Hoppa till sidans innehåll

Stark trio tog dubbel på Björknäs

26 AUG 2017 20:35
En liten IFK-trupp gjorde bra ifrån sig på Björknäs IP när BjörknäsSpelen avgjordes under lördagen i sol och blåst.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2017 20:44

Arrangörsklubben Hellas bjöd på fina tävlingar på Björknäs IP. 

Vi minns fjolårets upplaga som ju präglades av stormvindar och ytterst knepiga förhållanden för både hopp, kast och löpningar. Lördagens förutsättningar var bättre men ändå med rejält oberäknelig blåst. Tumbas lilla, men starka, trupp stod för stabila insatser.

Alexander Sand inledde med ett personligt rekord i P10 60M då han i och med sin 2a plats i försöksheatet tog sig till final med tiden 9.80. Senare i finalen var motståndet lite för tufft men Alex gjorde återigen ett bra lopp. Revanchen kom en timme senare i längdhoppet, med hopp på 3.61, (pers med 7cm), i godkänd vind tog Alexender brons! 

Liv Hanell gjorde även hon ett mycket bra lopp på 60M, pers med några hundradelar och bara millimetrar från en final i F11. Med 2kg-kulan gjorde sedan Liv en mycket stabil insats då hon slog personligt rekord inte mindre än tre gånger. 6.55 som längst och en 4e plats, inte långt från pallplats.

Dagens andra medalj stod Molly Grundmark för. Med 500g-spjutet gjorde Molly en jämn serie i den oberäkneliga vinden. 26.02 gav guld i F14, lite drygt en meter från pers.

Flera personliga rekord och två medaljer alltså av en liten men stark Tumba-trio!

Starka insatser gjorde även Roger och Micke, som sin vana trogen tog hand om tidtagning och kamera. Det känns tryggt att IFK år efter år bidrar med kompetent expertis och funktionärskap både i våra egna och andra klubbars arrangemang!

Skribent: jh
E-post: Adressen Gömd

Stöd IFK Tumba Friidrott

IFK TUMBA WEBSHOP HOS BAREKO

BarekoIFKTUMA

STÖD IFK TUMBA HOS SVENSKA SPEL

 

fastighetsbyran.png

Sponsra oss genom Sponsorhuset

sponsorhuset

Postadress:
IFK Tumba FK - Friidrott
Box 214
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info