM på en plats och vid ett tillfälle, detta år valde man, pga Covid19, att dela upp arrangemanget. Den 21-23 augusti avgjordes alla kastgrenar på Norrköpings Friidrottsarena, först ut var Sofia Hammarwall i F17 Slägga. Sofia hade under sommaren gnuggat många kast nere på Röstan och i Sollentuna två veckor före JSM satt ett prydligt personligt rekord på 44.47 med 3kg-släggan. Första kastet i Norrköping mätte 39.22 och därefter följde två röda flagg. Det räckte tyvärr inte för vidare avencemang utan slutade med en nionde plats. En besvikelse så klart då Sofia vid flertalet tillfällen varit uppe och nosat på 50m-linjen under träning.

Sofia upprepade sedan samma mönster i diskus, ett godkänt första kast på 26.09 (drygt 3m från PR) följdes av två ogiltiga. Även här innebar resultatet den förargliga nionde platsen, precis utanför final.

I kula avrundade dock Sofia snyggt med ett nytt personligt rekord på 11.51 vilket innebar en 14e plats.

Något senare samma dag gjorde Elvira Magnusson en fin insats i F17 Spjut. Precis som Sofia så inledde Elvira med ett bra kast (30.12) men hade sen inte marginaler och röda flaggor på sin sida. Resultatet (3m från PR) innebar ändå tionde plats.

UDM - Trollbäcken/Tyresö

Samma helg som JSM-Kast avgjordes i Norrköping så arrangerades distriktsmästerskapen för fjortonåringar i Tyresö. Liv Hanell tog sig an 1500m hinder för första gången och överraskade sig själv med både god teknik och en bra tid. Bronsmedaljen innebar även en plats i Stockholmslaget i stundande regionsfinal senare i september. Liv gjorde även debut på 2000m som gav en en femte plats i DM på tiden 7.42.

USM - Löpgrenar - Norrköping

En vecka senare var det dags för USM och löpgrenar på Norrköpings Friidrottsarena. Tim Engqvist kom till start med det sämsta personbästat i P16 110mh och hade inget att förlora. I ett vansinnigt hällregn och en temperatur under tio grader gjorde Tim ett grymt lopp bara en 10-del från pers. Han slog ett par löpare som på pappret var bättre och slutade på en elfte plats, starkt!

JSM - Hopp - Kristinehamn

I nästan lika usla förhållanden som i Norrköping så gjorde Elvira Magnusson årets bästa tävling. Ett aggressivt höjningsschema skalade bort hopparna i F17 Höjd i rask takt. Men Elvis gillade läget, tog sig igenom höjderna med få kryss och kammade hem bronset i en mycket tight tävling. Årsbästa med 1.58 när det som bäst behövdes är väldigt starkt och klubbens första SM-tecken på arena sedan 2016!


E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info